اینترنت تلفن‌ همراه چند استان ایران در آستانه چهلم قربانیان آبان قطع شد

By | ۱۳۹۸-۱۰-۰۵

در آستانه روز پنجم دی مصادف با چهلم جان‌باختگان آبان ۹۸، خبرهایی از بازداشت اعضای خانواده کشته‌شدگان، افزایش فشار بر آنها و ایجاد جو امنیتی و همچنین قطعی اینترنت در برخی نقاط ایران منتشر شده است.

«یک منبع آگاه» در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران روز چهارشنبه به خبرنگاری ایلنا گفت که «با دستور مراجع امنیتی» در این روز ترافیک بین‌الملل خطوط تلفن‌های همراه در استان‌های البرز، کردستان، زنجان و فارس قطع شده‌ است.

این به معنای قطعی ارتباط تلفن‌های همراه در این استان‌ها با خارج از کشور است.

به گفته این منبع آگاه، احتمال افزایش تعداد استان‌هایی که شامل قطع ترافیک بین‌الملل خطوط تلفن‌های همراه می‌شوند، وجود دارد.

او افزوده است که «محدودیت به دسترسی اینترنت، ترافیک داخلی را شامل نمی‌شود.»

خبرگزاری ایلنا روز چهارشنبه کمی پس از درج این خبر آن را از خروجی خود حذف کرد.

اواخر آبان‌ماه سال جاری، به دنبال اعتراضات خیابانی گسترده در ده‌ها شهر ایران به دلیل افزایش قیمت بنزین، دسترسی به اینترنت جهانی دست‌کم به مدت پنج روز تنها حدود پنج درصد بود.

پس از فروکش کردن اعتراضات و بازگشت تدریجی اینترنت به ایران، بسیاری این حدس را مطرح کردند که حکومت جمهوری اسلامی بار دیگر به این ابزار متوسل خواهد شد.

روز چهارشنبه در همین زمینه حساب توییتری نت‌بلاکز نیز که اختلال در اینترنت در سطح جهان را رصد می‌کند تایید کرد که ارتباط با فضای مجازی در چند نقطه از ایران دچار افت شده است.

ساعاتی پیشتر در فضای مجازی چندین کاربر در ایران از قطعی اینترنت موبایل «همراه اول» در «کرج، محمدشهر، ملارد، فردیس و [ایستگاه] اتمسفر» خبر داده و گفته بودند که در مهرشهر کرج هم اینترنت تلفن‌های همراه قطع شده، اما اینترنت خانگی هنوز وصل است.

روز چهارشنبه همچنین خبرگزاری ایلنا نوشت که برخی کاربران اینترنت خانگی از نقاط مختلف شیراز و برخی شهرستان‌های فارس در تماس با دفتر این خبرگزاری از قطعی اینترنت‌ خبر می‌دهند.

به نوشته این خبرگزاری، صبح روز چهارشنبه ۴ دی، اینترنت همراه در شیراز نیز با مشکل مواجه شده و سرویس‌دهی به شهروندان در شبکه‌های همراه اول و ایرانسل مختل شده‌ است و کاربران به سختی می‌توانند به سایت‌ها و شبکه‌های اجتماعی نظیر واتس‌اپ و اینستاگرام دسترسی پیدا کنند.

حومه‌ دو شهر کرج و شیراز در جریان اعتراضات آبان از نقاطی بودند که اعتراضات و سرکوب این اعتراضات در آنها شدت زیادی داشت.

همچنین از روز گذشته خبرهایی از تشدید جو امنیتی در برخی نقاط پایتخت و حضور نیروهای ضدشورش، به‌ویژه در میدان انقلاب تهران، منتشر شده است.

این تحولات پس از آن رخ می‌دهد که شماری از خانواده‌های جان‌باختگان سرکوب‌ جمهوری اسلامی برای برگزاری مراسم چهلم قربانیان آبان‌ماه در روز پنجم دی‌ماه فراخوان دادند.

در آستانه پنجم دی، ناهید شیرپیشه و منوچهر بختیاری، پدر و مادر پدر پویا بختیاری و تعداد دیگری از اعضای خانواده آنها توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند.

پویا بختیاری روز ۲۵ آبان در مهرشهر کرج در جریان اعتراضات به افزایش بهای بنزین به ضرب گلوله نیروهای امنیتی کشته شد. خانواده پویا بختیاری از عموم مردم خواسته‌اند تا در مراسم چهلم وی شرکت کنند.

یکی از بستگان خانواده پویا بختیاری روز سه‌شنبه گفت که مقام‌های امنیتی سعی کرده‌اند با بازداشت جمعی از بستگان و اعضای خانواده بختیاری و ایجاد «ترس و وحشت» مانع برگزاری مراسم چهلم پویا بختیاری شوند.

در ادامه فشارها، روز چهارشنبه خبر رسید که شهناز اکملی، مادر یکی از قربانیان اعتراضات سال ۸۸، که در حمایت از خانواده پویا بختیاری برای چهلم قربانیان آبان‌ماه فراخوان داده بود دعوت خود را پس گرفته است.

خانم اکملی، مادر مصطفی کریم‌بیگی که در سال ۸۸ کشته شد، روز چهارشنبه در یک پیام توئیتری نوشت که «بنا به دستور مسئولین و متولیان امنیتی و قضایی، فراخوان اینجانب برای برگزاری مراسم چهلمین روز و ادای احترام به جان‌باختگان اعتراضات آبان‌ماه از سوی من لغو شده اعلام می‌شود. مسئولین مربوطه به سبب این که مسئولیت این یادبود به عهده مادر داغداری چون من نباشد این امر را اعلام کرده‌اند؛ امیدوارم سرانجام روزهایی سرشار از امید و روشنایی کنار هم ببینیم.

شهناز اکملی که دادگاه تجدیدنظر اخیرا حکم حبس او را تایید کرد توئیت خود را با دو هشتگ «سکوت» و «دخترم» به پایان برده که می‌تواند اشاره به وضع بغرنج دختر او، مریم کریم‌بیگی، باشد.

روز سه‌شنبه، سوم دی‌ماه، همزمان با بازداشت خانواده پویا بختیاری، خبر رسید که ماموران امنیتی جمهوری اسلامی مریم کریم‌بیگی را نیز تهدید کرده و گفته‌اند که برای وی و مادرش، شهناز اکملی، «پرونده تشکیل داده‌اند».

منابع: خبرگزاری‌های ایرنا و ایلنا، توییتر، رادیوفردا/ پ. پ./ ف. دو.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *