براساس گزارشها بر اثر تیراندازی گارد ساحلی امارات متحده عربی به یک لنج ایرانی یک صیاد اهل بوشهر کشته و دو صیاد دیگر مجروح شده اند. این دو مجروح به همراه شش خدمه این لنج توسط نیروهای گارد ساحلی امارات بازداشت شده اند.
عمار ماهینی، صاحب این لنج، روز شنبه، ۱۷ شهریور، در مصاحبه با خبرگزاری ایلنا گفت که حدود ساعت ۱۶ چهارشنبه گذشته و زمانی که خدمه این لنج مشغول خوردن نهار بودهاند، از یک شناور «بدون پرچم» به آنان شلیک شده است.
به گفته آقای ماهینی، ساعت ۸ صبح روز پنجشنبه یکی از خدمه لنج در تماس تلفنی به او خبر داده که یاسین لطفی پور از سرنشینان شناور بر اثر تیراندازی کشته شده و دو خدمه دیگر با نامهای حیدر ماهینی و حسن آلبوسین مجروح شده اند.
براساس این گزارش، این خدمه این لنج اعلام کرده که ماموران اماراتی جسد فرد کشته شده، دو مجروح و شش خدمه دیگر لنج را با قایق تندرو با خود بردهاند.
آقای ماهینی گفت که این لنج در محدوده «مطاف» در نزدیکی کشور قطر بوده و این منطقه جزو آبهای امارات نیست.
وی با اشاره به اینکه انتقال کارکنان این لنج به امارات ۲۵ ساعت طول کشیده، احتمال داد که ممکن است گارد ساحلی امارات در آبهای ایران به این لنج حمله کرده باشند.
آقای ماهینی اضافه کرد: «از خدمه خواستم جیپیاس را نگهداری کند تا پیگیری قانونی درباره محل درگیری که آبهای ایران یا مرز کشور همسایه بوده امکانپذیر باشد».
وزارت خارجه خوابه؟
… …#یاسین_لطفى_پور، صیاد اهل بوشهر در حمله نیروهای اماراتی به یک لنج ایرانی کشته شده.
مالک لنج مى گه خدمه تماس گرفتن گفتن الآن ‘در نزدیکى’ دوبى هستن.
بر اساس گزارش ها، دو ایرانى دیگه هم مجروح شدن در این حمله.
جزییات هنوز اعلام نشده.@JZarif pic.twitter.com/DGuiRnQgfX— Pouria Zeraati (@pouriazeraati) 8 september 2018
عبور شناورهای صیادی در مرزهای آبی که به توقیف این شناورها و بازداشت سرنشینان آنها منجر شده، در چند سال اخیر به تواتر در رسانههای ایران و دیگر کشورهای منطقه خلیج فارس گزارش شده است.
مقامهای عربستان سعودی، کویت و قطر نیز هر از چندی از توقف شناورهای ایران و بازداشت سرنشینان آنها خبر دادهاند.
تیرهتر شدن روابط ایران با عربستان سعودی و متحدانش باعث بازتاب گستردهتر این اتفاقات شده است.
در همین حال خبرگزاری رسمی عربستان سعودی روز سهشنبه، ۱۹ تیرماه، از شکایت رسمی این کشور از جمهوری اسلامی به سازمان ملل «به دلیل نقض حریم دریایی» خود خبر داده بود.
در مرداد ماه امسال سه صیاد ایرانی که خرداد ماه سال گذشته توسط گارد ساحلی عربستان بازداشت شده بودند، آزاد شده و به ایران بازگشتند.
عربستان سعودی سال گذشته این افراد را «عضو سپاه پاسداران» معرفی کرده بود اما مقامات جمهوری اسلامی این ادعا را رد کرده بودند.
سال گذشته دو شناور صیادی عربستان سعودی که خدمه آنها هندی بودند به دلیل ورود به آبهای ایران، توسط نیروی دریایی سپاه پاسداران ایران توقیف شدند و درباره آزادی یا ادامه بازداشت آنان اخیرا گزارشی منتشر نشده است.