انفجار در یک شناور تأسیسات گاز آمریکایی در مصر

By | مرداد ۸, ۱۴۰۵

مصر روز چهارشنبه اعلام کرد که در یک کشتی بازگازسازی (تبدیل‌کننده گاز مایع به حالت گازی) و یک کشتی ذخیره‌سازی در بندر دمیاط در ساحل دریای مدیترانه آتش‌سوزی رخ داده، اما هیچ تلفاتی گزارش نشده است.

وزارت نفت مصر در بیانیه‌ای اعلام کرد که آتش‌سوزی در دو شناور مستقر در بندر رخ داده و بلافاصله توسط تیم‌های آتش‌نشانی و نیروهای امنیتی مهار شده است.

این وزارتخانه گفت که این حادثه هیچ مصدوم یا کشته‌ای برجای نگذاشته و تیم‌های امدادی همچنان در حال انجام ارزیابی‌های فنی هستند و مقام‌های مسئول درباره شرایط و علت وقوع آتش‌سوزی تحقیق می‌کنند.

وزارت نفت علت آتش‌سوزی را مشخص نکرد، اما از رسانه‌ها و کاربران شبکه‌های اجتماعی خواست برای دریافت اطلاعات، تنها به بیانیه‌های رسمی استناد کنند.

این بیانیه اندکی پس از آن منتشر شد که شرکت «آمبری»، فعال در حوزه ارزیابی خطرات دریایی، اعلام کرد یک تأسیسات شناور ذخیره‌سازی گاز طبیعی مایع، ال‌ان‌جی که مالکیت و بهره‌برداری آن آمریکایی است و با پرچم جزایر مارشال فعالیت می‌کند، در این بندر مورد اصابت قرار گرفته است.

در اطلاعیه‌ای جداگانه، شرکت آی‌سی‌سی شیپینگ اعلام کرد که در جریان عملیات تخلیه محموله، انفجاری در پایانه ال‌ان‌جی بندر رخ داده است.

این شرکت گفت مقام‌های محلی وضعیت را تحت کنترل درآورده‌اند، شناورهای درگیر را به خارج از محدوده بندر منتقل کرده‌اند و انتظار می‌رود فعالیت در سایر اسکله‌ها و پایانه‌ها طی شب از سر گرفته شود.

واکنش ترامپ

دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در پاسخ به پرسش خبرنگاری درباره انفجار در تأسیسات گازی شناور آمریکایی در مصر و ارتباط آن به ایران گفت: «در جریان جزئیات آن قرار گرفته‌ام. این هم تا حدی ادامه همان اتفاقات قبلی است.»

او گفت که «حمله پهپادی» در مصر «مرتبط با ایران» است و آمریکا تهران را «بسیار سخت» هدف قرار خواهد داد.

او با اشاره به شلیک موشک از سوی نیروهای ایرانی گفت: «ما قرار است ضربات بسیار سختی به آنها وارد کنیم. پنج موشک بود که با سرعت ۸۵۰۰ مایل در ساعت شلیک شدند و هر پنج موشک در مسیر خود رهگیری و به زمین زده شدند، اما با این وجود آنها شلیک خود را انجام دادند؛ بنابراین اکنون نوبت ماست.»

رئیس جمهور آمریکا همچنین گفت که ایران می‌داند حمله‌ای در راه است و از واشنگتن خواسته که پاسخ ندهد. او در ادامه گفت امروز نوبت ماست و ضربه سختی به آنها وارد خواهیم کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *