در پی سرنگونی یک فروند بالگرد نظامی ایالات متحده در جریان منازعه با ایران، دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، از اقدام تلافیجویانه واشنگتن خبر داد.
ترامپ روز سهشنبه، ۹ ژوئن طی پیام در شبکه اجتماعی تروث سوشال اعلام کرد به او گزارش شده است که “ایرانیها شب گذشته یکی از هلیکوپترهای بسیار پیشرفته آپاچی ما را در حال گشتزنی در تنگه هرمز سرنگون کردهاند”.
رئیسجمهور آمریکا افزود، با وجود اینکه خلبانان این پرواز آسیبی ندیدهاند، اما ایالات متحده “به ناچار باید به این حمله پاسخ دهد”.
این موضعگیری تند در حالی اتخاذ شد که ترامپ تنها چند ساعت پیش از آن، دستیابی به یک توافق صلح با تهران را بسیار نزدیک دانسته و گفته بود: «ما در مراحل پایانی توافقی هستیم که بسیار بسیار خوب خواهد بود.»
او حتی ابراز امیدواری کرده بود که این مذاکرات ظرف “دو یا سه روز آینده” به سرانجام برسد.
دونالد ترامپ پیش از حادثه سرنگونی آپاچی، از ایران و اسرائیل خواسته بود فورا حملات متقابل خود را متوقف کنند. او روز دوشنبه هشتم ژوئن اعلام کرده بود: «مذاکرات نهایی برای دستیابی به “صلح” در جریان است، مگر اینکه جهالت یا حماقت در این مسیر مانع ایجاد کند.»
با این حال، روند مذاکرات غیرمستقیم میان آمریکا و ایران برای پایان دادن به این جنگ، در روزهای اخیر با بنبستهای جدی روبرو شده است.
آمریکا و اسرائیل در ۲۸ فوریه (۹ اسفند ۱۴۰۴) با انجام حملات هوایی، جنگ با ایران را آغاز کردند. تهران نیز در پاسخ، حملات موشکی و پهپادی گستردهای را علیه اسرائیل، چند کشور حوزه خلیج [فارس] و پایگاههای آمریکا در منطقه ترتیب داد.
اگرچه از تاریخ ۸ آوریل (۲۰ فروردین) یک آتشبس شکننده میان طرفین برقرار شده بود، اما این بحران از همان ابتدا باعث جهش بیسابقه قیمت نفت و سوخت در سراسر جهان شد.

