وبسایت خبری یاهو نیوز در یک گزارش اختصاصی نوشته است که سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) در پی دریافت اختیارات گستردهای از دونالد ترامپ، در ظرف دو سال گذشته شماری حمله سایبری تهاجمی علیه ایران انجام داده است.
بنا بر این گزارش، رییس جمهوری آمریکا در سال ۲۰۱۸ میلادی با صدور فرمانی سری مجوز تازهای برای آغاز عملیات سایبری تهاجمی مخفیانه به سیا اعطا کرد که محدودیتهای وضع شده در دولت های گذشته در خصوص نوع عملیات و هدف مورد نظر را کاهش داده است.
این گزارش می افزاید دستورالعمل یاد شده به سازمان سیا این امکان آن را داده که در بسیاری از موارد عملیات سایبری را بدون کسب مجوز مستقیم از کاخ سفید آغاز کند.
منابع ناشناس یاهو نیوز در دولت آمریکا گفته اند که دستورالعمل “بسیار تهاجمی” رییس جمهور به ویژه از چهار کشور نام برده است: روسیه، چین، کره شمالی و ایران.
بنا بر این گزارش، اختیارات اعطا شده فقط به هک طرف مقابل برای جمع آوری اطلاعات بسنده نمی کند بلکه دست سیا را برای انجام عملیات سایبری با هدف ایجاد اختلال در زیرساختها – مانند قطع برق – یا جمع آوری دادههای خام در کشور مورد نظر با هدف افشا کردن آن در اینترنت – باز می گذارد.
این گزارش می افزاید که دستورالعمل دونالد ترامپ موانع و مقررات گذشته بر سر اخذ مجوز عملیات سایبری تهاجمی به نهادهای مشکوک به وابستگی به سازمانهای اطلاعاتی رقیب – از جمله خیریه ها یا مؤسسات مذهبی – را نیز کاهش داده است.
منابع یاهو نیوز می گویند که سیا در استفاده از آزادیهای جدیدی که از دونالد ترامپ به دست آورد، خیلی زود دست به کار شده و حداقل ۱۲ عملیات انجام داده است.
به گفته یک مقام سابق ناشناس “این ترکیبی از کارهای مخرب بوده است – چیزهایی آتش گرفته و منفجر شده است – و همچنین انتشار داده ها: نشت (داده ها) یا چیزهایی که مانند نشت است.»
این خبر در حالی منتشر می شود که در ظرف هفته های گذشته شماری انفجار مشکوک در مراکز نظامی و هستهای ایران اتفاق افتاده است.
روزنامه نیویورک تایمز به تازگی در گزارشی اختصاصی نوشت که به نظر میرسد که آن انفجارها “کار اسرائیل و با اطلاع آمریکا” بوده باشد. در گزارش نیویورک تایمز که روز جمعه گذشته منتشر شده آمده بود: “دو مقام اطلاعاتی که از ارزیابیهای جدید آمریکا و اسرائیل از تصاویر مربوط به تاسیسات خسارت دیده نطنز مطلع هستند میگویند ممکن است دو سالی طول بکشد تا ایران بتواند برنامه هستهای خود را به مرحله قبل از این انفجارها بازگرداند.”
تاسیسات هسته ای نظنز در دوران ریاست جمهوری باراک اوباما نیز هدف حملات سایبری آمریکا با بدافزار معروف به استاکسنت قرار گرفت. مقام های جمهوری اسلامی بعدها اعلام کردند این ویروس در نهایت نتوانست ضربهای به ساختارهای اتمی وارد کند.
وبسایت خبری “یاهو نیوز” در ماه سپتامبر گذشته در یک گزارش اختصاصی نوشته بود که عامل آن حرکت نفوذی یک مهندس ایرانی بوده است که برای دستگاه اطلاعاتی هلند کار می کرده و به درخواست سازمان های اطلاعاتی آمریکا و اسرائیل، استخدام شده بود.
بی بی سی: