شهروند فرانسوی که بیش از دو سال است در ایران زندانی شده هویت خود را فاش کرد

By | ۱۴۰۳-۱۰-۲۴

یک مرد فرانسوی که از پاییز ۱۴۰۱ در ایران بازداشت شده است، روز دوشنبه ۲۴ دی در یک پیام صوتی که از یک ایستگاه رادیویی فرانسوی پخش شد، هویت خود را فاش کرد و گفت که از این وضعیت به‌طور فزاینده‌ای خسته شده است.

اولیویه گروندو، ۳۴ ساله، پیشتر تنها با نام کوچک خود معرفی شده بود و مقامات فرانسوی جزئیات پرونده او را منتشر نکرده بودند.

در پیام صوتی که روز دوشنبه از شبکه رادیویی «فرانس انتر» پخش شد، گروندو خود را کاملاً معرفی کرد و هشدار داد که او و دو فرانسوی دیگر که در ایران بازداشت هستند «خسته» شده‌اند.

دو تبعه دیگر فرانسوی که هم‌اکنون در ایران نگهداری می‌شوند، معلمی به نام سسیل کوهلر و شریک زندگی او ژاک پاری هستند که در اردیبهشت ۱۴۰۱ بازداشت شدند. آنها متهم به تلاش برای تحریک اعتراضات کارگری شده‌اند، اتهاماتی که خانواده‌هایشان قویاً رد کرده‌اند.

اولیویه گروندو در پیام صوتی خود خطاب به مقامات فرانسوی گفت: «شما که قدرت تأثیرگذاری بر این موضوع را دارید، این حقیقت را بشنوید.»

او افزود: «قدرت و توان سسیل، قدرت ژاک، قدرت اولیویه — همه در حال زوال است. مسئولیت شما این است که برای بقای سه انسان اقدام کنید.»

گروندو در پاییز ۱۴۰۱ در شیراز بازداشت شد و به اتهام «توطئه علیه جمهوری اسلامی» به پنج سال زندان محکوم شد. مادر او، ترز گروندو، این موضوع را به «فرانس انتر» اطلاع داده است.

خانواده او این اتهامات را رد کرده و گروندو را فردی مشتاق به شعر فارسی توصیف کرده‌اند که با روادید گردشگری و به‌عنوان بخشی از یک سفر جهانی به ایران سفر کرده بود.

روز جمعه، فرانسه سفیر ایران را احضار کرد تا به بازداشت این سه نفر اعتراض کند و آنها را به‌عنوان «گروگان‌های دولتی» توصیف کرد.

وزارت امور خارجه فرانسه اعلام کرد: «وضعیت آن‌ها غیرقابل تحمل است، با شرایط بازداشتی که غیرانسانی بوده و برای برخی، بر اساس قوانین بین‌المللی، مصداق شکنجه است.»

این تنش‌ها در حالی رخ داده است که یک روزنامه‌نگار ایتالیایی به نام چچیلیا سالا که از دسامبر در ایران بازداشت شده بود، اوایل این ماه آزاد شد و به رم بازگشت.

دفتر نخست‌وزیری ایتالیا اعلام کرد که آزادی سریع او، در تضاد با بازداشت طولانی مدت اتباع فرانسوی، نتیجه «کار فشرده از طریق کانال‌های دیپلماتیک و اطلاعاتی» توسط دولت ملونی بوده است.

وزارتخانه‌های امور خارجه که اتباعشان در ایران بازداشت شده‌اند، گاهی به خانواده‌ها توصیه می‌کنند که برای حل مسئله، از اعلام عمومی بازداشت عزیزانشان خودداری کنند و امیدوارند که این موضوع در پشت صحنه حل‌وفصل شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *