ایران مقابل کره‌شمالی؛ رهبران خودشیفته، تیم‌های محروم از میزبانی

By | ۱۴۰۳-۰۸-۲۵

امروز، ۲۴آبان۱۴۰۳، از ساعت ۱۵:۳۰ به وقت ایران، تیم ملی فوتبال مقابل تیم ملی فوتبال کره‌شمالی قرار خواهد گرفت. هرچند که دو تیم در جدول رده‌بندی و در کیفیت سطح فوتبال، شباهت چندانی به هم ندارند، اما لااقل در دنیای سیاست و اقتصاد، در یک دنیای مشترک سیر می‌کنند.

جهانی که «کیم جونگ اون»، رهبر کره‌شمالی برای مردم کشورش ساخته، الگویی شده برای «علی خامنه‌ای»، رهبر جمهوری اسلامی که طی ۳۵ سال رهبری خود در ایران، در رویا و سودای دست‌یابی به سلاح اتمی گذرانده است.

تیم ملی فوتبال ایران با ۱۰ امتیاز از ۴ بازی در صدر جدول رده‌بندی گروه A انتخابی جام‌جهانی ۲۰۲۶ قرار دارد و تیم ملی کره‌شمالی با ۴ امتیاز از ۴، مسابقه در قعر جدول شش تیمی این گروه نشسته است.

چرا لائوس میزبان کره‌شمالی و ایران شده است؟

تیم‌های ملی فوتبال ایران و کره‌شمالی،هرچند در جدول رده‌بندی رقابت‌های انتخابی جام‌جهانی در دو سوی مختلف نشسته‌اند، اما از یک جهت شباهتی خاص به هم دارند؛ هر دو تیم با تصمیم فیفا، از میزبانی در رقابت‌های بین‌المللی فعلا محروم هستند.

دلیل این تصمیم هم به اتفاقات داخلی کره‌شمالی و ایران برمی‌گردد. فیفا از زمستان ۱۴۰۲ تصمیم گرفت در میزبانی کره‌شمالی از حریفانش به دو دلیل تجدید نظر کند؛ اول، نوع میزبانی این تیم از حریفانش در پیونگ یانگ و دوم، آزمایش‌های گسترده‌تر اتمی دولت کره‌شمالی و تهدیدهای مکرر همسایه جنوبی‌اش به آغاز درگیری‌های نظامی.

همین موضوعات، تقریبا در مورد ایران هم وجود داشت. ایران اگرچه در زمینه میزبانی از حریفان فقط در زمینه چمن ورزشگاه‌ها و امکانات سخت‌افزاری با مشکلاتی جدی روبه‌رو بود، اما لااقل توانسته بود مقابل قرقیزستان در ورزشگاه فولاد شهر اصفهان، از امتیاز میزبانی‌ خود استفاده کند.

فیفا و کنفدراسیون فوتبال آسیا اما پس از موشک‌پرانی‌های سپاه پاسداران به خاک اسراییل که برای خون‌‌خواهی  «اسماعیل هنیه» و «حسن نصرالله» صورت گرفته بود، ایران را از میزبانی مقابل قطر در ایران محروم کردند.

حالا قرار است کره‌شمالی در خاک لائوس، برگزاری شود؛ کشوری محصور شده میان تایلند، ویتنام، چین و میانمار. شباهت ویژه‌ای میان لائوس و کره‌شمالی هم وجود دارد. کشوری است که خودش را با نام حکومت «سوسیال دموکراسی» معرفی می‌کند، اما در اصل یکی از کشورهای باقی‌مانده از تفکرات کمونیستی است.

تیم ملی کره‌شمالی پیش‌از این یک بار در این مسیر از انتخابی جام‌جهانی در لائوس میزبان حریفانش بود. آن‌ها مقابل قطر در ورزشگاه «نیو لائوس» قرار گرفتند و به تساوی ۲ بر ۲ رسیدند.

آیا میزبانی ایران پس از بازی با کره‌شمالی برمی‌گردد؟

یک روز پیش از دیدار تیم‌ ملی ایران مقابل کره‌شمالی، برخی رسانه‌ها در ایران از «قطعی بودن محرومیت ایران» از میزبانی حریفان در بازی‌های آینده خبر دادند.

روزنامه «خبرورزشی» اما در خبری به نقل از روابط عمومی فدراسیون فوتبال جمهوری اسلامی ادعا کرد که این خبر کذب است و میزبانی ایران در بازی با قطر «به‌صورت موقت» گرفته شده و قرار نیست محرومیت از میزبانی دائمی باشد.

آنچه اهمیت دارد این است که بدانیم فیفا یا کنفدراسیون فوتبال آسیا هرگز هیچ کشوری، حتی همین کره‌شمالی را با عبارت «محرومیت دائمی» مواجه نکرده‌اند و در بیانیه‌‌های‌شان تاکید شده که میزبانی این کشورها «تا اطلاع ثانوی» و «تا زمان رفع هر گونه تهدید برای تیم‌های میهمان و پرسنل کنفدراسیون آسیا» در کشوری ثالث برگزار خواهد شد.

به این ترتیب، اگر بازی کره‌شمالی با بمب‌های اتمی‌اش و ماجراجویی‌های جمهوری اسلامی با خاک اسراییل به پایان برسند، میزبانی‌ها هم به مردم کشورشان باز خواهد گشت.

آمار در مورد بازی ایران و کره‌شمالی چه می‌گوید؟

آمار می‌گوید کره‌شمالی شانسی برای پیروزی مقابل ایران ندارد. تیم ملی ایران و تیم ملی کره‌شمالی تاکنون ۲۲ بار در مقابل یکدیگر قرار گرفته‌اند. حاصل این بازیها، ۱۵ پیروزی برای ایران و ۷ تساوی بوده است.

میان ایران و کره‌شمالی ۳۵ گل ردو‌بدل شده که ۲۸ گل سهم ایران و تنها ۷ گل سهم کره‌شمالی بوده و البته یکی از درخشان‌ترین پیروزی‌هایی که در این مسابقات به دست آمده را نیز می‌توان برد ۳ بر صفر ایران در جام ملت‌های آسیا ۱۹۸۰ و البته پیروزی ۲ بر صفر در انتخابی جام‌جهانی ۲۰۰۶ دانست.

آمار و ارقام به دست آمده از نتایج بازی‌های ملی و همین‌طور جایگاه دو تیم در جدول مسابقات نشان می‌دهد که تیم پا به سن گذاشته ایران، راه سختی برای پیروزی در دیدار با میزبانش که خود در این بازی مهمان خواهد بود، ندارد.

ایران چگونه پس از کره‌شمالی به جام جهانی صعود می‌کند؟

به نظر می‌رسد فیفا برای نازل کردن سطح فنی و کیفی جام‌جهانی فوتبال، تمامی راه‌های ممکن را رفته باشد. مهم‌ترینش این است که در رقابت‌های جام‌جهانی ۲۰۲۶ حداقل ۸ و حداکثر ۹ تیم از آسیا شرکت خواهد داشت. سهمیه آسیا در این دوره ۸ و نیم سهمیه خواهد بود.

طبق برنامه‌ریزی انجام شده از سوی فیفا، از گروه‌های سه‌گانه کنونی آسیا، ۲ تیم اول و دوم هر گروه می‌توانند جواز صعود مستقیم به جام‌جهانی را به دست آورند.

تیم‌های سوم و چهارم در ۲ گروه ۳ تیمی تقسیم خواهند شد. در پایان این مرحله که تیم‌ها یک بار در زمینی بی‌طرف به مصاف یکدیگر خواهند رفت نیز، تیم‌های صدرنشین هر گروه به‌صورت مستقیم راهی جام‌جهانی می‌شوند.

این پایان کار نیست. چرا‌که تیم دوم هر گروه به دور پنجم راه پیدا می‌کنند.

تیم دوم گروه‌ها در دور چهارم در مرحله پلی‌آف، برای تعیین نماینده آسیا در پلی‌آف میان نماینده یکی دیگر کنفدراسیون‌های جهان به مصاف هم خواهند رفت و نماینده آسیا در پلی‌آف بین قاره‌ای مشخص خواهد شد.

با این برنامه‌ریزی می‌توان انتظار داشت که در صورت پیروزی تیم ملی ایران مقابل کره‌شمالی، فقط به یک پیروزی دیگر تا صعود مستقیم به جام جهانی نیاز خواهد داشت. تیم ایران با ۱۰ امتیاز همراه با ازبکستان در صدر است و در صورت رسیدن به امتیاز ۱۶ بدون در نظر گرفتن نتایج سایر مسابقات، مجوز صعود به ساده‌ترین جام‌جهانی در ساده‌ترین گروه ممکن را به دست خواهد آورد.

تیم فوتبال جمهوری اسلامی در گروهی با حضور ازبکستان، امارات، قرقیزستان، قطر و کره‌شمالی، دور از حریفانی چون عربستان، استرالیا، عراق، ژاپن، کره‌ جنوبی و بحرین قرار گرفته است.

کدام بازیکنان امروز شانس بازی دارند؟

«امیر قلعه‌نویی»، سرمربی تیم ملی، ۲۸ بازیکن را برای دو دیدار مقابل کره‌شمالی و قرقیزستان به اردوی تیم ملی دعوت کرده است.

«علیرضا بیرانوند، پیام نیازمند، سید حسین حسینی، محمدرضا اخباری، شجاع خلیل‌زاده، علی نعمتی، امین حزباوی، محمد مهدی زارع، حسین کنعانی‌زادگان، صالح حردانی، آریا یوسفی، میلاد محمدی، امید نورافکن، سامان قدوس، جواد حسین‌نژاد، روزبه چشمی، سعید عزت‌اللهی، محمد کریمی، محمد قربانی، علیرضا جهانبخش، علی قلی‌زاده، محمد محبی، مهدی قائدی، مهدی طارمی، امیرحسین حسین‌زاده، سردار آزمون، شهریار مغانلو و سعید سحرخیزان»، بازیکنانی هستند که در این دو بازی شانس حضور در ترکیب تیم ملی را خواهند داشت.

منهای اینکه تیم ملی همچنان رنگ جوان‌گرایی را ندیده، از نکات عجیب این فهرست می‌توان به دعوت شدن بازیکنی اشاره کرد که به‌دلیل محرومیت ناشی از دریافت کارت قرمز مستقیم، اجازه بازی مقابل کره‌شمالی را نخواهد داشت. رسانه‌ها در ایران نوشته‌اند که کادر فنی تیم ملی نمی‌دانستند که «صالح حردانی» به‌دلیل دریافت کارت قرمز مستقیم در بازی با ازبکستان، از دو بازی محروم خواهد بود و به همین دلیل پس از بازی با قطر، دوباره این بازیکن را دعوت کرده‌اند.

پیش‌بینی ترکیب تیم ملی با نگاهی به باند قدرتمندی که طی سال‌های اخیر فرمان ترکیب تیم را در دست داشتند، چندان دشوار نیست. گروهی که همیشه بازی‌ کرده‌اند، باز هم حضور خواهند داشت.
ایران وایر
پیام یونسی‌پور

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *