دولت بایدن، رابرت مالی را به عنوان نماینده ویژه در امور ایران منصوب کرد

By | ۱۳۹۹-۱۱-۱۰

خبرگزاری رویترز به نقل از یک مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا نوشت، دولت جو بایدن روز پنجشنبه نهم بهمن رابرت مالی را به عنوان نماینده ویژه آمریکا در امور ایران منصوب کرده است.

رابرت مالی

رابرت مالی یکی از اعضای اصلی تیم باراک اوباما رئیس جمهور اسبق آمریکا در جریان توافق قدرت‌های جهانی با ایران در سال در سال ۱۳۹۴ بود، توافقی که دونالد ترامپ در سال۲۰۱۸ به رغم مخالفت متحدان اروپایی واشینگتن، از آن خارج شد.

این مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا که نامش فاش نشده گفته است، آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا در حال تشکیل تیمی از کارشناسان مجرب و با تنوع دیدگاه‌ها است. هدایت این تیم به عهده نماینده ویژه رابرت مالی خواهد بود که در کارنامه خود موفقیت حضور در مذاکرات محدود سازی برنامه هسته‌ای ایران را دارد.

این مقام وزارت خارجه آمریکا اضافه کرده است، وزیر خارجه آمریکا اطمینان دارد که او و این تیم یک بار دیگر موفق خواهند شد.

با این حال وزارت امور خارجه آمریکا هنوز در این زمینه ابراز نظر نکرده است.

آسوشیتدپرس هم نوشته است که انتصاب رابرت مالی روز جمعه به طور رسمی اعلام خواهد شد.

طی روزهای گذشته به دنبال انتشار گزارش‌ها در خصوص احتمال انتصاب رابرت مالی به عنوان نماینده ویژه امور ایران در دولت جو بایدن، شماری از جمهوریخواهان در کنگره آمریکا و حامیان اسرائیل از این انتصاب انتقاد کرده‌اند.

در حالی خبر انتصاب رابرت مالی منتشر شده است که دولت جو بایدن در حال تدوین رویکرد خود در قبال ایران و توافق هسته‌ای موسوم به برجام است.

رابرت مالی در صورت انتصاب به پست نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، گزارش عملکرد خود را به طور مستقیم به وزیر خارجه دولت بایدن ارائه خواهد داد.

آنتونی بلینکن در نخستین کنفرانس خبری خود به عنوان وزیر امور خارجه آمریکا گفت، در صورتی که ایران به تعهدات خود در چارچوب توافق هسته‌ای موسوم به برجام عمل کند، ایالات متحده نیز به این توافق باز خواهد گشت.

وزیر امور خارجه آمریکا گفته است در صورت بازگشت ایران به برجام، آمریکا به دنبال دستیابی به توافقی طولانی‌تر و مستحکم‌تر برای حل و فصل «مشکلات عمیق» خواهد بود.

رویترز می گوید، رابرت مالی، فرزند یک روزنامه نگار مصری و متخصص امور ایران است. وی در سال سال ۲۰۰۸ مشاور انتخاباتی ستاد باراک اوباما بود، اما پس از آن که مشخص شد که وی با یک مقام حماس ملاقات کرده از سمت خود استعفا کرد. این ملاقات زمانی رخ داده بود که رابرت مالی در موسسه «گروه بین المللی بحران» فعالیت می کرد.

دولتمردان اسرائیلی و حامیان آنها از انتصاب شمار زیادی از مقامات پیشین دولت باراک اوباما که در تنظیم برجام سهیم بودند به پست‌های کلیدی در دولت جو بایدن، ابراز نگرانی کرده‌اند.

رسانه‌ها و مهره‌های هم‌سو با بنیامین نتانیاهو به‌ویژه به بازگشت خانم وندی شرمن به مقام معاونت وزارت خارجه، جان کری برای یک پست ارشد و احتمال انتصاب رابرت مالی به پست نماینده ویژه امور ایران در دولت جو بایدن اشاره کرده بودند.
رادیو فردا:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *