آزمایشهای پزشکی آرش صادقی، زندانی محبوس در زندان رجاییشهر نشان میدهند که او به سرطان استخوان مبتلاست. سازمان عفو بینالملل قبلا در بیانیهای خواستار درمان فوری این فعال مدنی شده بود.
پزشکان تومور استخوانی آرش صادقی را نوع بدخیم سرطان “کندرو سارکوم” تشخیص دادهاند. خبرگزاری هرانا، ارگان مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، مینویسد این فعال مدنی یک هفته پیش در بیمارستان تحت معاینه و آزمایشقرار گرفته و به گفته پزشک مربوطه باید هر چه زودتر تحت عمل جراحی قرار گیرد.
هرانا به نقل از یک “منبع آگاه” مینویسد: «محل رشد تومور استخوان بازوی راست تا زیر ترقوه و کتف است و پزشکان گفتهاند که پس از عمل جراحی مشخص خواهد شد نیاز به عمل جراحی مجدد یا شیمیدرمانی و پرتودرمانی خواهد بود یا خیر.»
دویچه وله.
آرش صادقی در ۳۰ تیر ۹۷ و پس از مشخص شدن ابتلا به تومور استخوان با تدابیر امنیتی از کرج به بیمارستانی در تهران منتقل شده بود اما پذیرش نشد. هرانا مینویسد: «مسئولان این بیمارستان با بیان این که دکتر حضور ندارد از پذیرش صادقی خودداری کرده و در درمان او تعلل کردند.»
سازمان دیدهبان حقوق بشر در توئیتر نسبت به وضعیت آرش صادقی ابراز نگرانی کرده و نوشته که هر تعلل در مداوای او در مراکز درمانی خارج از زندان میتواند خطری غیرقابل جبران در پی داشته باشد.
عفو بینالملل قبلا بیانیهای داده و با احتمال سرطانی بودن تومور استخوانی، خواستار اقدام فوری درمانی برای آرش صادقی شده بود.
آرش صادقی و همسرش گلرخ ایرانی، هر دو زندانی هستند. صادقی به اتهام “اجتماع و تبانی علیه امنیت داخلی، توهین به رهبری، تشکیل گروههای غیرقانونی و تبلیغ علیه نظام” به ۱۵ سال حبس تعزیری و ۴ سال حبس تعلیقی محکوم شده است. گلرخ ایرانی نیز به دلیل نوشتن داستانی منتشر نشده درباره سنگسار به شش سال زندان محکوم شده است.
صادقی بارها در اعتراض به وضعیت خودش و همسرش، اعتصاب غذا کرده است. او به ویژه پس از اعتصاب غذایی ۷۰روزه در زمستان ۹۵، به مشکلات جدی گوارشی و نارسایی شدید قلب دچار شد. او این اعتصاب را وقتی شکست که گلرخ ایرایی به مرخصی آمد.
او در آخرین اعتصاب غذا در بهمن ۹۶ در زندان رجایی شهر، دچار خونریزی روده و تنگی نفس ناشی از عفونت ریه شد.
نتایج آزمایشهای اخیر #آرش_صادقی ، فعال مدنی زندانی نشان میدهد که وی به سرطان "کندرو سارکوم" مبتلا شده است. وی باید هرچه سریعتر در مراکز درمانی خارج از زندان تحت مداوا قرار گیرد و هرگونه تعللی در این کار میتواند خطر غیرقابل جبرانی در پی داشته باشد. pic.twitter.com/9PgPUC081p
— دیده بان حقوق بشر (@hrw_fa) 31 augusti 2018
عفو بینالملل ژانویه ۲۰۱۷ بیانیهای داد و با انتقاد از تاخیر در آزاد کردن آرش صادقی و گلرخ ایرایی، از مقامات جمهوری اسلامی خواسته بود از بازی با جان این زندانیان دست بردارند.
آرش صادقی ۳۹ سال سن دارد و پیش از دستگیریهای متعدد، از سلامتی کامل برخوردار بود.
او که پیش از انتخابات مناقشهبرانگیز ریاستجمهوری در سال ۱۳۸۸ در ستاد “دعوت از خاتمی” فعالیت داشت، پس از انتخابات در تیر ماه ۱۳۸۸ بازداشت و دو ماه بعد بدون تفهیم اتهام رسمی آزاد شد. ماموران امنیتی بار دیگر در آذر ۱۳۸۸ صادقی را بازداشت و بعد از یک ماه آزاد کردند.
او برای سومینبار در سال ۱۳۸۹ بازداشت شد. این بار دادگاه او را به یک سال حبس تعزیری و ۵ سال حبس تعلیقی محکوم کرد. آرش صادقی اما خودش را برای اجرای حکم به زندان معرفی نکرد. ماموران به منزل مسکونی او هجوم برده و بر اثر این هجوم مادر صادقی دچار سکته قلبی شد و فوت کرد.
دی ۱۳۹۰ آرش صادقی برای چهارمین بار بازداشت شد. در خرداد ۱۳۹۱ پدربزرگ آرش صادقی نیز به دلیل مصاحبههایی که برای آزادی نوهاش با رسانهها داشت، بازداشت شد. حکم کنونی آرش صادقی ۱۵ سال حبس قطعی و ۴ سال حبس تعلیقی است که در تابستان ۹۵ صادر شده است.