عبدالرضا داوری، از نزدیکان محمود احمدینژاد، در صفحه توییتر خود از قتل فرشید هکی حقوقدان، اقتصاددان و فعال محیطزیستی خبر داده است.
او در پیامی که یکشنبه ۲۹ مهرماه درحساب کاربری توییترش منتشر کرد، نوشت فرشید هکی «به طرز فجیعی به قتل رسیده و پس از قتل، جسد وی را مثله و به آتش کشیدهاند».
هکی دارای دیدگاه اقتصادی انتقادی نسبت به وضعیت موجود کشور بود و در کمپین محیطزیستی «حمایت از زاگرس مهربان» فعالیت میکرد.
ایران اینترنشنال:
مقامهای قضایی هنوز هیچ واکنشی به خبر قتل هکی نشان ندادهاند اما یکی از همکارانش، که تنها با نام فامیلیاش «مدیری» ذکر شده، گفته این قتل ممکن است ناشی از یک خصومت شخصی یا مسالهای مربوط به یکی از پروندههای وکالت هکی باشد.
داوری نیز در کانال تلگرامی خود طی نامهای به عباس جعفری دولتآبادی دادستان تهران خواهان آن شده تا «به قید فوریت، دستور شناسایی، تعقیب و مجازات جنایتکارانی که این اقدام غیرانسانی و وحشیانه را رقم زده اند» صادر شود.
کانال تلگرامی پیشتازان عدالت یادداشتی با نام فرشید هکی منتشر کرده که در آن آمده است: «مردم ایران دیگر چیزی برای از دست دادن، به جز زنجیرهایشان ندارند.» در این یادداشت همچنین آمده: «اعتصابات و اعتراضات صنفی نمونهای از پیامدهای چنین وضعیت بحرانی است که در آن سیستم اقتصاد سیاسی دچار بحران عمیق ساختاری شده است و کارد از مغز استخوان مردم گذشته است.»
#فرشید_هکی از اعضای موسس #پیشتازان_عدالت که در بین های و هوی اصلاح طلبان در انتخابات شورای شهر۹۶ با لیستی مستقل که اعضایش فعالین مدنی،صنفی و کارگری بودن وارد انتخابات شد،به طرز فجیعی کشته شد!واقعا!!؟ خبر بسیار هولناک است pic.twitter.com/Qzm648ru4T
— Amir Niknejad (@NiknejadAmir) 22 oktober 2018
فرشید هکی مشاور علمی ماهنامه «بررسیهای اقتصادی» بود که عبدالرضا داوری مدیرمسئول آن است. برخی اصولگرایان منتقد احمدینژاد پیشتر از فرشید هکی به عنوان عضو «جریان انحرافی» یاد کرده بودند.
داوری بعد از انتشار خبر قتل فرشید هکی تصویری از یک نوشته را با عنوان «حملات قبلی اصولگرایان» به او منتشر کرده است. در این نوشته فرشید هکی «متخصص اقتصاد سیاسی جریان انحرافی» خوانده شده و نویسنده مطلب او را به ترویج مطالب ضداسلامی در کانال تلگرامی تحت مدیریتاش متهم کرده است.
مشخص نیست آیا اشاره داوری به انتقادهای قبلی اصولگرایان از هکی به معنای درنظر گرفتن انگیزههای سیاسی برای قتل اوست یا خیر.
مخالفان عمدتا اصولگرای احمدینژاد اتعبیر جریان انحرافی را از دور دوم ریاستجمهوری او برای اشاره به برخی نزدیکانش به کار بردند. آنها اسفندیار رحیممشایی، علیاکبر جوانفکر و حمید بقایی را در راس «جریان انحرافی» معرفی میکردند.
هر سه این افراد طی سالهای اخیر به اتهامات مختلف محاکمه شدند و در حال حاضر مشایی و بقایی در زندان به سر میبرند.
زندانی شدن این افراد به انتقادهای احمدینژاد از دستگاه قضایی شدت بخشیده و او خواهان عزل صادق آملی لاریجانی از ریاست قوهقضائیه شده است.