منابع خبری در ایران از بازداشت پرویز کاظمی، وزیر رفاه و تامین اجتماعی دولت محمود احمدینژاد به اتهام «اخلال در نظام اقتصادی» خبر دادهاند.
یک «منبع آگاه» در قوه قضائیه که خواسته ناشناس بماند، به خبرگزاری جمهوری اسلامی، ایرنا، گفته که کاظمی، «دو روز پیش به اتهام اخلال در نظام اقتصادی بازداشت و به بازداشتگاه اوین منتقل شده است».
این منبع آگاه به طور مشخص به نوع «اخلال اقتصادی» کاظمی که منجر به بازداشت وی شده است اشارهای نکرده، اما احتمال دارد وی به دلیل اختلاس در صندوق ذخیره فرهنگیان بازداشت شده باشد.
صندوق ذخیره فرهنگیان بیش از ۸۰۰ هزار عضو وابسته به وزارت آموزش و پرورش دارد و از سپردههای ماهیانه فرهنگیان به آنان سود سالانه پرداخت میکند.
جبار کوچکینژاد، رئیس کمیته تحقیق و تفحص از صندوق ذخیره فرهنگیان از تخلف ۱۵ هزار میلیارد تومانی در این صندوق خبر داده و گفته که احتمال دارد تخلفات بیشتری در این ارتباط صورت گرفته باشد.
خبرگزاری وابسته به دولت همچنین به نقل از کانال تلگرامی حامیان محمود احمدینژاد نوشته که کاظمی به «اندرزگاه چهار زندان اوین» انتقال داده شده است.
با این حال در این خبرها به زمان بازداشت آقای کاظمی اشارهای نشده است.
پرویز کاظمی، وزیر رفاه و تامین اجتماعی در دولت نهم احمدینژاد و بعد از آن مدتی رئیس هیات مدیره بانک سرمایه و عضو هیات امنای صندوق ذخیره فرهنگیان بود.
وی اندکی پس از خروج از دولت احمدینژاد، به صف منتقدان او پیوست. کاظمی سال ۹۵ در گفتوگو با خبرگزاری ایسنا گفته بود: «اگر دقت کنیم میبینیم او (احمدینژاد) هیچ وقت و هیچ جا از فتنه صحبت نکرده و نمیکند چون خودش باعث و بانی فتنه ۸۸ بود».
غلامحسین محسنی اژهای، سخنگوی قوه قضاییه نیز عصر روز یکشنبه ۲۰ آبانماه بدون اشاره به نام کاظمی، گفت که دو مدیر سابق بانک بازداشت شدهاند.
وبسایت «انصافنیوز» نیز نوشته که علی بخشایش و پرویز کاظمی، مدیرعامل اسبق و رئیس هیات مدیره اسبق بانک سرمایه دوشنبه هفته گذشته بازداشت شدهاند.
بر اساس این گزارش، این دو «با دستور شعبه اول دادسرای پولی و بانکی ناحیه ۳۶ بازداشت شده و راهی زندان شدهاند».
این وبسایت همچنین نوشته در حالی که کانال تلگرامی هواداران احمدینژاد این موضوع را تائید کرده، همسر وی در گفتوگو با خبرنگار انصافنیوز این موضوع را تکذیب کرده بود.
آقای کاظمی در حالی بازداشت شده است که حمید بقایی و اسفندیار رحیممشایی، دو تن از مدیران ارشد دولت آقای احمدینژاد، نیز به اتهامهای مختلفی از جمله «فساد اقتصادی» در زندان به سر میبرند.
علی اکبر جوانفکر، مشاور محمود احمدی نژاد نیز به اتهام «توهین به مسئولان» و «نشر اکاذیب» به دو سال زندان محکوم شده است.
آقای جوانفکر که سمت مدیرعامل خبرگزاری جمهوری اسلامی را نیز بر عهده داشت، در تیرماه سال ۹۱ به اتهام انتشار «مطالب خلاف موازین اسلامی» در ویژهنامه «خاتون»، به شش ماه حبس و همچنین به اتهام انتشار مطالب و تصاویر «خلاف عفت عمومی» در این ویژهنامه به شش ماه دیگر حبس محکوم شده بود.
مدیران ارشد دوران ریاست جمهوری محمود احمدینژاد در حالی به دلایل سیاسی و اقتصادی بازداشت میشوند که خود او و هوادارانش دولتهای وی را «پاکدست» مینامیدند.