دیوان عالی کشور، حکم تبعید و شلاق سلمان خدادادی، نماینده مجلس را که ابتدا متهم به تجاوز جنسی به زهرا نویدپور بود و سپس متهم به برقراری رابطه نامشروع با او شد نقض، و اعلام کرد که او مجدد محاکمه خواهد شد. خبر خودکشی زهرا نویدپور در هنگام رسیدگی دادگاه بدوی به اتهام تجاوز در حالی منتشر شد که نویدپور گفته بود بارها از سوی سلمان خدادادی تهدید شده است.
در پوشش خبری مربوط به نقض حکم دادگاه بدوی علیه سلمان خدادادی، بیشتر رسانههای داخل ایران، نام این نماینده را نیاوردهاند و صرفا به اتهامهای زنی ۲۸ ساله به نام «زهرا» اشاره شده است. اما آفتاب نیوز و چند رسانه دیگر نوشتهاند که این نماینده مجلس سلمان خدادی و آن زن جوان نیز زهرا نویدپور است که روز ۱۶ دی ۹۷ جسدش در حالی که خودکشی کرده بود، در منزل مادرش پیدا شد.
حکم دادگاه بدوی چه بود؟
شعبه ۵ دادگاه کیفری استان تهران، ۱۱ اسفند ۹۷ سلمان خدادادی، نماینده مجلس مردم ملکان در مجلس شورای اسلامی را که از سوی زهرا نویدپور متهم به تجاوز شده بود، از اتهام تجاوز تبرئه کرد. اما همین دادگاه بدوی سپس نماینده ملکان را به اتهام رابطه نامشروع (زنا)، به ۲ سال انفصال از خدمت، ۹۹ ضربه شلاق و تبعید به نقاط دورافتاده و محروم محکوم کرد.
سلمان خدادی در اعتراض به رأی صادره در دادگاه بدوی در لایحهای نوشت که به بیماری قند خون مبتلاست و این مسئله بهقدری حاد است که بر روی شرایط جسمانی او تأثیر گذاشته. او همچنین گفت که رابطه نامشروع در هیچ سطحی را قبول ندارد و فقط قصد کمک به یک زن جوان را داشته است.
در نتیجه اعتراض سلمان خدادی به حکم دادگاه بدوی، پرونده به شعبه ۴۷ دیوان عالی کشور رفت.
دیوان عالی کشور چرا حکم دادگاه بدوی را نقض کرد؟
دیوان عالی کشور احکام صادره علیه خدادی در دادگاه بدوی را نقض کرد. این دیوان پرونده را برای رسیدگی مجدد به شعبه دیگری ارجاع داد.
دلایل دیوان عالی کشور برای نقض پرونده سلمان خدادی، عبارتند از:
«اول اینکه محلی که شاکی ادعا کرده به او تعرض شده محل عمومی است. دفتر نماینده مجلس یک محل عمومی است و نه خصوصی و عموم مردم به آنجا رفتوآمد دارند، بنابراین ادعای او درخصوص اینکه این نماینده در محل خصوصی به او تعرض کرده درست به نظر نمیرسد. دوم اینکه فایل صوتی منتشرشده که مورد استناد قرار گرفته حاوی اعتراف متهم به داشتن رابطه زنا نیست و بیشتر یک درگیری لفظی است. همچنین متهم مدارک پزشکی ارائه کرده است که نشان میدهد او دچار بیماری قند خون است و انسولین تزریق میکند. متهم مدعی شده که این بیماری جسم او را تحتتأثیر قرار داده است. بنابراین پزشکیقانونی باید در این خصوص اظهارنظر میکرد، اما دادگاه استعلامی از این مرجع نکرده است. بنابراین رأی صادرشده مورد تأیید نیست و اعتراض وارد دانسته شده و شعبه همعرض مکلف به رسیدگی به پرونده است.»
زهرا نویدپور که بود؟
زهرا نویدپور، زن جوان ۲۸ ساله اهل شهر ملکان بود که پیش از خودکشی روایتش از تجاوز جنسی سلمان خدادای را منتشر کرد. او گفته بود که بعد از مراجعه به دفتر این نماینده مجلس برای کار، توسط او مورد آزار و اذیت جنسی قرار گرفته و این نماینده با سو استفاده از قدرت به او تجاوز کرده است.
بعد از این واقعه، زهرا نویدپور از سلمان خدادی به اتهام تجاوز شکایت کرد. سلمان خدادی هرگونه ادعای تجاوز را رد کرد. زهرا نویدپور دست به افشاگری زد و تعدادی فایل صوتی از گفتوگوهای میان خودش و سلمان خدادی را منتشر کرد.
هنگامی که پرونده شکایت زهرا نویدپور در شعبه ۵ دادگاه کیفری استان تهران در جریان بود، خبر خودکشی او در شهر تبریز اعلام شد. زهرا نویدپور بارها مورد تهدید قرار گرفته بود تا شکایتش را از این نماینده مجلس پس بگیرد. به گفته خود زهرا نویدپور از او خواسته شده بود تا بگوید هیچوقت به دفتر سلمان خدادی مراجعه نکرده است.
خدادادی پیش از آنکه به کرسی نمایندگی مجلس تکیه دهد، مدیرکل سابق اداره اطلاعات اردبیل و فرمانده سابق سپاه ملکان بود. سلمان خدادادی از نزدیکان حسن روحانی، رئیس جمهوری و از مشاوران محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران است و در انتخابات مجلس اصلاحطلبان از او حمایت کرده بودند. در اواخر دوره هفتم مجلس شورای اسلامی او را به اتهام «فساد اخلاق و ارتباط نامشروع» بازداشت کرده بودند. خدادادی یک هفته بعد و با قرار وثیقه ۱۵۰ میلیون تومانی آزاد شد. در آن زمان سعید مرتضوی به این پرونده رسیدگی کرده بود. نام او در فهرست نمایندگان «چند زنه» مجلس شورای اسلامی قرار دارد.
رادیو زمانه: