حملات «باندهای قاچاق چوب» به منازل شخصی پرسنل جنگلبانی در ایران

By | ۱۴۰۳-۰۱-۲۲

فرماندهان یگان‌های حفاظت منابع طبیعی ایران از افزایش شدید تعداد حملات «سازمان‌یافته» باندهای قاچاق چوب در هفته‌های اخیر، نه تنها به پرسنل جنگلبانی‌ها، بلکه به منازل شخصی و خودروهای آنها خبر می‌دهند.

براساس اظهارات سرهنگ علی ملکی آهنگران، فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی کشور در گفت‌وگو با خبرگزاری ایلنا، در بازه زمانی ۲۳ اسفند ۱۴۰۲ تا ۱۳ فروردین امسال، ۱۲ مورد حمله به نیروها و مقرهای این یگان در استان‌های مازندران، گلستان، گیلان، سیستان و بلوچستان، ایلام، کردستان، فارس و کهگیلویه و بویراحمد انجام شده که برخی از آن‌ها با سلاح سرد و بعضی دیگر با سلاح شکاری و حتی یک مورد با سلاح جنگی بوده است.

سرهنگ مجید ذکریایی، فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی مازندران نیز روز سه‌شنبه ۲۱ فروردین به ایلنا گفت که ۸ مورد از حملات در مدت یادشده مربوط به مازندران است که در سه مورد آن، قاچاقچیان چوب با سلاح شکاری ساچمه‌زن به سمت منزل شخصی سه نفر از نیروهای جنگلبانی حوضه استحفاظی شرق استان حمله کرده‌اند.

به گفته این مسئول جنگلبانی، در این حملات شبانه که در آمل و گلوگاه انجام شده، حمله‌کنندگان علاوه بر وارد کردن خسارت‌هایی به در، دیوار و پنجره منزل نیروهای جنگلبانی، باعث ایجاد رعب و وحشت در خانواده‌های این افراد نیز شده‌اند.

حمله‌ها ازجمله به منزل مسکونی فرمانده عملیات یگان حفاظت منابع طبیعی شهرستان آمل صورت گرفته که به نوشته ایلنا «نقشی مهم در شناسایی و دستگیری باندهای قاچاق چوب در این شهرستان داشته است».

ضرب‌وشتم نیروهای رسمی یا شرکتی یگان حفاظت منابع طبیعی شهرستان آمل، حمله با قمه به نگهبانی جنگل‌ها در آمل و آتش زدن و ریختن اسید روی خودروی یگان منابع طبیعی از دیگر تهدیداتی است که مسئولان جنگلبانی از آن خبر داده‌اند.

این مسئولان به ایلنا گفتند درحالی که قاچاقچیان چوب مجهز به انواع سلاح هستند، مسئولان دولتی، سلاح و تجهیزات مناسب و کارت ضابطین قضایی در اختیار نیروهای یگان حفاظت منابع طبیعی نگذاشته‌اند و دستگاه قضایی نیز مجازات کافی برای قاچاقچیان درنظر نمی‌گیرد و این روند به قاچاقچیان چوب «جرأت حملات بیشتر» داده است.

عدم تجهیز جنگل‌بانان به سلاح و تجهیزات مناسب درحالی است که دولت برای مقابله با اعتراضات مسالمت‌آمیز در سراسر کشور نیروهای مجهز به انواع سلاح و تجهیزات پیشرفته اعزام می‌کند.

ایران بالغ بر ۱۴ میلیون هکتار اراضی جنگلی دارد. بر اساس آمارهای سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد، فائو، این رقم در ابتدای انقلاب بیش از ۱۸ میلیون هکتار بود.

به غیر از قاچاق گسترده چوب، طی سال‌های گذشته گزارش‌های زیادی از آتش‌سوزی، جنگل‌خواری، فروش خاک جنگل‌ها، پروژه‌های صنعتی مخرب جنگل‌ها و تبدیل آن‌ها و مراتع به حوزه‌های کشاورزی منتشر شده است.

با استفاده از گزارش‌های ایلنا و رادیو فردا؛ پ.پ./ب.ب.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *