ناصر موسوی لارگانی، عضو کمیسیون اقتصادی، مجلس امروز گفت کارت الکترونیک تامین کالاهای اساسی روزمره برای هشت دهک افراد جامعه، ماهانه صد هزار تومان شارژ میشود.
آقای موسوی به سایت “جامعه ایرانی” گفت: “کالاهای اساسی از این طریق با قیمت تضمین شده و معینی در اختیار هشت دهک جامعه قرار میگیرد تا همه افراد جامعه از مزیتهای این کارت بهرهمند شوند زیرا یک عده از نظر تمکن مالی وضعیت خوبی ندارند و قدرت خرید پایین دارند که میتوانند از این طریق نیاز خود را برطرف نمایند.”
بی بی سی:
نماینده مجلس ایران گفت این طرح نه به دلیل کمبود کالا است نه برای کوپنی کردن کالاها بلکه طرح انضباط اقتصادی است برای اینکه “عده زیادی از مردم فقط با یارانه زندگی خود را میگذرانند” و “تعداد زیادی حداقل دستمزد را ندارند چون از روی اجبار برای تامین معاش ناچارند دستمزدی زیر حداقل دستمزد وزارت کار بگیرند.” او گفت با توجه به افزایش بیش از دویست درصدی قیمت بعضی کالاها، دولت باید از این افراد حمایت کند.
حدود دو هفته پیش مجلس ایران طرحی دو فوریتی را به تصویب رساند که دولت را موظف کرد” حداکثر ظرف مدت دو ماه”، شبکه توزیع کالاهای اساسی مورد نیاز خانوارها را طوری ساماندهی کند که “نیازهای اساسی خانوارها با قیمت سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان و براساس نرخ ارز ترجیحی در اختیار آنها قرار گیرد.”
پیش از تصویب این طرح دوفوریتی، محمد باقر نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه گفته بود “حداقل ۲۵ قلم کالای اساسی و روزمره” مثل برنج، مرغ، گوشت، روغن، لبنیات در اختیار تمام مردم قرار خواهد گرفت و برای “اقشار آسیبپذیر” -حدود پنج دهک جامعه- بسته حمایتی دیگری هم در نظر گرفته میشود.
آقای موسوی امروز گفت: “کوپن الکترونیک به صورت نقدی به مردم پرداخت نمیشود بلکه این پول فقط به حساب افراد برای خرید کالاهای اساسی واریز میشود آن هم در قالب شارژ کارت الکترونیکی.”
او گفت کارتهای الکترونیک مثل یارانه دائمی نیست و “قطعا نمیتواند جوابگوی نیاز مردم باشد” اما برای “گذر از وضعیت اقتصادی فعلی”، فعلا ماهیانه ۱۰۰ هزار تومان شارژ میشود.
حدود یک ماه پیش احمد میدری معاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت این وزارتخانه طرح کالا کارت کالاهای اساسی را برای معاون اول رئیس جمهور ارسال کرده است.
او گفت این کالاکارتها در چهار سال گذشته به “مددجویان نهادهای حمایتی” داده شده و اکنون آمادگی آن هست که به “تمام اقشار” جامعه داده شود.
آقای میدری در باره شیوه استفاده از این کارتها گفت: “همان کارت بانکی که افراد با آن یارانه میگیرند را به کالا کارت تبدیل کنیم، افراد با مراجعه به فروشگاه کارت خود را در دستگاه میکشند و سهمیه کالایی آن که شامل کالاهای اساسی نوشته شده و فرد میتواند اقلام اساسی خود را تامین کند.”
او گفت این کارت “برای ده میلیون نفر صادر و سالی سه تا چهار بار شارژ میشود.”
اولین کوپن کالاهای اساسی در سال ١٣۵٩ کمی بعد از شروع جنگ ایران و عراق توزیع و تقریبا سی سال بعد کاملا از نظام اقتصادی ایران حذف شد و یارانه جای آن را گرفت.
به گفته مقامات ایران با خروج آمریکا از برجام کشور در وضعیت جنگ اقتصادی قرار گرفته و سفره مردم در ماههای گذشته “دو سوم کوچکتر شده است.”