تب شبانه دلار؛ چه کسانی شب‌ها دلار می‌خرند؟!

By | ۱۳۹۷-۰۵-۲۴

سکه دوباره به تب افزایش قیمت دچار شد….تب شبانه سکه و دلار؛ چه کسانی شب‌ها دلار می‌خرند؟!

به گزارش جام نیـوز، امروز هر قطعه سکه طرح قدیم چهار میلیون و 16 هزار تومان و سکه طرح جدید سه میلیون و 553 هزارتومان به فروش رسید.

نیم سکه با قیمت یک میلیون و 852 هزار تومان، ربع سکه 941 هزار تومان و سکه یک گرمی ۵۱1 هزار تومان داد و ستد شد.

قیمت دلار آمریکا در بازار غیر رسمی نیز در مرز 11 هزار تومان اعلام شده است. یورو 12هزار و 480 تومان و پوند نیز 13 هزار و 964 تومان معمله می شود.

چه کسانی شب‌ها دلار می‌خرند؟!

دنیای اقتصاد: به گفته فعالان، در ساعات عادی بازار که جریان طبیعی معاملات وجود دارد، نوسان‌گیران قدرت کمتری دارند که قیمت‌ها را مطابق خواست خود جا‌به‌جا کنند. با آغاز به کار حتی محدود صرافی‌ها و لغو ممنوعیت معاملات ارزی، شفافیت خریدوفروش‌ها در بازار بیشتر شده است.

از سوی دیگر، اگر قیمت‌ها در طول روز تکانه‌های غیرطبیعی را تجربه کنند، آن هم در روزهایی که تقاضا در بازار کمی فروکش کرده است، ممکن است بازارساز با ورود خود تحرکات نوسان‌گیران را با حضور خود خنثی کند و اجازه جا‌به‌جایی شدید قیمت‌ها را ندهد. در این شرایط، نوسان‌گیران شب‌ها در معاملات پشت خطی و پس از بسته بازار فعال می‌شوند.

مهم‌ترین ویژگی معاملات شبانه آن است که ارز به‌صورت فیزیکی مورد معامله واقع نمی‌شود و بیشتر خرید و فروش‌ها حالت به اصطلاح کاغذی دارد. در این شرایط؛ بالا رفتن قیمت‌ها در انتهای شب به سود معامله‌گرانی است که طی روز در معاملات فردایی موقعیت خرید گرفته‌اند. دومین ویژگی معاملات شبانه آن است که حجم خرید و فروش‌ها محدود و تعداد معامله‌گران نیز کم است.

سومین ویژگی این دسته از معاملات به عدم شفافیت آن مربوط است و ممکن است گروه محدودی با تعدادی از معاملات هیجانی صوری سطح قیمت‌ها را جا‌به‌جا کنند. برخی عنوان می‌کنند این افراد در خارج از کشور حضور دارند و به‌دلیل معاملات فردایی که در شهرهای هرات و سلیمانیه انجام داده‌اند، قیمت‌های بازار داخلی را نوسانی می‌کنند تا آن بازارها را نیز تحت‌تاثیر قرار دهند. این در حالی است که نظرهای متفاوت دیگری نیز در بازار وجود دارد.

شکست سطح مقاومتی پشت خط

به گفته فعالان، نوسان‌گیران پشت خطی معمولا یک هدف مشخص را دنبال می‌کنند. آنها در درجه اول می‌خواهند با حجم معاملات محدود قیمت را از سطوح مقاومتی عبور دهند. به‌عنوان مثال، آنها در ساعات پایانی روز دوشنبه موفق شدند به راحتی قیمت را از سطح مقاومتی ۱۰ هزار و ۴۵۰ تومان عبور دهند؛ حال آنکه در ساعات عادی بازار، قیمت در آن سطح مقاومت نسبتا سنگینی را صورت داده بود.

نوسان‌گیران از این سطح‌شکنی دو هدف را دنبال می‌کنند. اول اینکه زمینه ساز ورود تقاضای جدید به بازار شوند و سطح تقاضا را در روز بعد تحت‌تاثیر قرار دهند. دوم آنکه زمینه سود خود را در معاملات فردایی فراهم آورند.

نکته جالب اینجاست در صورتی که تقاضای جدیدی پس از نوسانات شبانه وارد بازار نشود، آنها در موقعیت فروش قرار می‌گیرند و بخشی از ارزهای نقدی خود را در سطوح قیمتی بالا به فروش می‌رسانند. در چنین شرایطی می‌توان گفت، امکان ضرر برای نوسان‌گیران شبانه چندان بالا نیست. به‌نظر می‌رسد بازارساز پس از ارائه بسته ارزی، حال باید نفوذ خود را در معاملات شبانه نیز گسترش دهد تا از این طریق نیز نوسان‌گیران نتوانند قیمت‌های بازار را با جا‌به‌جایی‌های سنگین مواجه کنند.

ممکن است برخلاف روز سه‌شنبه، تقاضای بیشتری پس از نوسانات شبانه وارد بازار شود و موج جدیدی از رشد قیمت رخ دهد. شیوه و بهانه‌ای که معمولا نوسان‌گیران شبانه برای افزایش برد قیمت‌ها از آن استفاده می‌کنند، برجسته‌سازی اخبار سیاسی است. این نوسانات معمولا تحت‌تاثیر اخبار بنیادی اقتصادی نیست و بیشتر از رفتار هیجانی معامله‌گران تبعیت می‌کند. به‌عنوان مثال، سکه‌بازان در معاملات شبانه روز دوشنبه حتی توجهی به نزول اونس در بازارهای جهانی و سقوط آن به زیر مرز هزار و ۲۰۰ دلار نکردند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *