-فلاحت پیشه از راهبرد جمهوری اسلامی در برابر دشمنان رونمایی کرد: «تغییر ماهیت تنش» برای سردرگم کردن دشمنان!
-به گفته فلاحت پیشه «تکیه بر مقاومت داخلی، مدیریت دیپلماسی عمومی جهانی، عدم نقض مقررات بینالمللی و پرهیز از ورود به کمینگاههای دشمنان از جمله ابعاد مهم این راهبرد است.
-ظریف میگوید پیشنهاد فرانسه در مسیر درستی قرار دارد؛ سرداران سپاه میگویند موشکها و قدرت منطقهای ایران قابل مذاکره نیست.
– روزنامه ایران به نقل از منابع آگاه مدعی شد فرانسه از شرط موشکی خود عقبنشینی کرده اما کیهان تهران میگوید بسته فرانسویها توهینآمیز است و هدفشان نشانه رفتن توان موشکی جمهوری اسلامی است.
گفتگو میان محمدجواد ظریف و امانوئل ماکرون رئیس جمهوری فرانسه، از مسائلی است که روز یکشنبه سوم شهریور در جلسه علنی مجلس به آن پرداخته شد.
حشمتالله فلاحتپیشه از اعضای کمیسیون امنیت ملی و از موافقان مذاکره مشروط با آمریکا در نطق میان دستور توضیح داد، پیشنهاد ماکرون به جمهوری اسلامی دو بخش اصلی دارد، «شارژ مالی اینستکس» و «تجدید معافیتهای ایران در زمینه فروش نفت» که به گفته او «این پیشنهادها در آن حد ارزش ندارد که مانع گام سوم جمهوری اسلامی ایران شود اما موضوع ایران در نشست گروه ۷ در دستور حفظ خواهد کرد به نوعی که ترامپ نتواند نقش دیگر و تنشی تازه را در این رابطه ایجاد نماید.»
فلاحتپیشه گفت «تنش هستهای هنوز حل نشده» اما ادعا کرد «راهبرد جمهوری اسلامی در تغییر ماهیت تنش منجر به سردرگمی دشمنان کشورمان شده است.»
به گفته او «تکیه بر مقاومت داخلی، مدیریت دیپلماسی عمومی جهانی، عدم نقض مقررات بینالمللی و پرهیز از ورود به کمینگاههای دشمنان از جمله ابعاد مهم این راهبرد است.»
این نماینده در ادامه گفت، «ضمن احترام به دکتر ظریف، معتقدم اکنون گروه B دچار فروپاشی و چالش درونی شده است لذا روابط متفاوتی را باید با امارات و حتی عربستان تعریف کرد و در آن ایفای نقش افرادی امثال بنیامین نتانیاهو و جان بولتون را دشوار نمود.»
پیداست در مذاکرات ظریف و فرانسویها چیزی عاید رژیم ایران نشده، چنانکه فلاحتپیشه در نطق خود تاکید کرده «گام سوم باید محکمتر از گذشته برداشته شود؛ انتظار میرفت بخشی از مختصات این گام از طریق ماکرون به اطلاع سران گروه هفت میرسید. بیش از این نباید زمان به ضرر ایران کُشته شود، بیش از یک سال نقض عهد آمریکا و خویشتن داری ایران زمینههای حقوقی و عرفی لازم برای اقدام موثر جمهوری اسلامی ایران را فراهم کرده است.»
فلاحت پیشه گفت، طبق مفاد NPT هیچ منعی وجود ندارد که ایران به قابلیتهای هستهای پیش از موافقتنامه ژنو ۹۳ بازگردد و بیش از این خود را گرفتار بازی بازیگرانی همچون روسیه و چین و دیگر کشورها نکند.
به اعتقاد شمار زیادی از تحلیلگران برخوردی که در پاریس با ظریف شد تحقیرآمیز بود. مقامهای فرانسوی نه تنها در فرودگاه به استقبال او نیامدند بلکه جلسه وزیر خارجه جمهوری اسلامی با ماکرون به علت مشغله کاری رئیس جمهوری فرانسه به تاخیر افتاد. هیچیک از مقامهای فرانسوی در مورد آنچه در این دیدار گذشت اظهار نظر نکردند و در حالی که ظریف ادعا کرد بعد از دیدارش با ماکرون با ایو لودریان همتای فرانسوی خود دیدار کرده هیچ نشست مشترکی برگزار نشد.
مراسم استقبال دیپلماتیک از ظریف در پاریس
محمدجواد ظریف وزیر خارجه جمهوری اسلامی در سفر به پاریس برخلاف عرف دیپلماتیکمعمول، در فرودگاه مورد استقبال هیچمقام رسمی از کشور فرانسه قرار نگرفت و سفیر و دیپلماتهای جمهوری اسلامی در این کشور او را تحویل گرفتند!#کیهان_لندن/ بهنام محمدی pic.twitter.com/04VG28kdLe— KayhanLondon کیهان لندن (@KayhanLondon) 24 augusti 2019
رسانههای خارجی بجز تایید خبر ملاقات ظریف و ماکرون جزئیات دیگری را منتشر نکردند و هرچه در رسانهها بازتاب پیدا کرد مربوط به مصاحبه ظریف با شبکه یورونیوز بود. ظریف مجبور شد برای بازتاب دیدار خود با مقامات فرانسوی در توییترش از عکسهای ملاقات گذشته با ماکرون و لودریان استفاده کند که دستکم مربوط به دو سال قبل بودند.