مجمع عمومی سازمان ملل متحد قطعنامهای را به تصویب رساند که به نقض گسترده حقوق بشر در جمهوری اسلامی ایران اعتراض دارد.
دوشنبه شب ۲۶ آذر، رای گیری درباره قطعنامه کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل متحد برگزار شد که این قطعنامه با ۸۴ رأی موافق، ۳۰ رأی مخالف و ۶۷ رأی ممتنع به تصویب رسید.
در این قطعنامه آمده است: در یک سال گذشته سرکوب روزنامهنگاران، کاربران شبکههای اجتماعی و معترضان در ایران افزایش پیدا کرده است.
صدای آمریکا:
چین، افغانستان،کره شمالی، کوبا، عراق، روسیه، ونزوئلا و سوریه از جمله کشورهایی بودند که به این قطعنامه رای منفی دادند.
رای گیری دوشنبه شب، بعد از آن برگزار شد که یک ماه پیش کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل متحد با تصویب قطعنامهای نسبت به «وخیمتر شدن وضع حقوقبشر در ایران» هشدار داد.
همان زمان، صفحه فارسی وزارت خارجه آمریکا در توئیتر با انتشار عکسی که روی آن نوشته «در کنار مردم ایران ایستادهایم» از رای کشورها علیه جمهوری اسلامی ایران در کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل متحد استقبال کرد.
توئیتر فارسی وزارت خارجه آمریکا با انتشار عکسی نوشت: ۸۵ کشور از جمله آمریکا، دانمارک، کانادا، آلمان، فرانسه، بریتانیا، استرالیا، ژاپن و یمن جزو کشورهایی بودند که به این قطعنامه رای موافق دادند.
ساعاتی پیش #شورای_حقوق_بشر #سازمان_ملل متحد با صدور قطعنامه ای نقض حقوق بشر توسط #جمهوری_اسلامی را محکوم کرد. ۵٨ کشور از جمله #آمریکا، #دانمارک، #کانادا، #آلمان، #فرانسه، #بریتانیا، #استرالیا، #ژاپن و #یمن جزو کشورهایی بودند که به این قطعنامه رای موافق دادند. #درکنارمردم pic.twitter.com/Z8UjUovpbm
— USA darFarsi (@USAdarFarsi) 16 november 2018
این حساب توئیتری همچنین از هشتگ #درکنارمردم در پست توئیتری خود استفاده کرده است.
اشاره توئیتر فارسی وزارت خارجه آمریکا به اظهارات مایک پمپئو وزیر خارجه ایالات متحده است که بارها گفته هدف تحریم ها توقف فعالیت های تنشزای جمهوری اسلامی در خاورمیانه است و دولت آمریکا در کنار مردم ایران است.
از جمله مواردی که در این قطعنامه به آن به عنوان نقض حقوق بشر در ایران اشاره شده، می توان به تداوم اعدام افرادی که در سن کمتر از ۱۸ سالگی مرتکب جرمی شدهاند، شکنجه زندانیان، بازداشتهای خودسرانه، محاکمات بدون طی شدن روند عادلانه قضایی، تهدید فعالان حقوق بشر و محدود شدن آزادی بیان اشاره کرد.