اساتید اخراجی دانشگاه‌ها در واکنش به ادعای مسعود پزشکیان نامهٔ سرگشاده نوشتند

By | ۱۴۰۳-۰۹-۱۷

جمعی از اساتید دانشگاه که در سال‌های اخیر از دانشگاه اخراج شده‌اند، خطاب به رئیس‌جمهور ایران نوشته‌اند به‌رغم وعده‌های او و «علی‌رغم پیگیری‌های فردی و جمعی» هنوز به دانشگاه بازنگشته‌اند.

۲۰ استاد اخراجی، قطع همکاری‌شده، تعلیقی و بازنشستهٔ اجباری روز جمعه ۱۶ آذر در نامه‌ای سرگشاده به مسعود پزشکیان نوشتند به علت «دفاع از آزادی آکادمیک» از حضور در دانشگاه منع شده‌ و هنوز به دانشگاه برنگشته‌اند.

این در حالی است که مسعود پزشکیان و معاون اول او، محمدرضا عارف، و همچنین حسین سیمایی صراف، وزیر علوم و تحقیقات و فناوری، در هفته‌ها و ماه‌های اخیر بارها از بازگشت اساتید اخراجی یا تعلیق‌شده خبر داده‌اند.

در آخرین مورد، آقای پزشکیان روز ۱۲ آذر در دومین گفت‌وگوی تلویزیونی خود اعلام کرد بسیاری از دانشجویان و اساتیدی که مشکل قضایی نداشته‌اند، به دانشگاه برگشته‌اند.

اما اساتید معترض در نامهٔ خود گفته‌اند که پرونده‌های قضایی برای استادان «در بسیاری موارد معلول تعلیق و اخراج از دانشگاه بوده است و نه علت آن».

اساتید اخراجی در نامهٔ سرگشاده خود با بیان این‌که تاکنون در وضعیت «اکثر» اساتید اخراجی تغییری به وجود نیامده، از رئیس دولت جمهوری اسلامی خواستند فهرست افرادی را که دولت ادعا می‌کند موفق به بازگشت به کار شده‌اند، منتشر کند.

طاهره شمسی، استاد دانشگاه گیلان، محمد سلطانی رنانی، استاد دانشگاه اصفهان، مصطفی آذرخشی، استاد دانشگاه بهشتی تهران و عزیز شفیعی زرقانی، استاد دانشگاه شیراز، از امضاکنندگان این نامهٔ سرگشاده هستند.

این دومین بار است که اساتید اخراجی دانشگاه در نامه‌ای سرگشاده خطاب به رئیس‌جمهور ایران صحت گفته‌های او در مورد بازگشت خود به دانشگاه را زیر سؤال می‌برند.

۱۲ استاد اخراجی یا تعلیقی دانشگاه، اول مهرماه امسال، در نامه‌ای خطاب به مسعود پزشکیان اعلام کردند که به‌رغم اظهارنظرهای او دربارهٔ بازگشت اساتید اخراجی به دانشگاه‌ها هیچ «اقدام موثری در این مورد صورت نگرفته است».

در همین حال نگار ذیلابی، استاد تاریخ دانشکده الهیات دانشگاه بهشتی، که از اساتید تعلیق‌شده پس از اعتراض‌های سال ۱۴۰۱ است، ابتدای آذر امسال با انتشار متنی در شبکهٔ اجتماعی تلگرام گفت با وجود این‌که دادگاه بدوی و تجدیدنظر دیوان عدالت به نفع او رأی داده، اما رئیس دانشگاه، به‌دلیل فشار بازجوی پرونده او، از اجرای حکم بازگشت به کارش خودداری کرده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *