-محمدرضا رضایی کوچی رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، پروژه راه آهن رشت- آستارا گفته است که این یک پروژه گران، مهم، استراتژیک و اثرگذار در منطقه است اما روسیه در «تأمین منابع مالی با مشکل موجه شده» و «نتوانستند منابع این پروژه را تأمین کنند». جمهوری اسلامی هم اعلام کرده که برای اجرای این پروژه به «وام روسیه» نیازی ندارد، بلکه خواستار «سرمایهگذاری» روسها در این پروژه است.
-وی تأکید کرد، از آنجا که روسیه درگیر جنگ در اوکراین است شاید انگیزه آنها برای سرمایهگذاری در این پروژه کم شده باشد.
-علی خامنهای تیرماه ۱۴۰۱ در دیدار با ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه به وی گفت، «راهاندازی خط آهن رشت- آستارا موجب تکمیل خط حمل و نقل شمال- جنوب و به نفع هر دو کشور ایران و روسیه است». پوتین هم قول مساعد داد و پس از آن با تبلیغات فراوان ادعا شد روسیه این پروژه را تکمیل میکند!
-پس از روی کار آمدن دولت ابراهیم رئیسی، اواخر اردیبهشت سال ۱۴۰۲ مراسم امضاء توافقنامه ساخت راهآهن رشت- آستارا برگزار شد. رئیسی در این مراسم گفت این پروژه گام راهبردی در روابط میان ایران و روسیه است. ولی همچنان خبری از انجام این پروژه نیست.
روسیه برای ساختن راهآهن رشت- آستارا به طول ۱۶۴ کیلومتر بیش از شش سال است که دو دولت جمهوری اسلامی و همینطور علی خامنهای را سر کار گذاشته است.
محمدرضا رضایی کوچی رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، پروژه راه آهن رشت- آستارا گفته است که این یک پروژه گران، مهم، استراتژیک و اثرگذار در منطقه است اما روسیه در «تأمین منابع مالی با مشکل موجه شده» و «نتوانستند منابع این پروژه را تأمین کنند». جمهوری اسلامی هم اعلام کرده که برای اجرای این پروژه به «وام روسیه» نیازی ندارد، بلکه خواستار «سرمایهگذاری» روسها در این پروژه است.
وی تأکید کرد، از آنجا که روسیه درگیر جنگ در اوکراین است شاید انگیزه آنها برای سرمایهگذاری در این پروژه کم شده باشد.
توافق در با روسیه برای ساخت این پروژه از اواسط سال ۱۳۹۷ در دولت حسن روحانی انجام شد اما تبدیل به قرارداد نشد. تعلل روسها آنقدر طول کشید که صدای رهبر جمهوری اسلامی را هم درآورد آنهم در حالی که تحت سیاستهای به اصطلاح «راهبردی» او جمهوری اسلامی الگوی «نگاه به شرق» را پیش میبرد.
علی خامنهای تیرماه ۱۴۰۱ در دیدار با ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه به وی گفت، «راهاندازی خط آهن رشت- آستارا موجب تکمیل خط حمل و نقل شمال- جنوب و به نفع هر دو کشور ایران و روسیه است». پوتین هم قول مساعد داد و پس از آن با تبلیغات فراوان ادعا شد روسیه این پروژه را تکمیل میکند!
پس از روی کار آمدن دولت ابراهیم رئیسی، در اواخر اردیبهشت سال ۱۴۰۲ مراسم امضاء توافقنامه ساخت راهآهن رشت- آستارا برگزار شد. رئیسی در این مراسم گفت این پروژه گام راهبردی در روابط میان ایران و روسیه است.
رسانههای حکومتی و طرفداران ابراهیم رئیسی تبلیغات زیادی روی امضای این توافقنامه کردند و دولت روحانی را بیعرضه دانستند.
حالا پس از گذشت شش سال، به قول محمدرضا رضایی کوچی رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی «متأسفانه هنوز روسها پای کار نیامدهاند و هنوز قرارداد نهایی با روسها به امضا نرسیده است.»