افشای بخش دیگری از فساد حکومتی در ایران؛ ۳ میلیارد یورو ارز دولتی به «دو خانواده مشهور» تعلق گرفته است

By | ۱۳۹۸-۰۲-۱۹

در حالی که پرونده های فساد اقتصادی در ایران همچنان باز است، این‌بار روزنامه شرق در گزارشی با عنوان «۳ میلیارد یورو در اختیار دو خانواده مشهور» به بررسی فهرست به روز شده دریافت کنندگان ارز دولتی پرداخته که اخیرا از سوی بانک مرکزی ایران منتشر شده است.

روزنامه شرق در این گزارش که روز سه‌شنبه ۱۷ اردیبهشت منتشر شده است، اعلام کرد که در یک سال گذشته بیش از ۱۰ هزار شخصیت حقیقی و حقوقی در مجموع مبلغی بالغ بر ۲۵میلیارد یورو ارز معادل دلار چهار هزار و ۲۰۰ تومانی از بانک مرکزی دریافت کرده‌اند.
صدای آمریکا :

این روزنامه گزارش داده که از این مقدار، بیش از ۶.۸ میلیارد یورو در اختیار ۲۵ شرکت اول این فهرست ۱۰ هزار تایی قرار گرفته و در بین شرکت‌های دریافت‌کننده ارز، ۳میلیارد یورو به شرکت‌های دو خانواده مشهور تعلق گرفته است. اما شرق مشخص نکرده این خانواده‌های مشهور چه کسانی هستند.

شرق همچنین از فهرست اشخاص حقیقی و حقوقی نوشته که ارز نیمایی و دولتی دریافت کرده بودند.

بنابر این گزارش «در یک سال اخیر ۷۹۸ نفر در مجموع بیش از ۲۳۲ میلیون یورو ارز نیمایی دریافت کرده‌اند؛ افرادی که بعضا مدیر یا عضو هیئت‌ مدیره شرکت‌هایی هستند که به‌ عنوان شخصیت حقوقی نیز در فهرست دریافت‌کنندگان ارز نیمایی یا دولتی دیده می‌شوند.»


شرق، با اشاره به این که نام نوربخش پیش‌ از‌ این در جریان انتشار فهرست دریافت‌کنندگان ارز نیمایی برای واردات کاغذ بر سر زبان‌ها افتاده بود و در آن زمان تلاش رسانه‌ها برای یافتن رد پایی از نوربخش در میان فعالان بازار کاغذ به جایی نرسیده بود، گزارش داد که این شخص با شراکت «هادی اسدی‌ غیاثوند»، شرکتی با نام «تقدیر کاغذ تدبیر» را برای واردات و صادرات محصولات سلولزی و تهیه، خرید و فروش انواع مواد اولیه مورد نیاز صنایع کاغذسازی، جعبه‌سازی و ماشین‌آلات وابسته به آن تأسیس کرده‌اند. این شرکت نیز در میان فعالان صنعت کاغذ شناخته‌ شده نیست.»

«حسین بهشتی»، دومین نام در فهرست بزرگ‌ترین دریافت‌کنندگان ارز نیمایی است که شرق به آن اشاره و او را واردکننده موز و صادرکننده سیب معرفی کرده است. بنابر این گزارش بهشتی ۸ میلیون و ۹۳۳ هزار یورو ارز برای «واردات موز» دریافت کرده است.

اما سومین شخصی که این روزنامه به آن پرداخته «محسن قادری»، است که بیش از شش‌ میلیون و ۹۲۷ هزار یورو ارز نیمایی دریافت کرده است.

شرق در این باره نوشته که «این محسن قادری را نباید با محسن قادری، مدیرعامل شرکت شاپرک اشتباه گرفت و درباره این قادری فقط می‌توان گفت که او یک شرکت با مسئولیت محدود به نام «آسیا گستر قادری» در دی‌ماه سال ۹۴ با سرمایه صد هزار تومان با موضوع واردات و صادرات کلیه کالاهای مجاز بازرگانی، خوراکی و مواد غذایی تأسیس کرده و به نظر می‌رسد در زمینه واردات برنج فعال است.»

اما افزایش فساد و تشکیل پرونده های فساد مالی در ایران طی ماه‌های اخیر رشد چشم‌گیری داشته است؛ پرونده هایی که مقامات فعلی و پیشین حکومتی از جمله متهمان آن هستند و برخی از چهره‌های حقیقی نیز به عنوان «دلال» شناخته می‌شوند.

این حجم از فساد در شرایطی است که بحران اقتصادی موجی از اعتراض های مردمی را نیز در ایران رقم زده است.

پیش از این ایالات متحده آمریکا بارها به وجود فساد در حکومت جمهوری اسلامی اشاره کرده است.

وزارت خارجه ایالات متحده در توئیت‌هایی به مناسبت روز جهانی مبارزه با فساد، درباره ثروت حاکمان ایران و فساد دستگاه حکومتی جمهوری اسلامی نوشته بود که «حکومت ایران مملو از ریاکاران فاسد است.»