-در رویدادی کمسابقه نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و نیروی زمینی ارتش جمهوری آذربایجان در مناطق مرزی شمال غرب ایران رزمایش مشترک برگزار کردند. محل اصلی برگزاری این رزمایش چهار روزه که «ارس»/ «آراز ۲۰۲۴» نام داشت در منطقه «اصلاندوز» استان اردبیل است.
-پاسدار ولی معدنی معاون عملیات نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفته هدف از برگزاری این رزمایش، «تحکیم روابط دوجانبه و همکاری مشترک در مبارزه با گروههای سازمان یافته مسلح غیرقانونی» است.
– جمهوری آذربایجان با اسرائیل به عنوان دشمن درجه یک جمهوری اسلامی روابط نظامی نزدیک دارد. به همین دلیل برگزاری یک رزمایش مشترک آنهم در شرایطی که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با اسرائیل به صورت مستقیم درگیر است و مقامات اسرائیل سپاه پاسداران را یک سازمان تروریستی میدانند سؤالات زیادی را ایجاد میکند.
-همچنین جمهوری آذربایجان از سوی برخی مقامات حکومت متهم است که به اسرائیل اجازه میدهد با استفاده از تکنولوژیهای پیشرفته از جمهوری اسلامی جاسوسی کند.
– مقامات و رسانههای جمهوری اسلامی بارها دولت باکو را متهم کردهاند که به حملات هوایی ریزپرندههای اسرائیلی و عملیات خرابکارانه در ایران کمک میکند.
در رویدادی کمسابقه نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و نیروی زمینی ارتش جمهوری آذربایجان در مناطق مرزی شمال غرب ایران رزمایش مشترک برگزار کردند. محل اصلی برگزاری این رزمایش چهار روزه که «ارس»/ «آراز ۲۰۲۴» نام داشت در منطقه «اصلاندوز» استان اردبیل است.
سرتیپ وقار علیوردیف رئیس اداره عملیات وزارت دفاع جمهوری آذربایجان پنجم آذرماه درباره برگزاری این رزمایش گفت: «اعتقاد دارم که نیروهای دو کشور بدون ابهام با روحیه بالا این رزمایش را به پایان خواهند رساند و هر دو گروه تجربیات نظامی کسب کرده و علم و تاکتیکهای خود را با همدیگر به اشتراک گذاشته و این کار جلب اعتبار و اعتماد هر دو کشور را به دنبال خواهد داشت.»
پاسدار ولی معدنی معاون عملیات نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نیز گفته هدف از برگزاری این رزمایش، «تحکیم روابط دوجانبه، همکاری مشترک در مبارزه با گروههای سازمان یافته مسلح غیرقانونی، امنیت مرزهای مشترک، افزایش قابلیتهای نظامی و گسترش همکاریهای دفاعی در سطوح عملیاتی و تاکتیکی میباشد.»
جمهوری آذربایجان با اسرائیل به عنوان دشمن درجه یک جمهوری اسلامی روابط نظامی نزدیک دارد. به همین دلیل برگزاری یک رزمایش مشترک آنهم در شرایطی که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با اسرائیل به صورت مستقیم درگیر است و مقامات اسرائیل سپاه پاسداران را یک سازمان تروریستی میدانند سؤالات زیادی را ایجاد میکند.
مقامات و رسانههای جمهوری اسلامی بارها دولت باکو را متهم کردهاند که به حملات هوایی ریزپرندههای اسرائیلی و عملیات خرابکارانه در ایران کمک میکند. همچنین جمهوری آذربایجان از سوی برخی مقامات حکومت ایران متهم است که به اسرائیل اجازه میدهد با استفاده از تکنولوژیهای پیشرفته از جمهوری اسلامی جاسوسی کند.
در جریان حمله هوایی اسرائیل به پایگاههای نظامی داخل ایران موسوم به عملیات «روزهای پاسخ»، ساکنان استانهای شمالی گزارش دادند که صدای پرواز هواپیمای جنگنده به گوش آنها رسیده است. در همین ارتباط «کانال ۱۳» اسرائیل احتمال حمله هواپیماهای «اف-۳۵» اسرائیل به پایگاه موشکی شاهرود از طریق حریم هوایی جمهوری آذربایجان را مطرح کرد.