استانوایر- ۴۲ کارفرمای ایرانی بابت حوادث فوتی و ۳۸ صاحبکار به دلیل موضوعات ساختمانی منجر به جرح در حال حاضر زندانی هستند.
خبرگزاری فارس گزارش کرده در کنار این افراد هم ۸۰ «مددجو» با رقم بدهی بالغ بر ۱۵۰ میلیارد ریال در حبس به سرمیبرند.
براساس این گزارش تنها هشت استان از ۳۱ استان ایران فاقد زندانی بدهکار دیه ناشی از حوادث کارگاهی هستند.
آنطور که در این گزارش آمده استان «فارس با میزبانی از ۱۵ محکوم، گلستان با ۱۰ بدهکار و اصفهان با هفت مددجو بیشترین محبوس دیه را دارند.»
این گزارش میافزاید که «بیشتر این زندانیان خود کارگران سادهای هستند که تنها به دلیل توفیق در گرفتن یک سفارش کاری مربوط به بهسازی یا انجام اقدامات تاسیساتی در یک ساختمان در حال احداث، از چند دوست یا آشنا برای همکاری دعوت به عمل آوردهاند اما به دلیل بی توجهی به ایمنی حوزه کار یا بی اطلاعی از برخی فروض قانون کار، با وقوع یک حادثه گرفتار بدهیهای چند ده میلیونی و گاه چند صد میلیونی شدهاند.»
براساس آمارهای رسمی تنها در سال ۱۳۹۶ بیش از ۷۹۰ کارگر بر اثر حوادث ناشی از کار جان خود را از دست دادهاند.
شهریور ماه سال ۱۳۹۵ نیز اکبر شوکت٬ رییس کانون کارگران ساختمانی کشور گفته بود که ایران «رکورددار» حوادث کارگری در جهان است.
هشتم آذرماه سال ۹۳ نیز حسن هفدهتن، معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعلام کرده بود سالانه ۳۰ هزار میلیارد تومان بابت جبران آثار ناشی از حوادث کار در ایران هزینه میشود.
آقای هفدهتن گفته بود ایران از لحاظ ایمنی در بین ۱۸۹ کشور جهان، رتبه ۱۰۷ را دارد.
بر اساس اعلام مقامهای مسئول در ایران، در حال حاضر بیماریهای شغلی و حوادث ناشی از کار سالیانه بیش از دو درصد رشد تولید ناخالص ملی ایران را میبلعد.