افشای شبکه فساد پسر محسن رضایی و پسر و داماد دو وزیر در وزارت اطلاعات در فروش نفت

By | مرداد ۲۵, ۱۴۰۵

ایران اینترنشنال به اطلاعاتی اختصاصی از هویت اعضای شبکه فساد وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی در فروش نفت ایران دست یافته که نشان می‌دهد فرزندان شماری از امنیتی‌ترین چهره‌های نظام با مدیریت یک مدیرکل اطلاعات، مجموعا ۱۱ میلیارد دلار از پول نفت فروخته شده را برنگردانده‌اند.

۱۸ مردادماه، خبرگزاری کار ایران، ایلنا، به‌نقل از حسین صمصامی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس، نام یکی از تراستی‌هایی را فاش کرد که به گفته او پول نفت ایران را بازنگرده است: حسین آقایاری.

یک روز بعد همین خبرگزاری آدرس‌های دقیق‌تری داد: متولد سال ۱۳۶۱ که در تهران با پاسپورت ایرانی ـ افغانستانی فعالیت دارد. او پس از خرید ۴۰ نفتکش ایران، ۹۰ میلیون بشکه تحویل گرفته و در بازار فروخته و پولش را بازنگرداند.

او از پیش از آغاز جنگ ۴۰ روزه مقیم امارات شده است. دو منبع نفتی به ایران‌اینترنشنال گفتند که حسین آقایاری پنج ماه پیش با پاسپورت دومینیکا چند روز در هتل ریتز لندن اقامت داشت.

به‌گفته این منابع، نام و جزییات فعالیت‌های آقایاری، به طور هدفمند و در جریان یک پروژه امنیتی به رسانه‌های داخلی ایران راه یافت تا هویت چهره‌های اصلی یک شبکه بزرگ از تراستی‌های وزارت اطلاعات پنهان بماند.

رهبر این شبکه، یکی از مدیران ارشد وزارت اطلاعات، به نام شایان است؛ مدیرکل سوخت و انرژی وزارت اطلاعات که ده روز پیش برکنار شد و به‌گفته سه منبع قرار است دستگیر شود.

او شبکه‌ای موسوم به شایان را هدایت می‌کرده که نتیجه‌اش عدم بازگشت ۱۱ میلیارد دلار از پول نفت بوده است. اما اعضای شبکه شایان چه کسانی هستند و این شبکه چطور کار می‌کند؟

رهبران شبکه شایان در وزارت اطلاعات

از زمان آغاز به کار دولت رئیسی، در قانون بودجه، به دستگاه‌های اجرایی و صندوق های بازنشستگی کشوری، لشگری و تامین اجتماعی اجازه داده شد با هماهنگی وزارت نفت، میعات گازی و نفت ایران را به اشخاص مورد تایید بدهند تا با دور زدن تحریم‌ها نفت بفروشند و پولش را برگردانند.

به این افراد در ادبیات سیاسی-اقتصادی ایران تراستی گفته می‌شود.

دولت پزشکیان هم سال گذشته بندی مشابه در لایحه بودجه گنجاند و اجازه فروش روزانه یک میلیون بشکه نفت به اشخاص مورد اعتماد را صادر کرد.

در نتیجه این قانون، چند شبکه رانتی بزرگ در ایران شکل گرفت، که یکی از آن‌ها در وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی، با همکاری سه راس یک مثلث بود. یکی محسن پاک‌نژاد وزیر نفت که سابقه ریاست ستاد نظارت بر سوخت‌رسانی وزارت نفت را در کارنامه‌اش دارد.

اما دو راس دیگر این مثلث سرشبکه این مجموعه فساد بزرگ هستند. یکی‌شان فردی با نام مستعار شایان، مدیرکل سوخت وزارت اطلاعات که قبلا بازجوی ارشد وزارت در پرونده‌های بزرگ نفتی بود و با اعمال نفوذ در این پرونده‌ها، از پرونده دکل‌های نفتی گمشده تا کرسنت، ثروت زیادی اندوخت.

ضلع سوم این شبکه هم میثم درزی‌نژاد رمی نام دارد، مدیرکل صندوق بازنشستگی وزارت اطلاعات که از طریق او پوشش قانونی برای فروش نفت فراهم شده. او پیشتر رییس حراست ستاد اجرایی فرمان امام، کارتل بزرگ اقتصادی وابسته به خامنه‌ای بود.

هویت حلقه تراستی‌های شبکه شایان

شایان و درزی‌نژاد، از طریق ۹ تراستی پرنفوذ، حلقه بزرگی برای فروش و تصاحب پول نفت را ایجاد کردند که یکی‌شان حسین آقایاری است.

محسن فلاحیان، فرزند وزیر پیشین اطلاعات

اما یکی از سرشناس‌ترین اعضای این حلقه، محسن فلاحیان است، پسر علی فلاحیان، وزیر اطلاعات دولت اکبر هاشمی رفسنجانی. او طراح شمار زیادی از عملیات‌های ترور برون‌مرزی جمهوری اسلامی از جمله شاپور بختیار، آخرین نخست وزیر دوره محمدرضا شاه پهلوی، بود.

محسن فلاحیان در ایران شرکتی به نام شرکت سپهر صنعت نگین را اداره می‌کند. موضوع فعالیت این شرکت‌ از مهرماه سال گذشته به امور نفت و گاز تغییر پیدا کرده است.

او با سفارش پدر‌، مجوز ساخت و تاسیس مخزن نگهداری نفت در بندر رجایی بندرعباس را دریافت کرد و در فروش نفت به شبکه شایان پیوست.

به‌گفته منابع ایران‌اینترنشنال، محسن با هویت دیگری به نام محسن الف، با پاسپورت ترکیه در امارات زندگی می‌کند و مشغول تجارت نفت است. محسن فلاحیان تنها در یک مورد ۲۰۰ میلیون درهم از پول نفت ایران را با تبدیل به رمزارز به کشوری اروپایی منتقل کرده است.

علی رضایی، پسر سرلشگر محسن رضایی

علاوه بر او، علی رضایی پسر محسن رضایی، دبیر شورای عالی امنیت ملی، هم یکی از تراستی‌های شبکه شایان است.

علی رضایی، داماد لیلی بروجردی، نوه روح‌الله خمینی است. او سال‌ها معاون اطلاع رسانی دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام و در واقع معاون پدرش بود. رضایی حالا مدت‌هاست در نقش یک تاجر نفت، در هتل آدرس مال دبی اقامت دارد. عضوی از شبکه شایان که صدها میلیون دلار پول را برنگردانده است.

علی بایندریان، تراستی چند شبکه موازی

یکی از مهم‌ترین اعضای شبکه سرقت پول نفت وزارت اطلاعات علی بایندریان است، ۵۲ ساله متولد تهران ساکن خیابان مراورید در سعادت‌آباد تهران. او البته زمان زیادی از سال را در امارات می‌گذراند.

آمریکا شش سال پیش او را به اتهام تامین مالی نیروی قدس سپاه پاسداران تحریم کرد. بایندریان با شبکه‌ای از شرکت‌های ثبت شده در ایران و جنوب شرق آسیا نفت و محصولات پتروشیمی را در بازار سیاه می‌فروشد.

به‌گفته منابع ایران‌اینترنشنال، بایندریان مراودات مالی فروش نفت تحریمی و تحویل حق حساب شایان را از حسابی متعلق به یکی از بستگان همسرش به نام ندا در امارات انجام می‌دهد.

بایندریان پیش از شبکه شایان، تراستی معتمد شبکه شورای عالی امنیت ملی بود. او به‌دلیل همکاری با شبکه‌های موازی، گاهی قدرالسهم شایان را به موقع و به اندازه نمی‌داد. به همین دلیل شایان، یک رقیب برایش تراشید؛ احمد معروف‌خانی، رییس هیات مدیره اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفتی، که او هم جزو تراستی‌های درجه دو شبکه وزارت اطلاعات است.

احسان سخایی، داماد وزیر اطلاعات دولت روحانی

احسان سخایی، دیگر تراستی عضو شبکه شایان است. ۵۱ ساله و داماد محمود علوی، وزیر اطلاعات دولت حسن روحانی، تبعه سوییس و ساکن ویژن تاور دبی.

شش سال پیش، در جریان دادگاه فساد بانک ملت، فاش شد که سخایی در نقش کارچاق‌کن با استفاده از نفوذ پدرهمسرش، برای ابربدهکاران بانکی بخشودگی‌های میلیاردی می‌گرفته است. او یکی دیگر از کسانی است که چندصد میلیون دلار از پول نفت فروخته شده ایران را برنگردانده است.

احسان تحیری، فرزند سرتیپ سردار علی تحیری

‌احسان تحیری، صراف مشهور ایرانی که به گفته منابع ایران اینترنشنال، تنها در یک مورد، ۷۰۰ میلیون دلار از پول نفت ایران را تحویل نداده است.

تحیری مالک صرافی ارزایران، فرزند سردار سرتیپ شمسعلی تحیر مشهور به سردار تحیری است. او متهم درجه یک کلاهبرداری یک میلیارد درهمی از سامانه ارز نیمایی است که اتفاقا با کمک وزارت اطلاعات آزاد و فراری داده شد.

دو منبع به ایران‌اینترنشنال گفتند که امارات در زمان جنگ تحیری را دستگیر کرده و او حالا زندانی است. انتشار تصویر خودروهای لوکس تحیری در ویلای لواسانش پیش‌تر جنجال‌آفرین شده بود.

روح‌الله رضوی، داماد سخنگوی جبهه پایداری

اما یکی از کلیدی‌ترین مهره‌های شبکه تراستی‌های وزارت اطلاعات، روح‌الله رضوی است. او داماد مجید متقی‌فر، سخنگوی جبهه پایداری است و از طریق همین نسبت سیاسی به چهره مورد اعتماد شایان تبدیل شده است.

دفتر او در کامرانیه تهران، پاتوق زدوبندهای نفتی است. رضوی علاوه بر اینکه بالغ بر یک میلیارد دلار پول نفت فروخته شده را بالا کشیده، اطلاعات دیگر تراستی‌های رقیبش را افشا کرده تا از میدان به درشان کند.

محمدهادی مومنین، ابربدهکار بانکی دلال نفت

یکی از تراستی‌هایی که برای شایان بسیار ارزشمند بوده، محمدهادی مومنین است، متولد ۱۳۶۸ که حدود دو میلیارد دلار پول نفت ایران را در اختیار دارد و بازنگردانده است.

نام او در هیات مدیره بیش از چهل شرکت در ایران دیده شده است.

سال گذشته با اعلام اسامی ابربدهکاران بانکی، مشخص شد که مومنین ۷۴۳ میلیارد تومان به بانک کارآفرین بدهکار است.

او در زمان جنگ از امارات به عمان گریخت و بعد از آنجا به چین رفت و حالا از آنجا جواب طلبکارانش را نمی‌دهد.

احسان دستغیب، فرزند سلطان رشوه ایران

و بالاخره آخرین نفر، احسان دستغیب است، فرزند عبدالله دستغیب، برادرزاده امام جمعه پیشین شیراز موسوم به سلطان رشوه. احسان که در دبی سکونت دارد، برای شبکه شایان نفت کوره می‌فروشد. او هم مقدار زیادی از پول را به کشور بازنگردانده است.

با برکناری شایان و دستگیری قریب‌الوقوع او و میثم درزی‌نژاد رمی این شبکه زیر ضرب رفته است. این تنها یکی از شبکه‌های فساد تراستی‌هایی است که مجموعا ۱۱۰ میلیارد دلار پول نفت ایران را برنگردانده‌اند.

منابع ایران‌اینترنشنال می‌گویند پاک‌نژاد وزیر نفت هم در آستانه برکناری است، اگرچه او تمام ارتباطاتش را برای بقا به کار گرفته است.

دادستان تهران، هفته گذشته اعلام کرد برای ۱۵ تراستی که پول نفت ایران را برنگردانده‌اند پرونده تشکیل شده و در اینرپل برای‌شان اعلان قرمز صادر شده است.

با این حال نام هیچ‌یک از اعضای شبکه شایان در فهرست دادستانی نیست. بعید است نهادی سراغ این تراستی‌ها برود؛ چون پسر و داماد وزیران پیشین اطلاعات، فرزند دبیر شورای عالی امنیت ملی و نزدیکان جبهه پایداری و امام جمعه‌های پرنفوذند که در سرقت بزرگ شبکه فساد بزرگ وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی با قیمت دلار روز، حدود یک میلیون و ۹۸۰ هزار میلیارد تومان معادل۱۹۸۰ تریلیون تومان پول نفت کشور را برنگردانده‌اند.

 

مجتبا پورمحسن

ایران‌اینترنشنال

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *