آگهی‌های فروش جانوران در ایران

By | ۱۴۰۳-۱۰-۱۶

رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست ایران می‌گوید «۲۵ درصد» از گونه‌هایی که در ایران برای فروش آگهی می‌شوند، در حال انقراض هستند.

شینا انصاری روز جمعه ۱۴ دی‌ماه در یادداشتی در خبرگزاری دولتی ایرنا نوشت: «۲۵ درصد از گونه‌های آگهی شده برای فروش، در فهرست کنوانسیون بین‌المللی تجارت گونه‌های جانوری و گیاهی وحشی در حال انقراض (سایتیس) به عنوان گونه‌های ممنوعه در تجارت بین‌المللی مشخص شده‌اند.»‌

خانم انصاری در این یادداشت با بیان این‌که «تبلیغات در فضای مجازی» باعث ترویج قاچاق حیوانات شده است، نوشت:‌ «قاچاق گونه‌های حیات وحش به یکی از بزرگترین تهدیدها برای تنوع زیستی کشور بدل شده است.»

رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست در ادامه با بیان این‌که فروش «همهٔ گونه‌های جانوری در ایران غیرقانونی است»، اعلام کرد از توله شیر گرفته تا مار پیتون و سنجاب ایرانی تا انواع خزندگان و پرندگان به صورت غیرقانونی در ایران خرید و فروش می‌شوند.

او در ادامه نوشت نگهداری سنجاب ایرانی در منزل نه تنها باعث کاهش جمعیت این گونه بلکه منجر به نابودی جنگل‌های زاگرس می‌شود، اما برخی برای زنده‌گیری این سنجاب درختان جنگلی را آتش می‌زنند یا قطع می‌کنند.

به گفتهٔ شیما انصاری بر اساس پژوهش مرکز پژوهش‌های مجلس عواملی چون «نیاز مالی»، «سرگرمی»، «باورهای خرافی» و «ناآگاهی» مهم‌ترین دلایل قاچاق حیات وحش در کشور به شمار می‌روند.

رئیس سازمان محیط زیست در حالی از فروش و آگهی‌شدن حیوانات در حال انقراض انتقاد می‌کند که هفتهٔ گذشته ویدئوی بازی کردن امیر علی‌اکبری، کشتی‌گیر سابق، با یک توله‌شیر با واکنش‌های منفی زیادی در فضای مجازی روبرو شد.

با وجود این نه تنها سازمان محیط زیست برای پس گرفتن این توله‌شیر اقدامی نکرد بلکه تنها به ثبت شکایت بسنده کرده و این ورزشکار که سابقهٔ دوپینگ را هم در کارنامهٔ خود دارد، با حضور فرماندهٔ یگان حفاظت از محیط زیست به عنوان همیار داوطلب این سازمان معرفی شد.

رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست در یادداشت هفتگی خود به این موضوع اشاره‌ای نکرده و در مورد شیوهٔ برخورد سازمان تحت مدیریتش با آقای علی‌اکبری نیز توضیحی نداده است.

بسیار از گونه‌های ایرانی و زیستگاه آن‌ها به دلیل سوءمدیریت و بی‌توجهی مسئولان به مشکلات موجود در خطر نابودی هستند.

یک مقام اداره محیط زیست در ایران خرداد پارسال همزمان با «روز جهانی تنوع زیستی» اعلام کرد «سرعت انقراض تنوع زیستی» در کشور نسبت به دو قرن گذشته، «صدها برابر» و در برخی گونه‌های گیاهی و جانوری «هزار برابر بیشتر شده است».

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *