از ایران گزارش شده است که عمران خان، نخست وزیر پاکستان، وارد تهران شده است.
بر اساس گزارشها این سفر نخستوزیر پاکستان با هدف تلاشهای این کشور برای “میانجیگری” بین ایران و عربستان سعودی خوانده شده است.
خبرگزاریها به نقل از دفتر نخستوزیر پاکستان گزارش کرده اند که هدف این سفر “اشاعه صلح و امنیت در منطقه” است.
رسانههای ایرانی دیروز گفتند که نخست وزیر پاکستان در مدت اقامت خود در ایران با آیتالله خامنهای، رهبر ایران و حسن روحانی، رئیس جمهور ایران دیدار خواهد کرد.
عمران خان را در این سفر شاه محمود قریشی، وزیر امور خارجه و سید ذوالفقار بخاری، دستیار ویژه نخست وزیر پاکستان در امور پاکستانیهای خارج از کشور همراهی میکنند.
همزمان عباس موسوی، سخنگوی وزارت خارجه ایران روز گذشته در پاسخ به پرسشی درباره سفر عمران خان به ایران گفت که از میانجیگری پاکستان اطلاعی ندارد. وزارت خارجه ایران گفته است که ایران در هر صورت – چه با میانجی و چه بی میانجی – آماده است با عربستان مذاکره کند.
این دومین سفر آقای خان به ایران است. او در ماه آوریل سال جاری میلادی (اول اردیبهشت) پس از رسیدن به پست نخستوزیری این کشور به ایران سفر کرده بود.
هفته گذشته یکی از سخنگویان وزارت امور خارجه پاکستان در یک نشست خبری گفت که آقای خان قرار است بعد از ایران به عربستان سعودی برود. این مقام وزارت خارجه در مورد زمان این سفر احتمالی و یا جزئیات آن چیزی نگفت.
آقای خان ماه گذشته میلادی و در زمان برگزاری مجمع عمومی سازمان ملل متحد با دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا و همچنین حسن روحانی، رئیس جمهور ایران دیدار کرد. پیش از آن نیز نخستوزیر پاکستان در سفری به ریاض، با محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان دیدار کرده بود.
به نقل از آقای خان گزارش شده بود که آقای ترامپ از نخست وزیر پاکستان خواسته است تا به کاهش تنش بین ایران و عربستان سعودی کمک کند.
حسن روحانی، رئیس جمهور ایران نیز در یک نشست خبری در نیویورک گفت که به تماس با پاکستان، به عنوان میانجی حل اختلاف با عربستان سعودی ادامه خواهد داد.
او در پاسخ به خبرنگاری که از او درباره “پیام محمد بن سلمان” برای او پرسید، گفت عمران خان، نخستوزیر پاکستان، پس از ملاقات با مقامهای سعودی برخی از نکات مذاکرات با آنها را با آقای روحانی در میان گذاشته است.
پاکستان رابطه بسیار نزدیکی با ایران و عربستان دارد. حدود دو و نیم میلیون پاکستانی در عربستان سعودی زندگی میکنند. پاکستان همچنین مسئول دفتر حافظ منافع ایران در آمریکا است.
رابطه بین ایران و عربستان در طی سالهای اخیر تیره بوده و رابطه دیپلماتیک دو کشور پس از حمله به سفارت عربستان در تهران در ابتدای سال ۲۰۱۶ میلادی قطع شد.
تنش بین تهران وریاض نیز در چند ماه اخیر و بویژه پس از حمله به تاسیسات نفتی آرامکو در عربستان بشدت بالا گرفته است. آمریکا و دولتهای غربی به همراه عربستان میگویند که ایران پشت این حملات بوده است. ایران این ادعا را رد میکند.
شورشیان حوثی در یمن مسولیت این حمله را برعهده گرفتهاند
بی بی سی: