برخی از کارگران فلزکار در نامهای به حسن روحانی با اشاره به افزایش ۶ برابری قیمت ماسک و یک و نیم برابر شدن قیمت الکل، نوشتهاند نمیتوانیم این اقلام را بخریم «چراکه به همت شما و دولتهای پیشین هر روز فقیرتر شدهایم و قدرت خریدمان کاهش یافته است».
در این نامه که روز یکشنبه ۲۴ فروردین در خبرگزاری ایلنا منتشر شده، با اشاره به این نکته که بیمه بیکاری دوران کرونا «رانندگان، کارگران ساختمانی، دستفروشان، بسیاری از بیکاران و کسانی را که دارای مشاغل حاشیهای هستند پوشش نمیدهد»، خطاب به رئیسجمهور ایران آمده است: «نمیتوان خانهنشینی را تبلیغ کرد اما فقرا را در نظر نداشت».
نویسندگان نامه با اشاره به گرانی برخی اقلام ضروری برای مقابله با کرونا، نوشتهاند: «قبل از شیوع بیماری کرونا، دستکش لاتکس بستهای ۳۵ هزار تومان در داروخانهها توزیع میشد، اکنون ۱۰۰ هزار تومان شده است».
کارگران از رئیسجمهور ایران خواستهاند که با برقراری پوشش بیمه سه ماهه، پرداخت حقوق عقبمانده، مجانی کردن آب، برق، گاز تا انتهای بحران کرونا و توزیع رایگان لوازم بهداشتی از جمله ماسک، دستکش، الکل و مواد ضدعفونیکننده بین فقرا و کارگران بیکار شده، از این اقشار حمایت کند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، جمعی از کارگران فلزکار در نامهای به روحانی، نسبت به عواقب بیتوجهی به فرودستان و کارگران کمدرآمد در بحران کرونا هشدار دادهاند. این نامه که سندیکای کارگران فلزکار و مکانیک، آن را به صورت سرگشاده منتشر نموده، حاوی نکاتی است که میتواند در حفظ جان و معیشت کارگران در بحران کرونا موثر باشد.
در بخشهایی از نامه آمده است:
باتوجه به روند رو به رشد بیماری کرونا در کشورمان پس از تقریبا پنجاه روز که از شیوع این بیماری میگذرد؛ همچنان شاهد آن هستیم که این اپیدمی هنوز کنترل نشده و امیدی هم به سیر نزولی شدن آن مشاهده نمیگردد.
آقای روحانی، نشستن در خانه و اجرای قرنطینه، به لوازم و امکانات و تدابیری احتیاج دارد که وظیفه دولت است تا آن را مهیا و تامین کند. بیمه بیکاری دوران کرونا اعلام شده توسط وزارت کار، رانندگان و کارگران ساختمانی را دربرنمیگیرد. دستفروشان و بسیاری از بیکاران و کسانی که دارای مشاغل حاشیهای هستند را پوشش نمیدهد. نمیتوان خانهنشینی را تبلیغ کرد اما فقرا را در نظر نداشت و مردم را با مشکلاتشان تنها گذاشت. خانوارهای زیادی هستند که شغل و درآمد ماهیانهی ثابتی ندارند.
آقای روحانی، برای نابودی قطعی این بیماری باید قاطعانه و به صورت علمی و عملی وارد این موضوع شد. نمیتوان کارگر ذوب آهن را به سرکار فرستاد اما دستکش و لوازم ضدعفونی را در اختیارشان قرار نداد. در حال حاضر کارگران پروژهای حتی حقوق عقبافتاده چند ماهه و عیدی و دیگر مزایایشان را دریافت نکردهاند. چه کسی باید به این امور رسیدگی کند؟
قبل از شیوع بیماری کرونا، دستکش لاتکس بستهای ۳۵ هزار تومان در داروخانهها توزیع می شداکنون ۱۰۰ هزار تومان شده است، یعنی افزایش ۳ برابری یافته، ارزانترین ماسک ۵۰۰ تومانی امروز در داروخانهها با قیمت ۴۵۰۰ تومان (ماسک فیلتردار حداقل ۳۵۰۰۰ تومان) عرضه میشود یعنی ۹ برابر، الکل لیتری ۶۰ هزار تومانی اکنون ۱۰۰ هزار تومان به فروش میرسد. از بازار سیاه که دیگر هیچ نمیگوییم.
طبقه کارگر و فقرا و اقشار آسیبپذیر و کم درآمد، نمیتوانند این اقلام را در سبد خرید خود قرار بدهند، چراکه به همت شما و دولتهای پیشین هر روز فقیرتر شدهایم و قدرت خریدمان کاهش یافته است. اگر در ابتدای سال ۹۷ طبق مصوبهی وزارت کار دستمزد ماهیانه۲۳۲ دلار بود در سال گذشته به۱۳۰ دلار رسید؛ بعد شما انتظار دارید مردم مرتب دستهایشان را بشویند و در خانه مانده تا بیماری مهار شود؟
لذا بدینوسیله از شما میخواهیم:
۱-همه فقرا و زحمتکشانی که منبع درآمدی ندارند بدون هیچ شرطی تا ۳ ماه آینده زیر پوشش بیمه بیکاری قرار گیرند.
۲- تمامی حقوقهای عقبافتاده در سراسر کشور پرداخت شده و بهروز گردد.
۳ – برای این اقشار آب، برق، گاز تا انتهای بحران کرونا مجانی اعلام گردد و پرداخت اقساط بانکی آنها نیز تا پایان کرونا بدون جریمه به عقب بیفتد.
۴ – لوازم بهداشتی ازجمله ماسک، دستکش، الکل و مواد ضدعفونیکننده، بطور رایگان در اختیار همگان قرار گیرد.
۵ – ضدعفونی معابر و محلات تا در خانهها بطور جدی و بدون وقفه، توسط افراد آموزش دیده، انجام پذیرد.
۶ – بیخانمانها در گرمخانهها و مساجد متمرکز شده تا از اشاعه بیماری جلوگیری شود.
۷ – مراکز تولیدی، صنفی و ادارات توسط اداره بهداشت بازرسیهای بهداشتی دقیق و جامع بشوند تا کم کاری صورت نگیرد.
8- افزایش بیسابقه زبالههای پلاستیکی و نایلکس خطرات زیست محیطی در آینده در برخواهند داشت. از هم اکنون باید تدابیر جدی زیست محیطی از سوی مدیران شهری اتخاذ گردد تا در آینده موجب خسران نشویم.