رئیسجمهور آمریکا میگوید خواستار مذاکره درباره برنامهٔ هستهای ایران است و به همین دلیل نامهای برای رهبر جمهوری اسلامی فرستاده است.
دونالد ترامپ در گفتوگویی با شبکه «فاکس بیزنس» که قرار است روز یکشنبه آینده پخش شود دربارهٔ محتوای این نامه میگوید: «گفتم امیدوارم مذاکره کنید، چون برای ایران خیلی بهتر است.»
رئیسجمهور ایالات متحده افزود: «فکر میکنم آنها میخواهند این نامه را دریافت کنند. گزینهٔ دیگر آن است که باید کاری بکنیم، چون نمیتوان اجازهٔ (ساخت) یک سلاح هستهای دیگر را داد.»
خبرگزاری رویترز میگوید ظاهراً این نامه برای علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، نوشته شده است. کاخ سفید هنوز در این زمینه اظهارنظر نکرده است.

علی خامنهای، دونالد ترامپ
در نخستین واکنش از سوی مقامهای جمهوری اسلامی، نمایندهٔ ایران در سازمان ملل گفته است که ایران تاکنون نامهای در این زمینه دریافت نکرده است.
عباس عراقچی، وزیر خارجه جمهوری اسلامی، هم روز جمعه به خبرگزاری فرانسه گفت تا زمانی که ایالات متحده، راهبرد «فشار حداکثری» را علیه ایران اعمال کند، تهران مذاکرات هستهای را با آمریکا از سر نخواهد گرفت.
عراقچی که برای شرکت در نشست سازمان همکاری اسلامی به عربستان سعودی، سفر کرده اشارهای به گزارشها در خصوص نامه ترامپ نکرده اما گفته است: «تا زمانی که آمریکا به سیاست فشار حداکثری و تهدیدهای خود ادامه دهد، ما هیچ مذاکره مستقیمی با آنها نخواهیم داشت.»
او همچنین روز ۲۲ بهمن در گفتوگو با فاکسنیوز اعلام کرد که ترجیح میدهد به جای حملهٔ نظامی به ایران، با تهران به توافق هستهای برسد.
این در حالی است که رهبر جمهوری اسلامی در بهمنماه در یک سخنرانی به طور اکید مذاکره با دولت دونالد ترامپ را رد کرد. پس از آن بود که مسعود پزشکیان رئیسجمهور ایران نیز با چرخش از مواضع قبلی خود در زمان انتخابات، مذاکره با ایالات متحده را منتفی دانست.
در خرداد ۱۳۹۸ و در زمان دور نخست حضور دونالد ترامپ در کاخ سفید نیز، شینزو آبه، نخستوزیر وقت ژاپن در سفر خود به تهران، پیامی از دونالد ترامپ برای علی خامنهای آورده بود که در نهایت بینتیجه ماند. بر اساس گزارشها، رئیسجمهور وقت ایالات متحده، از آبه خواسته بود که ابراز تمایل او برای گفتوگو با ایران را به اطلاع رهبران جمهوری اسلامی برساند.
رویکردی که بهنظر میرسد دستکم تاکنون بدون تغییر باقی مانده و رهبر جمهوری اسلامی، همچنان با هرگونه گفتوگو با دولت آمریکا مخالف است.
در همین زمینه، مسعود پزشکیان هفته گذشته در جریان استیضاح عبدالناصر همتی، وزیر پیشین اقتصاد، در مجلس خبر داد که خود موافق مذاکره با آمریکا بوده و اعتقاد دارد گفتوگو با ایالات متحده مشکلات را حل میکند، اما پس از منع علی خامنهای، این ایده را کنار گذاشته است.
اظهارات تازه دونالد ترامپ در حالی روز جمعه منتشر شد که گمانهزنیهایی از تلاش مسکو برای وساطت در حلوفصل پرونده هستهای جمهوری اسلامی مطرح شده و مقامهای کرملین هم آنرا تأیید کردهاند.
علاوه بر این، وزارت خارجه روسیه روز ۱۷ اسفند اعلام کرد سرگئی ریابکوف، معاون وزیر خارجه این کشور، در دیدار با کاظم جلالی، سفیر ایران در مسکو، در مورد «تلاشهای بینالمللی برای حلوفصل وضعیت برنامه هستهای ایران» گفتوگو کرده است.
این دیدار روز پنجشنبه انجام شده و وزارت خارجه روسیه به جزئیات بیشتری اشاره نکرده، اما کرملین روز چهارشنبه اعلام کرده بود گفتوگوهای آتی میان روسیه و آمریکا شامل «بحثهایی پیرامون برنامه هستهای ایران» خواهد بود، موضوعی که بهگفتهٔ کرملین، در دور نخست مذاکرات مسکو و واشینگتن در ماه گذشته به آن اشاره شده بود.
پیشتر خبرگزاری بلومبرگ در روز ۱۴ اسفند گزارش داده بود که مسکو موافقت کرده به دولت ترامپ برای برقراری ارتباط با تهران در مورد موضوعاتی مانند برنامه هستهای و حمایت جمهوری اسلامی از گروههای نیابتیاش در خاورمیانه کمک کند.
سخنگوی کرملین هم اعلام کرد دور بعدی مذاکرات روسیه و آمریکا شامل برنامه هستهای ایران نیز خواهد بود و از دید روسیه، حل تمام مسائل موجود پیرامون برنامه هستهای ایران از طریق سیاسی-دیپلماتیک «بهترین راهحل» است.