دومین روز بررسی وزرای پیشنهادی

By | ۱۴۰۳-۰۵-۲۸

نماینده تهران: عراقچی می‌گفت ترامپ نمی‌تواند از برجام خارج شود

امیرحسین ثابتی، نماینده تهران گفت: «عباس عراقچی، وزیر پیشنهادی امور خارجه، دیپلمات کارکشته‌ای نیست، او می‌گفت ترامپ نمی‌تواند از برجام خارج شود.»

ثابتی ویدیویی از سخنان عباس عراقچی، وزیر پیشنهادی امور خارجه در سال ۱۳۹۶ پخش کرد که در آن عراقچی می‌گفت ترامپ نمی‌تواند از برجام خارج شود.

او افزود: «عراقچی می‌گفت امضای جان کری تضمین است، چه شد؟»

در فهرست وزاری پیشنهادی مسعود پزشکیان نام عباس عراقچی به عنوان گزینه وزارت امور خارجه به چشم می‌خورد؛ معاون محمدجواد ظریف در دولت حسن روحانی که حضورش در مذاکرات منجر به امضای توافق اتمی برجام در دهه ۹۰ شمسی پررنگ بود و برای بسیاری از شهروندان چهره و نام آشنایی است.

عراقچی که مدرک دکترای علوم سیاسی خود را در دانشگاه کنت بریتانیا گرفته متولد سال ۱۳۴۱ در تهران است و مانند اغلب مدیران جمهوری اسلامی اوایل انقلاب به سپاه پاسداران پیوست.

او در سال ۱۳۶۸ با پایان کارش در سپاه، کارمند وزارت امور خارجه شد.

عراقچی در سال ۱۳۹۲ در گفت‌وگو با هفته‌نامه «پنجره» در خصوص آن دوران گفته بود: «توسط یکی از دوستان حسین شریعتمداری، (مدیر مسئول کنونی روزنامه کیهان) جذب سپاه شدم… قلبم هنوز آنجاست، لباس‎‌های مقدس آن زمان‌‎ها را هم هنوز خیلی خوب نگه داشته‌ام.»

همتی: به عملکردم در دوره ریاستم در بانک مرکزی افتخار می‌کنم

عبدالناصر همتی، وزیر پیشنهادی امور اقتصادی و دارایی در مجلس شورای اسلامی گفت: «به عملکردم در دوره ریاستم در بانک مرکزی افتخار می‌کنم.»

او افزود: «مشکلات ریشه‌دار کشور به نقاط بحرانی نزدیک شده، تورم در پنج سال گذشته نزدیک ۴۰ درصد بوده و قدرت خرید مردم و معیشت آن‌ها را تحت تاثیر جدی قرار داده است.»

همتی ادامه داد: «کاری می‌کنیم تا سهام‌داران بورس با اطمینان به کار خود ادامه دهند.»

روح‌الله رحیم‌پور: در دوران خطیب، ایران به عرصه نیروهای امنیتی برای انجام عملیات تبدیل شد

روح‌الله رحیم‌پور، تحلیل‌گر سیاسی، درباره سخنرانی اسماعیل خطیب در روز یک‌شنبه، ۲۸ مرداد در صحن مجلس به ایران‌اینترنشنال گفت: «وزیر اطلاعات پیشنهادی پزشکیان در کارنامه خود، انفجار مرگبار کرمان، نامشخص بودن علت سقوط بالگرد ابراهیم رئیسی و کشته شدن اسماعیل هنیه در تهران را دارد.»

رحیم‌پور افزود: «خطیب امروز ادعا می‌کند که جاسوس‌های موساد را در ۲۸ کشور شناسایی کرده است اما در دوران مسئولیت او، خاک ایران به جولانگاه نیروهای امنیتی، از جمله اسرائیل، برای انجام عملیات تبدیل شده است.

وزیر پیشنهادی اطلاعات: جاسوسان موساد را در ۲۸ کشور شناسایی کردیم

اسماعیل خطیب، وزیر اطلاعات پیشنهادی مسعود پزشکیان در جلسه علنی مجلس گفت: «امروز در نقطه‌ای ایستاده‌ایم که قدرت، امنیت و اقتدار کشور مورد توجه اندیشمندان و سیاستمداران جهان و مورد اعتراف دوست و دشمن است.»

او افزود: «امروز سرویس‌های اطلاعاتی ۵۳ کشور جهان “میز ایران” دارند و بسیاری از پروژه‌های ضد امنیتی با مشارکت بازیگران مختلف و تقسیم‌ کار صورت می‌پذیرد.»

وزیر پیشنهادی اطلاعات در ادامه گفت: «جاسوسان موساد را در ۲۸ کشور شناسایی کردیم.»

تاکید یک نماینده دیگر بر نقش داشتن همتی در پرونده فساد چای دبش

شمس‌الدین حسینی، نماینده تنکابن در مجلس گفت که عبدالناصر همتی، وزیر پیشنهادی اقتصاد در پرونده فساد چای دبش به «ترک فعل» متهم شده است.

کمی پیش‌تر، حسین صمصامی، نماینده تهران در مجلس نیز گفت: «همتی، وزیر پیشنهادی اقتصاد، یکی از متهمان پرونده چای دبش است.»

محسن زنگنه، نماینده تربت حیدریه نیز روز شنبه گفت همتی بانک ملی را با حدود هفت هزار میلیارد تومان زیان انباشته تحویل گرفت و با زیان انباشته بیش از دو برابری تحویل داد.

نماینده تربت حیدریه افزود که در دوران ریاست همتی بر بانک مرکزی، نرخ رشد نقدینگی از ۲۰ درصد به ۴۰ درصد افزایش یافت.

یک مخاطب ایران‌اینترنشنال: این نظام غیر‌قابل اعتماد است

یک مخاطب ایران‌اینترنشنال درباره این جمله نماینده حامی مسعود پزشکیان که گفت مردم می‌گویند در انتخابات سر ما کلاه گذاشتید، گفت: «کلاه که چه عرض کنم خیلی بیشتر از کلاه سرمان رفته است.»

او افزود: «این نظام غیر‌قابل اعتماد است. این نظام نه یک‌ بار نه دو بار، بارها و بارها نشان داده که نمی‌شود به آن اعتماد کرد. به هیچ چیزی پای‌بند نیست به جز خواسته‌های خودش. خواسته‌هایی که همیشه مقابل خواسته‌های مردم قرار داشته است

روزنامه کیهان سخنان مسعود پزشکیان را خسته‌کننده توصیف کرد

روزنامه کیهان، زیر نظر علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، سخنان مسعود پزشکیان را در جلسه روز شنبه مجلس شورای اسلامی، «خسته‌کننده» توصیف کرد.

کیهان تاکید کرد که رییس دولت چهاردهم فاقد برنامه مشخص است.

روح‌الله رحیم‌پور، تحلیل‌گر سیاسی، به ایران‌اینترنشنال گفت بخشی از کابینه پیشنهادی پزشکیان متعلق به اصول‌گرایان است و آن‌ها قصد دارند بیشترین امتیاز را از رییس‌جمهوری بگیرند

نماینده تهران: وزیر پیشنهادی اقتصاد یکی از متهمان پرونده چای دبش است

حسین صمصامی، نماینده تهران در مجلس گفت که عبدالناصر همتی، وزیر پیشنهادی امور اقتصادی و دارایی، یکی از متهمان پرونده «چای دبش» است.

رسانه‌ها در ایران در آذر ماه سال گذشته از وقوع تخلفی گسترده در زمینه واردات چای خبر دادند.

عباس عبدی، فعال سیاسی، روز ۱۵ آذر در یادداشتی تاکید کرد دست زدن به فسادی در این سطح قطعا با اطلاع مقام‌های عالی‌رتبه دولت جمهوری اسلامی بوده است.

غلامحسین محسنی اژه‌ای، رییس قوه قضاییه نیز درباره تخلفات در پرونده موسوم به چای دبش گفت که این ماجرا «از سال ۹۷ و ۹۸ شروع شده و یک عدد و رقم کم، مرتب زیاد شده است و در طول یک سال، عمده‌ این قضیه رخ داده است».

صمصامی افزود که همتی در سال ۱۳۹۸ از کسانی بوده است که در نامه به رهبر جمهوری اسلامی پیشنهاد افزایش قیمت بنزین به پنج هزار تومان را داد.

او گفت که حضور همتی در وزارت اقتصاد نتیجه‌ای جز «بدبینی مردم» نخواهد داشت.

نماینده تهران در مجلس ادامه داد: «بانک آینده ۱۹۰ هزار میلیارد تومان به بانک مرکزی بدهکار است و زیان انباشته ۳۶۰ هزار میلیارد تومانی دارد.»

این اظهارات در حالی است که همتی در زمان ریاست خود بر بانک مرکزی، دستور عدم انتشار آمارهای نرخ تورم از آذر ماه ۱۳۹۷ را داد.

بانک مرکزی ایران در آن زمان اعلام کرد آمار نرخ تورم در کشور «فعلا» اعلام نمی‌شود تا زمانی که کارشناسان این بانک و مرکز آمار ایران راهکاری برای «به حداقل رساندن اختلافات آماری» پیدا کنند.

چند روز پیش از این تصمیم بانک مرکزی، مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی نسبت به بروز «تورمی افسارگسیخته» در ایران هشدار داده بود.

این مرکز از مواردی چون رشد نقدینگی، نوسان در بازار ارز و همچنین افزایش‌ قیمت‌ها به عنوان دلایل این مساله یاد کرده بود.

شهریور ۱۳۹۹، احسان سلطانی،‌ پژوهش‌گر و کارشناس اقتصادی، ضمن انتقاد از «عددسازی» درباره نرخ تورم در ایران، درباره اینکه چرا مرکز آمار نرخ تورم بالای ۶۰ درصد را اعلام نمی‌کند، گفت: «کاملا روشن است. مرکز آمار ایران نهادی است که رییس آن را دولت تعیین می‌کند. بالاخره هر چه دولت می‌گوید و می‌خواهد آن‌ها به عنوان نرخ تورم اعلام می‌کنند.»

موافقت کمیسیون اقتصادی مجلس با وزیر پیشنهادی امور اقتصادی و دارایی

کمیسیون اقتصادی مجلس موافقت خود را با وزارت عبدالناصر همتی، وزیر پیشنهادی امور اقتصادی و دارایی اعلام کرد.

در سال ۱۳۹۶، رسانه‌های منتقد دولت روحانی و برخی نمایندگان مجلس، خواستار عزل ولی‌الله سیف، رییس کل بانک مرکزی شدند. سال ۱۳۹۷، حدود دو سال پس از انتصاب در بیمه مرکزی، همتی با حکم روحانی به سمت ریاست بانک مرکزی رسید.

او تا پایان دولت روحانی در سال ۱۴۰۰ در این سمت باقی ماند.

همتی همچنین به مدت پنج سال در زمان ریاست جمهوری روحانی عضو کمیته اقتصادی شورای عالی امنیت ملی بود.

همتی می‌گوید در آغاز دوران ریاست‌ جمهوری محمد خاتمی، پیشنهاد اولیه تاسیس «صندوق ذخیره ارزی» را که بعدا «صندوق توسعه ملی» نام گرفت، به خاتمی ارائه داده است.

عملکرد او به ویژه در زمان ریاستش بر بانک مرکزی شدیدا مورد انتقاد است.

بر اساس گزارش مرکز آمار ایران نرخ تورم میانگین سالانه در مرداد ماه سال ۹۷، زمان ورود همتی به بانک مرکزی ۹/۷ درصد بود و نرخ تورم نقطه به نقطه مرداد ۹۷ در آن گزارش ۱۹/۳ درصد.

اما نرخ تورم سالانه منتهی به اردیبهشت‌ ماه ۱۴۰۰ که آخرین گزارش تورمی مرکز آمار ایران پیش از خروج همتی از بانک مرکزی است به ۴۱ درصد رسید که به معنای افزایش بیش از چهار برابری این نرخ در دوره کاری او است.

موافقت کمیسیون‌های امنیت ملی و شوراها و امور داخلی مجلس با وزیر پیشنهادی اطلاعات

ابراهیم رضایی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی در نوبت صبح جلسه علنی روز یک‌شنبه ۲۸ مرداد و در جریان بررسی صلاحیت اسماعیل خطیب، وزیر پیشنهادی اطلاعات گزارش و نظر این کمیسیون درباره او را قرائت کرد.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت این کمیسیون با وزیر پیشنهادی اطلاعات موافق است.

ولی‌الله بیاتی، سخنگوی کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس نیز با قرائت نظر این کمیسیون، از موافقت کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس با خطیب خبر داد.

خطیب از سوم شهریور ۱۴۰۰ به عنوان وزیر اطلاعات دولت ابراهیم رئیسی مشغول به کار شد.

او ۳۱ تیر امسال در گزارشی درباره عملکرد سه ساله دولت سیزدهم فاش کرد که در دولت رئیسی بودجه وزارت اطلاعات افزایش ۱۰ برابری داشته است.

این مقام ارشد اطلاعاتی در توجیه ۱۰ برابر شدن بودجه این وزارتخانه گفت که با این افزایش بودجه، با اسرائیل «به خوبی مقابله شده» است.

پنج روز پس از این صحبت‌های خطیب و در بامداد چهارشنبه ۱۰ مرداد، پس از برگزار شدن مراسم تحلیف مسعود پزشکیان، اسماعیل هنیه، رییس دفتر سیاسی حماس که برای شرکت در این مراسم به ایران سفر کرده بود، در پایتخت ایران هدف حمله قرار گرفت و همراه یکی از محافظانش کشته شد.

وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی روز ۱۲ مرداد امسال در پیامی در خصوص کشته شدن هنیه در تهران اعلام کرد: «کشتن اسماعیل هنیه توسط اسرائیلی‌ها و با چراغ سبز آمریکا انجام شد.»

بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی اطلاعات

دومین روز از بررسی صلاحیت وزیران پیشنهادی دولت چهاردهم در مجلس شورای اسلامی آغاز شد و نمایندگان در ابتدای این جلسه صلاحیت وزیر پیشنهادی اطلاعات را بررسی کردند.

اسماعیل خطیب، وزیر اطلاعات دولت ابراهیم رئیسی، در لیست کابینه وزرای پیشنهادی مسعود پزشکیان، رییس دولت جدید جمهوری اسلامی، قرار گرفت و برای گرفتن رای اعتماد به مجلس معرفی شد.

او در کارنامه خود در حوزه‌های مختلف در نقض حقوق اساسی شهروندان نقش پررنگی داشته است.

نام وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی و اسماعیل خطیب از روز ۱۸ شهریور ۱۴۰۱ به دلیل شرکت در فعالیت‌های سایبری علیه آمریکا و متحدانش در لیست تحریم‌های وزارت خزانه‌داری آمریکا قرار گرفت.

اولین روز بررسی وزرای پیشنهادی پزشکیان: انتقادها به بی‌برنامگی دولت و «جمع اضداد» کابینه

اولین روز بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی مسعود پزشکیان، رییس‌ دولت چهاردهم، روز شنبه ۲۷ مرداد در مجلس شورای اسلامی برگزار شد و با وجود دفاع پزشکیان از افراد معرفی‌ شده، تعدادی از نمایندگان از بی‌برنامگی دولت او و «جمع اضداد» در کابینه انتقاد کردند.

اولین جلسه علنی مجلس شورای اسلامی برای بررسی صلاحیت ۱۹ وزیر پیشنهادی در دو نوبت صبح و عصر در مجلس برگزار شد.

پزشکیان و وزرای او در نخستین روز بر اجرای سیاست‌های کلی جمهوری اسلامی و منویات علی خامنه‌‌ای تاکید کردند.

محمدباقر قالیباف، رییس مجلس، در ابتدای این جلسه گفت که روند بررسی وزرای پیشنهادی تا روز چهارشنبه ادامه خواهد داشت.

قرار است در این روزها تعدادی از نمایندگان در مخالفت یا موافقت با وزرای پیشنهادی سخنرانی و وزیران پیشنهادی نیز از خود دفاع کنند.

در پایان، رای‌گیری‌های جداگانه درباره اعتماد مجلس به وزرای پیشنهادی برگزار خواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *