جمهوری اسلامی : نه پزشکیان و نه عراقچی در نشست صلح غزه در مصر شرکت نمی‌کنند

By | مهر ۲۱, ۱۴۰۴

جمهوری اسلامی با تأیید این که مصر از مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور، و عباس عراقچی، وزیر خارجه این کشور، برای شرکت در نشست صلح غزه دعوت رسمی کرده بود، اعلام کرد که هیچ مقام ایرانی در آن شرکت نخواهد کرد.

پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست‌جمهوری ایران شامگاه یکشنبه ۲۰ مهر خبر داد که عباس عراقچی در جلسه هیئت دولت ایران گفته دولت مصر از مسعود پزشکیان دعوت کرده و ایران به این دعوت پاسخ منفی داده است. به گفته او، سپس قاهره از وزیر خارجه ایران دعوت کرده در این نشست شرکت کند.

وزیر خارجه ایران ساعتی بعد در شبکه ایکس نوشت به رغم تمایل به تعاملات دیپلماتیک، «نه رئیس‌جمهور پزشکیان و نه من، نمی‌توانیم با کسانی وارد تعامل شویم که به مردم ایران حمله کرده‌اند و همچنان ما را تهدید و تحریم می‌کنند.»

او در عین حال اعلام کرد ایران از هر ابتکاری که به «نسل‌کشی» اسرائیل در غزه پایان دهد و به «اخراج» نیروهای اسرائیلی از این باریکه منجر شود، استقبال می‌کند.

پیش‌تر گزارش‌های رسانه‌ای حاکی از آن بود که از ایران برای شرکت در نشست امضای «طرح صلح خاورمیانه» در مصر دعوت شده است. نشریه اکسیوس اعلام کرد رئیس‌جمهور آمریکا از سران کشورها دعوت کرده در این مراسم شرکت کنند.

نشست شرم‌الشیخ به دعوت دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، و با همراهی عبدالفتاح السیسی، رئیس‌جمهور مصر، برگزار خواهد شد؛ نشستی که آقای ترامپ به‌خاطر آن روز دوشنبه عازم خاورمیانه می‌شود. رئیس‌جمهور فرانسه و نخست‌وزیر بریتانیا تأیید کرده‌اند که به شرم‌الشیخ خواهند رفت.

روز یکشنبه دولت اسرائیل به شکل رسمی اعلام کرد که نماینده‌ای از این کشور در این نشست حاضر نخواهد شد. گروه افراطی حماس نیز در مصر غایب خواهد بود. این گروه از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا به عنوان سازمان تروریستی شناخته می‌شود.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *