دبیرکل سابق حزبالله، اعتراف کرده بود که «حزبالله کل بودجه خود را بهطور کامل از ایران دریافت میکند»
حسن پلارک، رئیس «ستاد پشتیبانی جبهه مقاومت» در ایران، روز شنبه سوم آذر اعلام کرد که براساس ارزیابیهای اولیه او، تاکنون ۱۵۰ کیلو طلا و بیش از دو هزار میلیارد تومان برای کمک به «جبهه مقاومت» جمعآوری کردهاند.
همزمان کاظم سپاسی آشتیانی، معاون امور صیانتی حوزههای علمیه جمهوری اسلامی، در گفتوگو با ایلنا، برخی از گزارشهای منتشرشده در شبکههای اجتماعی مبنی بر سرقت مبالغ هنگفت از کمکهای جمعآوریشده برای لبنان به دست طلبهای با نام «شمقدری» را تکذیب کرد و این خبر را دروغپرداری «خبرگزاریهای معاند و ضدانقلاب» خواند.
در این خبر آمده بود که این روحانی پس از سرقت چند میلیارد تومانی از ایران گریخته است، اما معاون حوزههای علمیه مدعی شد: «پویش ایران همدل، موثر بوده و از این طریق مبالغ قابل توجهی به جبهه مقاومت کمک شده است. این کمکها دشمن را به وحشت انداخته و لذا به دنبال ضربه زدن به پویش است. مردم ایران مطمئن باشند کمکهای موثرشان به دقت حساب میشود و به دست مردم لبنان و جبهه مقاومت میرسد.»
کمکهای مالی جمهوری اسلامی و سپاه پاسدران به نیروهای حماس در غزه و حزبالله لبنان، با انتقادات عمومی همراه است. منتقدان با اشاره به آمارهای دولتی درباره گسترش چشمگیر فقر و بحرانهای اقتصادی میگویند تا زمانی که میلیونها ایرانی نیازمند دریافت کمکهای معیشتیاند، ادامه ارسال کمکهای چند صد میلیون دلاری در هر سال برای گسترش نیروهای شبهنظامی در منطقه اشتباه است؛ شبهنظامیانی که خاورمیانه بحرانزده را با جنگی تمامعیار درگیر کردهاند که منجر به مرگ دهها هزار نفر و آوارگی میلونها نفر شده است.
اکنون پویش حکومتی «ایران همدل» نیز با فرمان مستقیم علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، راهاندازی شده است و اخبار مختلف درباره میزان مبالغ و کالاهای جمعآوریشده در وبسایت دفتر رهبر جمهوری اسلامی بازتاب مییابد.
اما همزمان با انتشار خبر تلاش نیروهای بسیجی برای تهیه ۱۰۰ هزار بخاری دو میلیون تومانی و ارسال به لبنان، انتشار ویدیویی در صفحه اینستاگرامی رسول خادم، قهرمان پیشین کشتی المپیک و فعال اجتماعی، موجب شد تا خشم ایرانیان از سیاستهای جمهوری اسلامی در حمایت از شبههظامیان در غزه و لبنان بیشتر شود.
براساس این ویدیو، دختران دانشآموز در مدرسهای در زاهدان، مرکز استان سیستانوبلوچستان، در پاسخ به این سوال که «چه آرزویی داری؟» میگویند دوست دارند در فصل سرما در منازلشان بخاری داشته باشند و همچنین اعتراف میکنند که خانوادههایشان از داشتن سایر اقلام ضروری زندگی مانند یخچال نیز محروماند.
در روزهای گذشته رئیس جمعیت هلال احمر ایران نیز از جمعآوری بیش از ۳۰۰ میلیارد تومان کمکهای نقدی ایرانیان هوادار حماس و حزبالله برای ارسال به غزه و لبنان خبر داده بود. کمکهایی که علاوه بر حمایتهای چشمگیر نهادهای حکومتی در سالهای اخیر از گروههای شبهنظامی و خارجی در عراق، سوریه، یمن، لبنان و فلسطین است. در یک نمونه، حسن نصرالله، دبیرکل سابق حزبالله، اعتراف کرده بود که «حزبالله کل بودجه خود را بهطور کامل از ایران دریافت میکند» و سپس از نقش پررنگ سپاه قدس و قاسم سلیمانی در ساخت هزارن مسکن برای اعضای حزبالله در جنوب لبنان یا پرداخت حقوق دائمی و ماهانه به اعضای این گروه پرده برداشت.
این درحالی است که آمارهای دولتی در شهریور ۱۴۰۳ نشان میدهند که تهرانیهای اجارهنشین یک قرن و نیم با خانهدار شدن فاصله دارند و بهدلیل افزایش نجومی قیمت اجاره مسکن در سالهای اخیر، حتی «پشتبامنشینی» یا سکونت برخی خانوارها در چادرهای مسافرتی روی پشتبام برخی خانهها در پایتخت ایران هم رواج یافته است.
ماه گذشته سیدعلیاکبر اجاقنژاد، تولیت مسجد جمکران، گفته بود: «من اگر دو نان داشته باشم، یکی را به خانواده خود و دومی را به مردم لبنان خواهم داد.» اما سر دادن شعارهای مختلف علیه حماس و حزبالله در تجمعهای اعتراضی سال ۱۴۰۱ یا در ورزشگاههای فوتبال، نشان میدهد شکاف عمیقی در این حوزه در میان سران نظام و مردم ایران وجود دارد.