پرتاب موفیت‌آمیز ماهواره جدید “فخر ۱”

By | ۱۴۰۳-۰۹-۱۶

رسانه‌های ایران از پرتاب موفقیت‌آمیز ماهوار‌ه جدید ” فخر ۱” و دریافت “داده‌های تله‌متری این ماهواره” خبر دادند. پرتاب این ماهواره توسط ماهواره‌بر سیمرغ در اوج تنش‌های آمریکا و دیگر کشورهای غربی با ایران انجام گرفته است.

خبرگزاری تسنیم روز جمعه ۱۶ آذر (۶ دسامبر) از پرتاب موفقیت‌آمیز “نانو ماهواره فخر ۱” با ماهواره‌بر سیمرغ خبر داد.

این ریزماهوار به سفارش ارتش جمهوری اسلامی توسط شرکت “صنایع الکترونیکی ایران” و با مشارکت دانشگاه صنعتی مالک اشتر طراحی، ساخته و پرتاب شده است.

خبرگزاری وابسته به سپاه در ادامه گزارش خود آورده است که ماهوار فخر ۱ به نام محسن فخری‌زاده، “دانشمند ترور شده هسته‌ای” نام‌گذاری شده است.

خبر انتشار این ماهواره با اوج تشدید اختلافات ایران با کشورهای غربی بر سر فعالیت‌های موشکی و ماهواره‌ای جمهوری اسلامی اتفاق افتاده است. اقدام کنونی جمهوری اسلامی با سیاست‌های مسعود پزشکیان در ارتباط با تعامل با دنیای غرب و همسایگان و همچنین کاهش تحریم‌ها مغایرت دارد.

آمریکا و بسیاری از هم‌پیمانان اروپایی و منطقه‌ای واشنگتن، بر این باورند که حکومت ایران در پی توسعه برنامه موشکی خود در پوشش برنامه‌های فضایی است.

موشک‌های بالستیک قاره‌پیما می‌توانند برای حمل سلاح‌های هسته‌ای استفاده شوند. ایران اکنون اورانیوم را به سطحی نزدیک به اورانیوم مورد استفاده در سلاح‌های هسته‌ای تولید می‌کند.

خبرگزاری فرانسه در گزارش مربوط به پرتاب ماهواره جدید فخر ۱ نوشته منبع مستقلی موفقیت‌آمیز بودن پرتاب ماهواره جدید را تائید نکرده است.

ارتش آمریکا نیز به پرسش‌های این خبرگزاری در ارتباط با موضوع پرتاب ماهوار جدید ایران پاسخی نداده است.

اقدام جمهوری اسلامی در حالی صورت می‌گیرد که تنش‌ها در منطقه خاورمیانه در پی جنگ غزه و همچنین آتش‌بس ناپایدار در لبنان و پیش‌روی شورشیان سوری به سمت دمشق افزایش می‌یابد.

مقام‌های ایرانی همواره ادعا کرده‌اند که به دنبال سلاح‌های هسته‌ای نیستند و می‌گویند برنامه فضایی آن، مانند فعالیت‌های هسته‌ای‌اش، صرفا برای اهداف غیرنظامی است.

اما برخی سیاستمداران نزدیک به علی خامنه‌ای و شماری از نمایندگان مجلس از احتمال تغییر سیاست‌های هسته‌ای ایران خبر دادند.

کمال خرازی، رئیس شورای راهبردی روابط خارجی ایران و مشاور خامنه‌ای اخیرا گفت “اگر موجودیت ایران تهدید شود، ناچاریم دکترین هسته‌ای خود را تغییر دهیم.” علاوه بر خرازی برخی از نمایندگان مجلس نیز از دکترین هسته‌ای جدید سخن گفتند.

دویچه‌ وله

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *