ترکیب تیم ملی
شاگردان وحید شمسایی در این بازی با ترکیب اولیه باقر محمدی، محمدحسین درخشانی، مهدی کریمی، بهروز عظیمی و سالار آقاپور به میدان رفتند. سعید مؤمنی، علی خلیلوند، سعید احمد عباسی، علیرضا رفیعی پور، محمدرضا سنگ سفیدی، اصغر حسن زاده، مسلم اولادقباد، علی اکرمی و مسعود یوسف هم دیگر نفرات ایران روی نیمکت بودند.
این بازی در سالن بانکوک آرنا تایلند برگزار شد و تماشاگران پرتعداد میزبان به تشویق تیم ملی خود پرداختند. ضمن این که کیومرث هاشمی وزیر ورزش و جوانان و مهدی تاج رئیس فدراسیون فوتبال در این دیدار در سالن حضور داشتند و از نزدیک بازی را تماشا کردند.
نیمه اول
این دیدار در حالی آغاز شد که تیم ملی ایران امیدوار بود برای سیزدهمین بار عنوان قهرمانی آسیا را به دست بیاورد و در سوی مقابل هم تایلندیها قصد داشتند با بهره گیری از امتیاز میزبانی، برای اولین با قهرمان آسیا شوند.
بازی با برتری تیم ملی فوتسال ایران آغاز شد و در دقیقه ۲ از روی ضربه اوتی که نصیب ایران شد سالار آقاپور توپ را به مهدی کریمی رساند و او هم با یک ضربه دقیق روی زمین موفق شد دروازه تایلند را بار کند تا بازی خیلی زود یک بر صفر شود.
در دقیقه ۴ سعید احمد عباسی فرصت داشت که دروازه تایلند را برای بار دوم آغاز کند اما ضربه او با اختلاف اندکی از کنار دروازه به بیرون رفت. در دقیقه ۶ سالار آقاپور در سمت راست زمین صاحب توپ شد و توپ را به سعید احمدعباسی رساند و که او هم با یک ضربه فنی تماشایی برای بار دوم دروازه تایلند را باز کرد.
در دقیقه ۸ بازیکن شماره ۱۱ تایلند فرصت داشت که یکی از گلهای خورده را جبران کند اما واکنش به موقع باقر محمدی مانع از باز شدن دروازه ایران شد. بازی در دقایق بعدی با آرامش بیشتری دنبال شد و بازیکنان تیم ملی ایران از حملات خود کاستند و تیم تایلند هم بیش از آنکه به فکر به ثمر رساندن گل باشد تلاش کرد از دروازه مراقبت کند.
در دقیقه ۱۲ محمدرضا سنگ سفیدی در پشت محوطه جریمه تایلند صاحب توپ شد اما ضربه او قدرتمند او با اختلاف زیادی از بالای دروازه بیرون رفت. در دقیقه ۱۴ فرار بازیکن تایلند موجب شد در موقعیت تک به تک قرار بگیرد که با خطای محمدرضا سنگ سفیدی متوقف شد. تعداد خطاهای ایران با این خطا به ۵ رسید تا در دقایق باقی مانده بازیکنان ایران با احتیاط بیشتری به کار خود ادامه دهند و بازیکنان تایلند تلاش کنند با گرفتن خطا، از روی ضربه پنالتی دوم صاحب موقعیت شوند.
محدودیت خطایی تیم ملی ایران موجب شد بازیکنان با احتیاط بیشتری به بازی ادامه دهند و از برخورد با حریف اجتناب کنند. در ادامه بازی هم تغییری در نتیجه بازی اتفاق نیفتاد تا نیمه اول با نتیجه ۲ بر صفر به سود ایران به پایان برسد.
نیمه دوم
در آغاز نیمه دوم بازیکنان تیم تایلند که با چند دقیقه تأخیر وارد زمین شدند امیدوار بودند بتوانند در نتیجه بازی تغییر ایجاد کنند و اختلاف را به حداقل برسانند. در دقیقه ۲۶ بازیکنان تیم تایلند موفق شدند یکی از گلهای خورده را جبران کنند و نتیجه بازی را ۲ بر یک کنند.
اما در دقیقه ۲۷ علی اصغر حسن زاده موفق شد از روی کرنری که سنگ سفیدی ارسال کرد برای باز سوم دروازه تایلند را باز کند.
تایلندیها برای جبران نتیجه در ۸ دقیقه پایانی بازی دست به پاورپلی زدند و تلاش کردند با ۵ نفر به سمت دروازه ایران حمله کنند. اما این اتفاق نیفتاد و شوت بازیکن تایلند را باقر محمدی مهار کرد و در حالی که دروازه حریف خالی بود با یک شوت دقیق چهارمین گل ایران را به ثمر رساند.
تیم ملی فوتسال ایران با این پیروزی برای سیزدهمین بار عنوان قهرمانی جام ملتهای آسیا را از آن خود کرد تا همچنان قهرمان بلامنازع این رقابتها باشد. تایلند هم برای بار سوم نایب قهرمان آسیا شد.
بیشترین فشار را قبل از ورود به این تورنمنت وحید شمسایی تحمل می کرد که دو سال قبل تیمش در فینال مغلوب ژاپن شده بود. او برای جبران این نتیجه تغییراتی را در نفرات تیمش ایجاد کرده بود و موفق شد در پایان مسابقات بار دیگر قهرمانی را به فوتسال ایران برگرداند.
او در پایان مسابقه برابر تایلند که با پیروزی 4 بر یک تمام شد، گفتگوی کوتاهی داشت و ضمن ابراز خوشحالی از کسب اولین جام قهرمانی در کسوت مربیگری، جام را به مردم ایران و پدرش تقدیم کرد.
علی اصغر حسن زاده در پایان دیدار با تایلند در فینال جام ملتهای آسیا ۲۰۲۴ اظهار داشت: ابتدا به تمام بازیکنان خسته نباشید می گویم، تایلند تیم باکیفیتی بود و حضور تماشاگران باعث شده بود تا بازی زیباتری را شاهد باشیم.
او ادامه داد: همه بازیکنان متحد شده بودیم تا جام را به ایران بیاوریم و این قهرمانی را به مردم کشورمان اهدا میکنیم و خدا را شکر شرمنده آنها نشدیم.
جالب اینکه رقیب اصلی احمدعباسی برای کسب این عنوان مهدی کریمی دیگر ستاره تیم ملی فوتسال ایران بود که در فینال هم گلزنی کرد و با 5 گل مسابقات را تمام کرد.
محمدی که در فصل گذشته لیگ برتر با 9 کلینشیت، رکورددار شده بود، در جام ملتهای آسیا با آمادگی بسیار بالایی درون قفس توری تیم ملی ایستاد و نقش بهسزایی را در صعود ایران به فینال رقابتها داشت.
مهار دو پنالتی در مصاف با ازبکستان که تیم ملی را به نبرد پایانی رساند و ایستادگی برابر شوتهای پرشمار شلیک شده به سوی دروازه ایران که یکی پس از دیگری آنها را خاموش میکرد، باعث شد تا بدون ذرهای تردید بهترین دروازهبان قاره کهن لقب بگیرد.
محمدی نهتنها به خوبی از سنگرتوری تیم ملی محافظت کرد، بلکه برای شمسایی گل کاشت و تیر خلاص فینال به تایلند توسط او زده شد تا برای نخستینبار با پیراهن تیم ملی موفق به گلزنی شود.
احمدعباسی ستاره فوتسال ایران با به ثمر رساندن هشت گل در شش مسابقه عنوان بهترین گلزن مسابقات را از آن خود کرده بود. او همچنین از سوی کمیته فنی مسابقات بهخاطر عملکرد درخشان در مسیر قهرمانی ایران، عنوان بهترین بازیکن مسابقات را کسب کرد.
احمدعباسی در این مسابقات به ترتیب مقابل افغانستان، بحرین، کویت، قرقیزستان و تایلند گلزنی کرد تا با ۸ گل زده آقای گل مسابقات شود. بعد از او مهدی کریمی از ایران و سلیم فیصل از عراق با ۵ گل در رده دوم قرار گرفتند.
او که در دوره گذشته مسابقات با به ثمر رساندن ۷ گل بعد از حسین طیبی بهعنوان دومین گلزن مسابقات معرفی شده بود یکی از مهرههای کلیدی تیم وحید شمسایی در راه قهرمانی بود.