ابتلای سریالی مقامات جمهوری اسلامی به ویروس کُرونا و بی‌اعتمادی جامعه به آنها: تا نمیرید باور نمی‌کنیم!

By | ۱۳۹۸-۱۲-۰۹

– معصومه ابتکار، مجتبی ذوالنور و محمود صادقی از جمله مقاماتی هستند که گفته شده به ویروس کُرونا مبتلا هستند.
– در روزهای گذشته انتقاداتی درباره توزیع بسته پیشگیری از کُرونا شامل ماسک و ژل شستشو و دستکش در مجلس شورای اسلامی و همچنین گرفتن تست کُرونا از نمایندگان مطرح شده است.
– معصومه ابتکار یک تیم مجهز به خانه خود برده تا از او و اعضایش خانواده‌اش تست بگیرند! سه خبرنگار که جهت بررسی این خبر به محل رفتند، توسط تیم محافظ وی دستگیر شدند!

در روزهای گذشته اعلام شده است که ظاهرا تعدادی از مقامات جمهوری اسلامی به ویروس کُرونا مبتلا شده‌اند. در تازه‌ترین مورد گفته می‌شود که آزمایش معصومه ابتکار معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری اسلامی و مجتبی ذوالنور نماینده قم و رئیس کمیسیون امنیت مجلس شورای اسلامی مثبت بوده است.

معصومه ابتکار

محمود صادقی دیگر نماینده مجلس شورای اسلامی روز سه‌شنبه در توئیتر و با ویدئو اعلام کرد پاسخ تست کُرونا او مثبت بوده است. او البته ظاهرا با وجود مثبت بودن پاسخ آزمایش‌اش همچنان به مجلس شورای اسلامی در رفت و آمد می‌کند.

محمود صادقی یک روز پس از اعلام خبر مثبت بودن تست و ابتلایش به کرونا در توئیتی تصویری از ورودی داروخانه مجلس شورای اسلامی منتشر کرد که ظاهرا در آنجا هم الکل و ماسک و دستکش پیدا نمی‌شود!

ایرج حریرچی، معاون وزارت بهداشت دولت حسن روحانی نیز از دیگر مقامات نظام است که به کُرونا مبتلا شده است. او در حالی که علائمی چون تب، سرفه و عطسه داشته در جلسات، کنفرانس‌های خبری و برنامه‌های صداو‌سیمای جمهوری اسلامی شرکت کرده بود که باعث مضحکه‌ و عصبانیت ایرانیان و تمسخر برنامه‌های کمدی کشورهای دیگر شد.

روز پنجشنبه هشتم اسفندماه خبرگزاری‌های داخلی در ایران از درگذشت خواهر آیت‌الله شبیری زنجانی از مراجع عظام تقلید در اثر ابتلا به کُرونا خبر دادند. این خبر پس از ساعتی در برخی خبرگزاری‌ها از جمله ایلنا تصحیح شد و اعلام شد ابتلای او به کُرونا هنوز قطعی نشده و از مدتی پیش هم بیمار بوده است. چند روز پیش نیز خبر درگذشت مدیر دفتر آیت‌الله شبیری زنجانی منتشر شده بود که خواهرزاده این مرجع تقلید نیز بود.

همچنین حجت الاسلام هادی خسروشاهی از روحانیون با نفوذ حوزه علمیه قم و سفیر سابق جمهوری اسلامی در واتیکان نیز روز پنجشنبه هشتم اسفند ظاهرا بر اثر ابتلا به کُرونا در سن ۸۲ سالگی درگذشت.

محسن هاشمی رفسنجانی رئیس شورای شهر تهران نیز در توئیتی از مثبت بودن آزمایش خود خبر داد. ذوالنور هم مانند محمود صادقی با ویدئو اعلام کرد که به کُرونا مبتلا شده است!

مرتضی رحمان‌زاده، شهردار منطقه ۱۳ تهران نیز نخستین مدیران حکومتی در ایران بود که به ویروس کُرونا مبتلا شد.

ابتلای مقامات جمهوری اسلامی به ویروس کُرونا اما با حاشیه‌هایی نیز همراه است. فریبا ابتهاج مشاور رسانه‌ای معصومه ابتکار گفته است: «با توجه به وجود برخی از علائم آلودگی خانم ابتکار به ویروس کُرونا در روز گذشته آزمایش تست این ویروس از ایشان به انجام رسید که صبح امروز جواب آزمایش وی مثبت اعلام شد.»

مشاور رسانه‌ای معصومه ابتکار گفته است: «خانم ابتکار هم‌اکنون برای سپری کردن دوران بیماری خود در منزل بستری است» و «با توجه به احتمال آلودگی اعضای تیم همراه ابتکار از همه افراد همراه آزمایش‌های لازم به انجام رسیده و روز شنبه نتایج آن اعلام خواهد شد.»

چند روزنامه‌نگار در ایران پیش از آنکه خبر ابتلای ابتکار به کرونا توسط مشاور رسانه‌ای او اعلام شود، در توئیتر نوشتند که تیمی از بیمارستان مسیح دانشوری به خانه معصومه ابتکار رفته تا از او و خانواده‌اش تست کُرونا بگیرند!

مصطفی فقیهی صاحب امتیاز وبسایت انتخاب در صفحه توئیترش نوشته است: «یک خبر حیرت‎انگیز از ویژه‌خواری معصومه ابتکار در مورد کُرونا شنیدم؛ ابتکار تیمی مجهز از بیمارستان مسیح دانشوری را به منزلش برده تا برای خود و خاندانش تست کُرونا بگیرد؛ احتمالا خود نیز مشکوک به ابتلاست برخی خبرنگاران مطلع شده و قصد بررسی داشتند که با برخورد تیم حفاظتش مواجه شده‌اند.» 

سعید ساداتی سردبیر خبرگزاری دانشگاه آزاد اسلامی (آنا) نیز نوشته بود: «گویا معصومه ابتکار و خانواده‌اش هم مشکوک به کُرونا هستند بخش حیرت‌انگیز ماجرا آنجاست که خدمات VIP برای تست از خانواده ابتکار مهیا شده است جالب‌تر آنکه برخی خبرنگاران که متوجه موضوع شدند جهت بررسی خبر مقابل منزل ایشون رفتن که با دخالت تیم حفاظت ابتکار، ۳ خبرنگار بازداشت شدند.»

در شرایطی که هیچ یک از مسئولان وزارت بهداشت و یا اطرافیان معصومه ابتکار موضوع فرستاده شدن تیمی از بیمارستان مسیح دانشوری برای انجام تست کُرونا از معصومه ابتکار و خانواده‌اش در منزل را رد یا تأیید نکرده‌اند، برخی کاربران دیگر در شبکه‌های اجتماعی این پرسش را مطرح کرده‌اند که مگر خون ابتکار از خون مردم دیگر رنگین‌تر است که او در منزلش بستری و تیمی برای مراقبت از او در خانه تجهیز شده‌اند؟

این انتقادی است که در روزهای گذشته درباره توزیع بسته پیشگیری از کُرونا شامل ماسک و ژل شستشو و دستکش در مجلس شورای اسلامی و همچنین گرفتن تست کُرونا از نمایندگان، بارها از سوی کاربران مطرح شده است.

رانت در توزیع اقلام پیشگیری و گرفتن تست کُرونا موجب شد کیانوش جهانپور سخنگو و رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت مورد پرسش خبرنگاران قرار بگیرد.

کیانوش جهانپور در نشست خبری روز پنجشنبه هشتم اسفندماه گفت: «توزیع بسته‌های حفاظتی را در جریان نیستم، اما اگر هم این اقدام باشد در مقیاسی که بسته‌های بهداشتی در حال توزیع است قابل مقایسه با این توزیع نیست؛ حداقل در شهر قم حدود ۴۳۷ هزار بسته حفاظتی توزیع شده است. علاوه بر آن هزاران بسته حفاظتی برای افراد در معرض خطر داشتیم. نمایندگان مجلس به دلیل آنکه تجمع دارند جزو گروه‌های پر خطر محسوب می‌شوند.»

در عین حال اوج بی‌اعتمادی جامعه به مقامات و مسئولینی که مسئولیت نمی‌شناسند در این واکنش کاربران نشان داده می‌شوند که ابتلای آنها به کُرونا را به دلایل مختلف «شو» و نمایش می‌دانند؛ از جمله اینکه آنها با این کار می‌خواهند خود را همراه مردم نشان بدهند و از کُرونا نیز خطرزدایی کرده و آن را عادی جلوه دهند چرا که وقتی مبتلا نیستند و به دروغ می‌گویند آزمایش آنها مثبت است، بعد می‌توانند ادعا کنند که به برکت رسیدگی‌های بهداشتی و دعا و نماز و… بهبود یافته‌اند! یک دلیل دیگر که مطرح می‌شود این است که مقامات جمهوری اسلامی که قادر به قرنطینه کردن شهر قم نبودند، و اکنون نمی‌توانند گسترش این ویروس را مهار کنند، با اعلام بیماری خود را قرنطینه می‌کنند تا سر کار حاضر نشوند و از خودشان محافظت کنند. بسیاری از کاربران در شبکه‌های اجتماعی بی‌اعتمادی خود را نسبت به مقامات جمهوری اسلامی با این جمله نشان می‌دهند: تا  نمیرید باور نمی‌کنیم!کیهان چاپ لندن:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *