کسانی که در مقطع کنونی تصمیم به افزایش قیمت بنزین گرفتهاند آگاهی اندکی از علم اقتصاد داشتهاند و این تصمیم را بدون پشتوانه کارشناسی گرفتهاند.
به گزارش «نود اقتصادی»، بهمن آرمان، اقتصاددان و دبیر هیات امنای صندوق ذخیره ارزی در دولت خاتمی اظهار داشت: کسانی که در مقطع کنونی تصمیم به افزایش قیمت بنزین گرفتهاند آگاهی اندکی از علم اقتصاد داشتهاند و این تصمیم را بدون پشتوانه کارشناسی گرفتهاند.
اگر دولت قصد داشت بر مبنای علمی تصمیمگیری کند باید دایره خودی و غیرخودی را کنار میگذاشت و اجازه میداد اقتصاددانان مستقل دراین تصمیمگیری مشارکت کنند. در جامعهای که بیکاری شدید وجود دارد، اقشار مختلف مردم دارای درآمد پایدار نیستند، سن اعتیاد کاهش پیدا کرده و نمیتوان فشار معیشتی زندگی مردم را تشدید کرد.
اگر چنین اتفاقی رخ بدهد باید منتظر عواقب و پیامدهای آن مانند اعتراضها بود. به همین دلیل نیز بنده اتفاقات اخیر کشور را نتیجه سوءمدیریت مسئولان و بیتوجهی به عواقب تصمیمات خود میدانم. مدتهاست این مسأله ذهن بنده را درگیر کرده که آقای نوبخت قصد دارند ایران را به کدام سو هدایت کند؟ سازمان برنامه و بودجه به ریاست آقای نوبخت عنوان کرد که درآمدی که در این زمینه به دست میآید دوباره بین مردم تقسیم خواهیم کرد. سوال اینجاست که هنگامی که دست دولت از نظر منابع مالی خالی است آقای نوبخت و سازمان برنامه و بودجه چگوه میخواهد این پول را بین مردم تقسیم کند؟
آرمان افزود: تاکنون بارها دولت مورد انتقاد قرار گرفته که چرا یارانه طبقات پردرآمد را قطع نمیکند. دولت در پاسخ به این انتقادها عنوان میکرد امکان شناسایی طبقات پردرآمد برای دولت وجود ندارد. امروز دولت چگونه میخواهد خانوادههای طبقات پایین جامعه را شناسایی کند؟
افزایش قیمت بنزین ۱۵ درصد به تورم اضافه میکند
محمدرضا جهان بیگلری، عضو اتاق بازرگانی هم بیان کرد: افزایش قیمت بنزین برخلاف اظهارنظر مقامات دولتی مبنی بر اینکه مراقب افزایش بیرویه کالاها هستیم آثار تورمی به دنبال خواهد داشت. به این دلیل که بنزین یکی از کالاهای پایه به حساب میآید و حدود 80 درصد شبکه توزیع با وانتبارها و کامیونتهای بنزینی انجام میشود. عضو اتاق بازرگانی افزود: نظارتهایی که دولت از آن میگوید کوتاهمدت است و انتظار میرود این موضوع، حداقل 15 درصد تورم به دنبال داشته باشد.