جایزه حقوق بشر کانون مدافعان حقوق بشر به جامعه معلمان کشور اهدا شد

By | ۱۳۹۷-۰۹-۲۰

جامعه معلمان کشور از سوی کانون مدافعان حقوق بشر به‌ عنوان برنده جایزه «تلاشگر حقوق بشر» سال ۱۳۹۷ معرفی شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، کانون مدافعان حقوق بشر، همه‌ساله در روز جهانی حقوق بشردهم دسامبربه افرادی که با تلاش خود سعی در بهبود وضعیت حقوق بشر در ایران دارند، تندیسی از منشور حقوق بشر کورش کبیر را به‌عنوان جایزه اهدا می‌کند.

در دسامبر سال ۲۰۰۸ هنگام برپایی این مراسم که مقرر بود جایزه سال به شادروان مهندس عزت‌الله سحابی اهدا شود، ناگهان دفتر کانون مدافعان حقوق بشر مورد یورش مأمورین امنیتی قرار گرفت و خلاف قانون، آن آپارتمان که از محل اهدای جایزه نوبل صلح شیرین عبادی خریداری شده بود، پلمپ گردید و سپس با مصادره آن، آپارتمان را فروختند. اما این عمل باعث توقف فعالیت‌های کانون مدافعان حقوق بشر نشد و تا به امروز نیز کلیه فعالیت‌های آن ادامه دارد، از جمله این فعالیت‌ها اعطای جایزه سالانه حقوق بشر است که در سال‌های گذشته به افرادی چون مولوی عبدالحمید و بهاره هدایت تعلق گرفته است.

به گزارش کانون مدافعان حقوق بشر، امسال نیز به رسم همه ساله، مراسم اهدای جایزه حقوق بشر کانون مدافعان حقوق بشر برگزار شد و طبق تصمیم متفق اعضای شورای عالی نظارت این کانون، جامعه معلمان کشور به پاس خدمات فرهنگی و تلاش مستمر برای احقاق حقوق صنفی‌شان که منجر به بازداشت تنی چند از معلمان شده است، انتخاب شد.

آقایان عبدالفتاح سلطانی و سید محمد سیف‌زاده که از اعضای مؤسس کانون مدافعان حقوق بشر هستند با حضور در منزل آقای محمود بهشتی لنگرودی که هم‌اکنون به جرم فعالیت‌های صنفی و فرهنگی در زندان به‌سر می‌برد، تندیس منشور حقوق بشر را به خانم آدینه بیگی، همسر او تقدیم کردند.

لازم به یادآوری است که آقای بهشتی لنگرودی عضو هیأت مدیره و سخنگوی کانون صنفی معلمان است.

حاضران در این مراسم، آزادی همه معلمان بازداشت شده را خواستار شدند.

محمود بهشتی لنگرودی نخستین بار سال ۸۳ به مدت یک ماه بازداشت بود.

دستگیری بعدی وی به اتهام اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی در ۲۳ اسفند سال ۸۵ اتفاق افتاد. اواسط فروردین سال ۸۶ حکم ۴ سال حبس او به مدت ۵ سال تعلیق شد. وی سال ۸۹ مجدد به مدت دو ماه دیگر به همان اتهام “اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی” و به موجب حکم شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ۵ سال حبس تعزیری محکوم شد. او ۹۴ نیز بازداشت شد و شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب مجدد بهشتی لنگرودی را به ۵ سال حبس محکوم کرد که در نهایت شعبه ۳۶ دادگاه تجدید نظر استان تهران مجموع این احکام را تجمیع کرد و به ۵ سال حبس قابل اجرا تبدیل شد.

حسین تاج وکیل این معلمان در تاریخ ۷ مهرماه ۱۳۹۷، از تایید اولیه درخواست آزادی مشروط موکلانش و ارجاع این درخواست به دادستانی تهران خبر داد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *