هشدار پلیس راهور: قطع‌ برق چراغ‌های راهنمایی باعث مرگ و جراحت رانندگان می‌شود

By | ۱۴۰۳-۰۸-۲۸

نزدیک به یک هفته پس از آغاز خاموشی‌های برنامه‌ریزی‌شده در ایران، دو مقام‌ ارشد پلیس راهنمایی و رانندگی ایران درباره آثار منفی این موضوع بر وضعیت ترافیکی و ایمنی رانندگی هشدار دادند.

ابوالفضل موسوی‌پور، رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ در روز دوشنبه ۲۸ آبان‌ماه، گفت: «قطعی برق تهران مشکل جدی ایجاد می‌کند و شب‌ها در بزرگراه‌ها باعث ایجاد حادثه می‌شود و همچنین منجر به افزایش تصادفات فوتی و جرحی می‌شود.»

او توضیح داد که پلیس در طول سه سال گذشته، طی جلساتی با دولت و مسئولان وزارت نیرو خواستار ممانعت از قطع برق چراغ‌های راهنمایی در ۳۰ تقاطع تهران شده است؛ اما این درخواست، عملی نشده و شاهد از کار افتادن چراغ‌های راهنمایی این تقاطع‌ها هستیم.

در همین حال رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی استان کرمانشاه هم در سخنانی مشابه، دربارۀ تأثیر قطع برق در ایجاد گره‌های ترافیکی و افزایش آمار تصادفات هشدار داد.

سرهنگ محمد حیدری با اشاره به مجهز بودن تعداد اندکی از مجموع ۶۰ تقاطع دارای چراغ راهنمایی شهر کرمانشاه به برق اضطراری و ذخیره، تأکید کرد که قطع برق در طول روزهای اخیر، علاوه بر ایجاد گره‌های ترافیکی و افزایش زمان سفر شهروندان، به افزایش آمار تصادفات و فشار کاری پرسنل پلیس راهور هم شده است. به گفته سرهنگ حیدری، این موضوع، در نهایت موجب افزایش مصرف سوخت و آلودگی بیشتر هوا هم می‌شود.

رئیس پلیس راهور کرمانشاه تأکید کرده که در صورت پافشاری دولت بر ادامۀ خاموشی‌ها، دست‌کم باید تدابیری برای ممانعت از خاموش‌شدن چراغ‌های راهنمایی و رانندگی در نظر گرفته شود.

روز شنبه ۱۹ آبان‌ماه، رسانه‌های ایران از آغاز خاموشی «محدود» در همه مناطق شهری و روستایی کشور خبر داده‌ بودند. دلیل این خاموشی‌ها که «فعلا مدت زمان آن دو ساعت در روز» اعلام شده، «توقف مصرف مازوت در سه نیروگاه کشور» اعلام شده است.

استان کرمانشاه یکی از نخستین استان‌هایی بود که به پیشواز قطع برق رفت و مشترکان خانگی آن از روز یکشنبه ۲۰ آبان ماه شاهد «دو ساعت» خاموشی روزانه بوده‌اند.

همایون رحیمی، معاون بهره‌برداری و دیسپچینگ شرکت توزیع نیروی برق استان کرمانشاه، با اشاره به این‌که فعلا برای قطع برق در صنایع تصمیمی گرفته نشده، تأکید کرده بود که خاموشی‌های مشترکان «احتمالا فعلا ادامه خواهد داشت».

در تحولی دیگر و همزمان با انتشار گزارش‌ها درباره آغاز خاموشی در شهرهای مختلف ایران از جمله پایتخت، مرکز پژوهش‌های مجلس روز دوشنبه ۲۱ آبان تأیید کرد که به دلیل کسری همزمان گاز، گازوئیل و مازوت مشکل تأمین برق در کشور ایجاد شده است.

این مرکز در گزارش خود تصریح کرده است طی سال جاری مصرف سوخت مایع، شامل مازوت و گازوئیل، در نیروگاه‌های حرارتی افزایش یافته و در حال حاضر ذخایر گازوئیل و مازوت نیروگاه‌ها در ۶ ماهۀ اول ۱۴۰۳ نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش یافته است.

در یکی از تازه‌ترین واکنش‌ها رئیس‌جمهور ایران با درخواست صرفه‌جویی مردم در انرژی، مدعی شد که در ایران سه برابر کشورهای اروپایی برق مصرف می‌شود.

مسعود پزشکیان روز شنبه ۲۶ آبان گفت: «این منطقی نیست که حدود سه برابر کشورهای اروپایی در کشور ما برق مصرف می‌شود».

ادعای او درباره مصرف سه برابری برق شهروندان ایران در مقایسه با کشورهای اروپایی در حالی است که سرانه مصرف برق خانگی در ایران کمتر از ۱۲۰۰ کیلووات ساعت در سال است که ۳۳ درصد کمتر از کشورهای اروپایی است.

آمارهای اتحادیه اروپا نشان می‌دهد سرانه مصرف خانگی برق اعضای این اتحادیه حدود ۱۶۰۰ کیلووات ساعت در سال است و حتی شهروندان کشورهایی مانند فرانسه، سوئیس، فنلاند و نروژ چندین برابر شهروندان ایرانی مصرف برق دارند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *