جواد لاریجانی ، معاون برادرش در قوه قضائیه: مشکلات ایران ناشی از مدرنیته ، غربزدگی، اصلاح طلبان و فساد و ناکارآمدی است. قدرت جمهوری اسلامی در نفوذ منطقه ای است.
محمد جواد لاریجانی گفت: “وضعیت اقتصادی فعلی ما شامل یک فتنه تمام عیار است که بر عوارض ناشی از ناکارآمدی سوار شده است؛ این فتنه اقتصادی نمونههای بسیار دقیقی دارد که نشان میدهد همانند فتنه ۸۸ است مثلا آن زمان قصد داشتند به بهانه انتخابات مردم را به خیابان بکشانند و در فتنه اقتصادی قصد دارند که مردم را به بهانه معیشت به خیابان بکشند، آنجا به دروغ می گفتند رای ما کو اینجا مثلا بگویند پول و ارز ما کو؟
…مشکل عمده دولت آقای روحانی هم در دولت قبلی و هم در دولت فعلی ناکارآمدی است…مسئله دیگر مسئله آلودگی است البته هیچ حکومتی بدون فساد و آلودگی نیست و کشورهای دنیا هم با این موضوع بیگانه نیستند. در این خصوص راهکارهایی در حکومتها برای حل این آلودگیها شناسایی شده، اما این درجه از آلودگی در کشور به نظر من خیلی جدید است….مدل توسعهای که دولت مد نظر دارد این است که ما پول و تکنولوژی غربیها را به ایران بیاوریم البته این فرمول قدیمی و مندرس است به همین خاطر است که دولت به دنبال برجام بوده و هنوز هم هست، چون به این سبک معتقد است و این موضوعات برایش خیلی مهم است بنابراین خیلیها میپرسند که چرا دولت اینقدر معطل برجام و FATF است و پاسخ این است، چون دولت معتقد است ایران جز با پول و تکنولوژی غرب آباد نمیشود…منظور این است که این مدل توسعهای دامن گیر دولت روحانی است و علت تعلل و همراهی کنونی دولت هم این است که ببیند اروپا برایش چه راهی را باز میکند و امیدش به اروپایی هاست.
… موضوع دیگر این است که ما اصلا چرا مورد تهاجم هستیم اصلاح طلبان معتقد هستند علت این تهاجمات این است که ما شبیه خروس جنگی هستیم وقتی ترامپ میگوید بیایید مذاکره کنیم ما باید برویم و با او مذاکره کنیم، اما وقتی دائما مرگ بر آمریکا میگوییم و حماس و حزب الله و سوریه را حمایت میکنیم این مشکلات ادامه خواهد داشت این حرف توسط این قبیل افراد دائما گفته میشود.
…ما در منطقه ویژگیهایی به دست آورده ایم که شاید باورش برای خودمان هم سخت باشد چیزی که غرب از آن میترسید این بود که ما تا دریای مدیترانه نفوذ کنیم و آنها از این موضوع بسیار وحشت دارند این که حزب الله در کنار دریای مدیترانه این توانمندی دفاعی را به دست آورده باشد برایشان بسیار وحشتناک است. این موضوع تنها برای آمریکا بلکه برای فرانسه هم نگران کننده است، چون حضور ایران در یمن و عراق برای انگلیس نگران کننده است، ولی فرانسه و آمریکا برایشان سوریه و لبنان بسیار مهمتر است. آمریکا معتقد است که باید سردمدار دنیا باشد و وقتی میبینند یک کشور به اسم ایران همه سیاستهای آنها را به باد میدهد، لذا بسیار وحشت دارند. این شانی که ما اکنون به دست آورده ایم نتیجه پیگیری یک سیاست درست است و آثار آن در منطقه بسیار عظیم است، اما این کار زمان بر است دستگاههای دیپلماسی ما باید این موضوع به عنوان یک قدرت عظیم تلقی کنند و آن را گسترش دهند و روی آن سرمایه گذاری کنند…من پیش بینی میکنم تا ده سال موج دوم بیداری اسلامی خواهیم داشت که در کشورهایی مثل مصر، عربستان و اردن رخ خواهد داد و این بیداری شامل توجه به سمت مکتب اهل بیت خواهد بود”.