«مهار رژیم ایران» هدف مشترک آمریکا و اروپا؛ صدراعظم آلمان: اختلاف ما با آمریکا فقط در تاکتیک است

By | ۱۳۹۷-۱۱-۲۹

-مایک پنس معاون ترامپ در کنفرانس مونیخ از اروپایی‎ها خواسته در فشار به رژیم ایران با آمریکا همکاری کنند.
-آنگلا مرکل صدراعظم آلمان در کنفرانس مونیخ گفته هدف مشترک ما و آمریکا، مهار نقش مخرب جمهوری اسلامی و اختلافات ما با ایالات متحده تاکتیکی است.
-ظریف وزیر خارجه جمهوری اسلامی: اروپایی‎ها تا کنون قادر نبوده‌اند، هیچکدام از تعهدات‎شان را درباره برجام اجرا کنند.
-مسعود پزشکیان نایب رئیس مجلس: چه بخواهیم چه نخواهیم آمریکا اکنون در همه جای دنیا اعمال قدرت می‌کند.

مرکل و پنس در حاشیه کنفرانس مونیخ؛ ۱۶ فوریه ۲۰۱۹

کیهان چاپ لندن:

تصمیم اروپا به باقی ماندن در برجام به یکی از اصلی‌ترین مناقشات مورد بحث میان آمریکا و رهبران اتحادیه اروپا در کنفرانس امنیتی مونیخ ۲۰۱۹ تبدیل شده است.

مایک پنس معاون دونالد ترامپ، شنبه ۱۶ فوریه (۲۷ بهمن) در سخنرانی خود در کنفرانس مونیخ بار دیگر رژیم ایران را بزرگترین حامی تروریسم در جهان خواند و از اروپایی‌ها خواست تا برای فراهم کردن صلح و امنیت برای مردم ایران و جهان روند تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی را تضعیف نکنند و از توافق اتمی خارج شوند.

درخواست‌های آمریکا از اروپایی‎ها برای خروج از برجام تا کنون با پاسخ منفی رهبران اتحادیه اروپا مواجه بوده است. آنگلا مرکل صدراعظم آلمان که پس از پنس سخنرانی کرد ضمن ابراز نگرانی از سیاست‌های جمهوری اسلامی در منطقه بار دیگر از ماندن اروپا در برجام دفاع نمود.

به گزارش نیویورک تایمز، صدراعظم آلمان با اشاره به اینکه «برنامه موشکی بالستیک را می‌بینم، ایران را در یمن می‌بینم و در صدر همه اینها، ایران را در سوریه می‌بینم» پرسیده، «آیا لغو برجام به هدف مشترک ما که مهار نقش مخرب و دشوار ایران است، کمک خواهد کرد؟ یا اینکه کمک بیشتر این خواهد بود که همین اهرم کوچکی را که در اختیار داریم حفظ کنیم و آن را به اهرم فشار در حوزه‌های دیگر تبدیل کنیم؟» صدراعظم آلمان تاکید کرد، «اختلافات ما با آمریکا تاکتیکی است.»

«هیچ»؛ دستاورد ایران از برجام بدون آمریکا

با وجود اینکه ایالات متحده اروپا را برای خروج از برجام و همچنین راه‎اندازی کانال مالی اینستکس جهت همکاری‎های محدود تجاری با ایران زیر فشار گذاشته، وزیر خارجه جمهوری اسلامی که او نیز برای شرکت در نشست مونیخ در آلمان بسر می‎برد در یک مصاحبه گفته اروپایی‎ها تا کنون قادر نبوده‌اند، هیچکدام از تعهدات‎شان در برجام را اجرا کنند.

محمدجواد ظریف با اشاره به جنگ اقتصادی آمریکا گفته «سیستم مالی که آنها به تازگی ایجاد کرده‌اند هنوز عملیاتی نشده، تجارت با اروپا، به خاطر فشار ایالات متحده، ظرف سال گذشته افت محسوسی داشته. هیچوقت منتظر اروپا نبودیم، داریم با دیگران کار می‌کنیم.»

وی همچنین ادعا و اعتراف کرده «دیر یا زود، مکانیسم‌هایی برای گریز از تحریم‌های آمریکا طراحی خواهند شد. ما ۴۰ سال این کار را انجام داده‌ایم. ما ۴۰ سال تلاش کرده‌ایم تحریم‌های آمریکا را دور بزنیم و الان هم همین کار را می‌کنیم.»

گرچه در ایران آتش‎ به اختیارها و دلواپسان برجام را «ننگ»، «شکست» و «فریب» می‎خوانند اما نظام نه‌تنها مجبور است به این «ننگ» راضی باشد بلکه حتی برای حفظ آن تلاش نیز می‌کند. روز دوم خرداد ۹۷، علی خامنه‎ای برای حفظ برجام هفت شرط برای اروپایی‎ها گذاشت و تهدید کرد در صورت عدم اجرای آن تصمیمات دیگری خواهد گرفت اما هشت ماه از آن روز گذشته هیچکس به آن شروط اعتنایی نکرده و رهبر نظام نه‌تنها هنوز به تهدیدات خود عمل نکرده بلکه مقام‎های ارشد جمهوری اسلامی برای حفظ توافق اتمی متوسل به روسیه و چین هم شده‌اند. حسن روحانی، ۲۵ بهمن، در جریان سفر به سوچی در دیدار با ولادیمیر پوتین گفته «نقش روسیه در استحکام برجام بسیار مهم است

پول‎ها گم و گور می‎شود و اگر سیستم بانکی اصلاح نشود اروپا هم همکاری نمی‎کند

علی خامنه‎ای رهبر جمهوری اسلامی معتقد است نظام اسلامی بن‎بست ندارد و دائم ادعا می‎کند آمریکا رو به افول است و شکست خواهد خورد، اما گوشه‌ای از واقعیت را باید از زبان مسعود پزشکیان نایب رییس مجلس شورای اسلامی شنید.

او روز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۳۹۷، در گفتگو با خبرگزاری «خانه ملت» گفته اروپایی‎ها تلاش می‎کنند ضمن تحقق خواسته‌هایشان در حفظ برجام هزینه زیادی نپردازند. این نماینده گفته «چه بخواهیم چه نخواهیم آمریکا اکنون در همه جای دنیا اعمال قدرت می‌کند و از بسیاری از پیمان‌نامه‌ها نیز خارج شده و بسیاری از کشورها را تهدید می‌کند و بر کشورهای دیگر نیز تاثیر می‌گذارد.»

پزشکیان اعتراف کرده، شرکت‌های اروپایی از سیاست‌های دولت خود تبعیت ندارند و هر شرکتی مستقل است، آنها می‌توانند به توصیه‌های دولتمردان خود گوش ندهند، اکنون نیز شاهد این وضعیت در شرکت‌های اروپایی هستیم و شرکت‌های اروپایی به دنبال منافع خود هستند و روندی که تا کنون طی شده طبیعی بوده است.

پزشکیان با بیان اینکه اروپایی‌ها می‌خواهند با پرداخت کمترین هزینه، همین راه را برای حفظ برجام ادامه دهند، اظهار کرده، «سیستم بانکی ایران باید اصلاح شود زیرا در سیستم بانکی فعلی ایران، ممکن است سایر بانک‌های جهان تمایلی به همکاری با بانک‌های ایران را نداشته باشند زیرا استاندارد آنها و بانک‌های ایرانی ممکن است متفاوت باشد، در نتیجه حتی اگر دولت‌های اروپایی نیز به دنبال ایجاد روابط بانکی باشند، امکان همکاری بانکی بین ایران و اروپا ایجاد نخواهد شد.»

متهمین محاکمه نمی‎شوند

پزشکیان توضیح داده: «سیستم بانکی ما اکنون به گونه‌ای است که پول در آن گم و گور می‌شود این یک واقعیت است و مجلس، مردم، دولت و قوه قضاییه آن را لمس کرده‌اند با گذشت پنج سال هنوز مشکلات این حوزه باقی مانده است، زیرا مراجع مربوطه نمی‌توانند، متهمین پرونده موسسات مالی را به درستی محاکمه کنند.»

او با تاکید بر اینکه داشتن استانداردها برای سیستم بانکی کشور از نان شب واجب‎تر است گفته «اگر سیستم بانکی کشور استاندارد بود و حرکت پول شفافیت داشت اکنون اصلا لازم نبود که بگوییم آیا باید به FATF بپیوندیم یا نه!… اکنون در بسیاری از بانک‌های داخلی کشور معلوم نیست چقدر پول جابجا می‌شود و اگر هم معلوم است، کسی با آنها کاری ندارد.»

در چنین شرایطی نظام وانمود می‎کند بر امور مسلط است و اتفاقاً هر دو جناح حکومت هم از طریق رسانه‏‎هایی که در اختیار دارند آن را به مخاطبان داخلی خود القا می‎کنند اما مسئله چنان حاد است که بسیاری از خودی‎ها و مقام‎های عالی هم نمی‎توانند بر آن سرپوش بگذارند چرا که مردم نیز در زندگی روزانه‌ی خود فشار بر سیستم حاکم را احساس می‌کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *