بر اساس آمار و اطلاعاتی که از سوی اتاق صنایع و بازرگانی آلمان منتشر شده است، صادرات این کشور به ایران ظرف ماههای نخستین سال جاری بیش از ۵۰ درصد نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته کاهش یافته است.
خبرگزاری رویترز روز جمعه ۲۰ اردیبهشت (۱۰ مه) با انتشار گزارشی از برلین خبر از کاهش قابل ملاحظه حجم بازرگانی خارجی آلمان و ایران داده است.
خروج آمریکا از توافق هستهای و تجدید و تشدید تحریمهای ایران از سوی آمریکا، تاثیرات خود را بر مناسبات بازرگانی و همچنین همکاریهای اقتصادی دیگر کشورها با ایران بر جای نهاده است.
بر اساس آمار و اطلاعات منتشر شده از سوی اتاق صنایع و بازرگانی آلمان، کل صادرات این کشور به ایران در دو ماهه ژانویه و فوریه سال جاری در قیاس با مدت زمان مشابه سال گذشته، بیش از ۵۲ درصد کاهش یافته است.
دویچه وله :
کل صادارت آلمان به ایران در دو ماهه نخست سال جاری میلادی به ۲۲۳ میلیون یورو رسیده است. این در حالی است که میزان واردات آلمان از ایران نیز در زمان یاد شده بیش از ۴۲ درصد کاهش یافته و به ۴۱ میلیون یورو رسیده است.
تحریمها و همکاری اقتصادی با ایران
خبرگزاری آلمان نیز با گزارش مشابهی، خبر از روند نزولی مناسبات بازرگانی دو کشور داده است. کاهش صادارت آلمان به ایران سال گذشته نیز در اثرتحریمها روی داده بود.
بر اساس آمار منتشر شده از سوی اتاق صنایع و بازرگانی آلمان، حجم صادرات آلمان به ایران در سال ۲۰۱۸ حدود هشت درصد کاهش یافته و به دو میلیارد و ۷۰۰ میلیون یورو رسیده بود.
این در حالی است که تحریمهای ایران از سوی آمریکا از ماه مه سال جاری تشدید شده است. موضوعی که میتواند بر دامنه فعالیت اقتصادی آلمان و دیگر کشورهای اروپایی در ایران نیز تاثیر مهمی بر جای نهد.
داگمار فون بوناشتاین، رئیس اتاق بازرگانی آلمان با ایران، گفته است که تعداد دفاتر نمایندگی شرکتهای آلمانی در ایران به ۶۰ دفتر کاهش یافته که نصف تعداد شرکتهای آلمانی است که پس از توافق هستهای در ایران دفتر نمایندگی داشتهاند.
فون بوناشتاین افزوده است: «بازار ایران به علت تحریمهای آمریکا از منظر شرایط اقتصادی در موقعیت بسیار دشواری قرار دارد.»
رئیس اتاق بازرگانی آلمان با ایران گفته است که بسیاری از شرکتهای آلمانی دفاتر نمایندگی خود در ایران را تعطیل کردهاند و مابقی نیز میزان شاغلان خود را بهشدت کاهش دادهاند.
او ضمن اشاره به امکانات و ظرفیت بازار ایران برای شرکتهای آلمانی بهویژه در زمینههای خودروسازی، تاسیسات، صنایع شیمیایی و تغذیه تاکید کرده است که تحریمهای آمریکا مانع از حضور فعال این شرکتها در اقتصاد ایران شده است.