اینجاها:
پروژه سد و تونل کوهرنگ دو، انتقال ۲۵۵ میلیون متر مکعب به اصفهان
کوهرنگ سه و بهشت آباد فاقد مجوز محیط زیستی هستند
سد و تونل چشمه لنگان، ۱۹۵ میلیون متر مکعب، انتقال به اصفهان
خدنگستان، ۶۵ ملیون متر مکعب به اصفهان
پروژه ونک سولگان انتقال به رفسنجان
سد کمال صالح، در اراک، ذخیره سازی ۱۰۰ میلیون متر مکعب سرچشمه های دز، ۱۸۱ میلیون متر مکعب انتقال به قم، اراک، اصفهان، یزد
اینهمه آب، می روند به استان های کویری که صنایع آب بر در آنجا کشور را بلعیدهاند. حالا فهمیدید چرا کارون و خوزستان خشک شده است؟
خوزستان دارد از بین میرود
عبدالله ایزدپناه، رئیس مجمع نمایندگان خوزستان گفت: ارائه گزارشهای غلط برای مهمانانی که از بالادست به خوزستان میآیند، خوزستان را گلستان جلوه میدهد. پروژههای انتقال آب از سرچشمه های کارون باید متوقف شود. خشکسالی یک طرف قضیه خوزستان است انتقال آب درواقع موجب شد این استان به این وضع دچار شود. خوزستان تاوان بیتدبیری و تصمیمات اشتباه را پس میدهد و باید جلوی این بیتدبیری را بگیریم زیرا خوزستان در حال نابودی و از بین رفتن است. امنیت خوزستان به دلیل خطاهای انسانی و تصمیمات نابجا به مخاطره افتاده است.
معاون سازمان آب و برق خوزستان: اصولا دیگر تالابی به نام “هورالعظیم” وجود ندارد!
معاون برنامهریزی سازمان آب و برق خوزستان، با تاکید بر این که دستکاری های انسانی در سال های گذشته، هورالعظیم را به یک تالاب مصنوعی تبدیل کرده است، تصریح کرد: اکنون در جنوب غرب استان خوزستان با محیط دست خورده ای مواجهیم که دیگر نمی توان عنوان تالاب را برایش به کار برد و در حال حاضر دیگر تالابی به نام هورالعظیم وجود ندارد.
حمیدرضا خدابخشی افزود: این دستکاری ها نیز ناشی از آن است که از میانه جنگ تحمیلی تا اواسط دهه 70، عراق در هورالعظیم دایک مرزی کشید و ایران هم جاده هایی را برای انتقال تجهیزات و دسترسی به مرز در میانه تالاب ایجاد کرد. بعد هم از اواخر دهه 70 تا اوایل دهه 80، ایران به احداث دایک مرزی در هورالعظیم پرداخت و اکنون این دایک ها و جاده ها هورالعظیم را به هفت بخش مجزا از هم تبدیل کرده است که جریان آب در میان آنها صرفا از طریق دریچه های مصنوعی برقرار می شود. خدابخشی گفت: در میانه دهه 80 نیز کشف میدان نفتی مشترک ایران و عراق باعث شد که طرف ایرانی در میان همین هورالعظیم چند تکه شده به احداث تاسیسات نفتی و کشیدن جاده های مربوط به آن بپردازد.
خشکسالی خوزستان باعث سقوط سلسله ساسانی شد
لیلا پاپلی
پژوهش باستان شناختی رابرت ونکه در خوزستان نشان می دهد یکی از دلایل سقوط حاکمیت ساسانی، خشکسالی در خوزستان بوده است. این خشکسالی که در بازه ای چهارده ساله روی داده منجر به ترک محوطه ها، تغییر رژیم آبیاری و نابارور شدن زمین و در نتیجه فقر و گرسنگی و تغییر جمعیت شده است. ونکه بر این باور است که این تغییر زیستی در خوزستان متوالیا در زمانهای ضعف حاکمیتهای ایران روی می داده و از دلایل اصلی تغییرات سیاسی در کل منطقه است. برای اطلاعات بیشتر به مقاله رابرت ونکه در کتاب باستان شناسی غرب ایران ویراسته فرانک هول (متن فارسی: انتشارات سمت)مراجعه کنید. پ.ن: این را هم اضافه کنم که حالا واضح می شود چرا در این چهار دهه تقریبا هر مورخ و باستانشناسی که به موضوعاتی مانند تغییرات آب و هوایی و تغییرات اجتماعی اشاره کرد، امکان کار را از دست داد.
بهار نیوز: