رویداد۲۴ داستان اختلاف اصولگرایان بر سر نهادهای فرهنگی با برادر سعید جلیلی ادامه دارد. اصولگرایان جبهه انقلاب فرهنگی که دستشان از دولت و سازمان های وابسته به شهرداری کوتاه مانده است، حالا بر سر نهادهای انتصابی به جان هم افتاده اند. در پی نقد تند وحید جلیلی از سریال «بوی باران» و ادعای او درباره لزوم حکم اعدام نویسنده این سریال، برخی از اصولگرایان در مقام دفاع از مدیران صدا و سیما در آمدند.
وحید جلیلی در نقدخود از یک حلقه گفته بود که 26 سال است که مدیریت صدا و سیما را بر عهده دارند. او از علی عسکری، مرتضی میرباقری، ضرغامی و حسین محمدی به عنوان اعضای این حلقه تحت عنوان «گروه خشن» یاد می کند.
علی عسکری هم اکنون رییس سازمان صداوسیما است، میرباقری معاون سیما، ضرغامی رییس پیشین سازمان و حسین محمدی موثرترین فرد خارج از صداوسیما بر مدیریت این سازمان است. از نکات جالب این بود که جلیلی، محمد سرافراز، رییس سابق سازمان را در این لیست قرار نداد. جلیلی معتقد است این چهار نفر همگی همکلاسی های دبیرستان بوده اند.
جلیلی از کدام دبیرستان حرف میزند؟
نازی آباد دو دبیرستان مشهور دارد. یکی «شهید الهی» که به نام دو معلم آن، سعید حجاریان و عباس عبدی، شناخته شده است. این مدرسه محرم امسال میزبان آیت الله امجد بود و هنوز پایگاه اصلاح طلبی به شمار می رود.
دیگری دبیرستان «شهید سید فاطمی» که حسین محمدی و عزتالله ضرغامی در آن درس خوانده و حالا مورد طعن وحید جلیلی قرار گرفتهاند.
حسین محمدی، «معاون بررسی» بیت رهبری و عضو مجموع تشخیص مصلحت نظام است. انتقاد جلیلی به محمدی واکنش تند جریانهای فکری اصولگرایان را به دنبال داشت. صفار هرندی که گویا ارتباط نزدیکی با محمدی دارد، در دفاع از او یادداشتی منتشر کرد؛ اما گویا این پایان ماجرا نبود و طرفین همچنان مجادلات قلمی تندی با هم دارند.
محمدی به نوعی رابط نهادهای فرهنگی به ویژه صداوسیما با رهبر انقلاب است. در واقع او نقش رییس دفتر فرهنگی بیت را برعهده دارد. محمدی در دوران ریاست علی لاریجانی بر صداوسیما به عنوان معاون سیاسی لاریجانی فعالیت میکرد. پس از آن به بیت رهبری رفت. در تمام دوران انتخاب رییس سازمان صدا و سیما یکی از نامهای مطرح، «حسین محمدی» بوده است. با این حال او هیچ وقت به ریاست سازمان نرسید. محمدی در حال حاضر عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام است.
در مورد نقش حسین محمدی در تحولات صداوسیما شایعات زیادی مطرح است. پیش از اظهارات اخیر وحید جلیلی، ادعاهایی توسط محمد سرافراز، رییس پیشین سازمان صداوسیما درباره محمدی مطرح شده بود. او در کتاب خاطراتش با عنوان «روایت یک استعفا» بارها از نقش پشت پرده حسین محمدی در تحولات سازمان سخن گفته است.
وحید برادر سعید، در نقد جدیدی که خطاب به صفارهرندی منتشر کرده است می نویسد «متاسفانه یا خوشبختانه دوران بزن در رو گذشته است و نمی شود ده ها میلیارد تومان امکانات رسانه ملی را ۱۸۰ درجه خلاف دستورات صریح رهبری به نور چشمی ها هبه کرد و با اطمینان به برخی پشتوانه های معنوی برای منتقدان و ناهیان از منکر شکلک درآورد یا مسخره تر از آن به ضدیت با رهبری متهمشان کرد.»
جلیلی در ادامه به بعضی اختلافات نظری بین اصولگرایان را برشمرده است؛ از توصیه رهبری به صفار هرندی برای استفاده از افرادی خاص و بی توجهی وزیر ارشاد احمدی نژاد به این توصیه گرفته تا ماجرای اختلاف فکری وحید حقانیان و ضرغامی.
جلیلی در نامه خود با اشاره به وحید حقانیان خطاب به صفار هرندی نوشت: «همه به یاد دارند چند ماه پیش؛ یکی از معاونان بیت رهبری، که بسیار بیشتر از آن معاون دیگر در کنار رهبری دیده شده و آبرویش آبروی بیت و با ادعای این دوستان آبروی آقا محسوب میشود، علناً به سوءاستفاده از موقعیت متهم شد.»
وحید جلیلی که دوستان اصولگرای خود را خوب می شناسد در خاتمه نوشته است: «می گویید نزدیک شدن منتقدان حزب اللهی به آن جایگاه، حرام است متاسفانه چون مقلد حضرت آیت الله خامنهای هستیم و تا کنون رساله توضیح المسائل شما دستمان نرسیده است؛ قبول نمیکنیم حتی اگر کودکان را فرمان دهید که سنگبارانمان کنند.»
آغاز سنگباران، جلیلی و گاز گرفتن دست عسلی
طنز ماجرا این بود که اولین فردی که در دفاع از صفار هرندی نامه نوشت، فرزند او بود. این یادداشت با آب و تاب فراوان در بسیاری از رسانه های وابسته به سپاه نظیر تسنیم منتشر شد تا خط بندی اختلافات جدید، روشنتر شود.
وحید جلیلی معتقد است در دوره وزارت صفارهرندی برای ساخت فیلم علیه انقلاب اسلامی هزینه شده است اما فرزند صفارهرندی به فیلم های پرهزینه ای که در زمان مدیریت پدرش در وزارت ارشاد ساخته شده اشاره کرده است. فیلم هایی نظیر ««ملک سلیمان نبی»، «آواز گنجشکها»، «اخراجیهای 1و 2»، «روز سوم»، «کودک و فرشته»، «بی پولی»، «فرزند خاک». او در این نامه تاکید کرده بر اساس دیدگاه فیلمسازانی منتقد، دوره پدرش مشهور به دوران اختناق و سانسور و بستن فضا بوده است.
فرزند صفار هرندی در ادامه کنایه زده که مجله «سوره» و «راه» متعلق به وحید جلیلی، فروش روی دکه نداشته و رایگان توزیع شده است و جشنواره عمار، جشنواره رفقای وحید جلیلی است و نقدهای دیگری از این دست.
ناصر ایمانی که هم از جمله اصولگرایان حلقه نازی آباد است و از رفقای قدیمی ضرغامی به شمار می رود و هم بعد از صفار هرندی به صندلی وزارت ارشاد تکیه زده، در نوشتار جداگانه ای به جلیلی هشدار داده که «هیچکس در این مملکت نمیتواند ادعا کند که مقامات عالی بیت رهبری، در کلیات تصمیمهایشان و حتی در جزییات آن، بدون هماهنگی حتی آب هم نمیخورند. لذا اجازه دهید کمی بی پروایی کنم و عرض کنم که اعتراض این رفقا به مقام دیگری است ولی مصلحت نمیبینند که بیان کنند! هیچکس ادعای عصمت ندارد، همه اشتباه میکنند و شاید یکی از اشتباهات دفتر هم پر و بال دادن به برخی است که حد و حرمت را نگاه نمیدارند و اگر عسل هم در دهانشان کنی، تا آرنج را هم گاز میگیرند!»
روزنامه جوان و کیهان هم انتقادات تندی به وحید جلیلی کرده اند و از او خواسته اند اسرار مگوی نظام را نگوید و اگر قرار است به جایی در کشور انتقاد شود، به سیاست خارجی و روحانی و مجلس باشد و نهادهای خودی ها از انتقاد مبرا باشد.
رئیس جدید صدا و سیما؟
در این میان احسان محمد حسنی رییس سازمان هنری رسانه ای اوج تنها فردی بود که به دفاع از وحید جلیلی برخواست. حالا محمدرضا زائری در نوشتاری ضمن تداوم دفاع از سلسله نقدهایی که طیف وحید جلیلی و احسان محمدحسنی طی یک ماه و اندی اخیر نسبت به مجموعه فرهنگی بیت رهبری مطرح کردهاند، محمدحسنی را گزینه ریاست سازمان صداوسیما معرفی و ابراز امیدواری کرده او برای این منصب انتخاب شود و چهرههایی شبیه به حسنی اطراف رهبر انقلاب را بگیرند.