برخلاف ادعاهای حسن روحانی، بر اساس قوانین ایکائو و پیمان شیکاگو در درگیری و شرایط اضطراری، دولتها مسئول تامین امنیت حریم آسمان و کریدورهای پروازی هواپیمای غیرنظامیاند.
فشار حداکثری آمریکا را پشت سر گذاشتیم
روحانی در بخشی از سخنانش در این نشست مدعی شد «بهرغم اینکه شرایط از سال گذشته سختتر است اما همه شاخصها نشان میدهد که موضوع فشار حداکثری آمریکا را پشت سر گذاشتیم. بیتردید آمریکاییها امروز به این نتیجه رسیدند مسیری که انتخاب کردند با محاسبه غلط بوده و نسبت به مردم ایران تاثیرگذار نخواهد بود.»
روحانی در ادامه گفت، «تحریمها بیثمر خواهد بود. ثمری برای دشمنان ما نخواهد داشت و آنچه آنها فکر میکنند که با فشار حداکثری میتوانند در حال ضعف ما را پای میز مذاکره ببرند، چنین چیزی امکان ندارد. تمام هدف آمریکا این است که با فشار حداکثری و در حالی که مردم در سختی فراوان و استیصال قرار گرفتند، دولت با ضعف برابر میز مذاکره حضور پیدا کند که این کار امکانپذیر نیست و ما با قدرت و توانمندی و عزت در برابر دنیا سخن حق خود را به صراحت بیان کردیم و میکنیم اما هیچگاه با ضعف پای میز مذاکره نخواهیم رفت.» وی در ادامه نیز ادعا کرد «دشمن را مجبور خواهیم کرد که به پای میز مذاکره بیاید.»
یک روز پیش از این محمدجواد ظریف در حاشیه نشست مونیخ گفت تلاشهای امانوئل ماکرون و شنیزو آبه برای مذاکره آمریکا با ایران بیثمر است و دونالد ترامپ حاضر به مذاکره با ایران نیست زیرا فکر میکند جمهوری اسلامی در حال فروپاشی است.
در ۴۴ حوزه انتخابات رقابتی نیست
روحانی در پاسخ به پرسشی درباره انتخابات و لیست انتخاباتی منتشر شده موسوم به «یاران روحانی» بدون اشاره به گسترش موج تحریم انتخابات مجلس شورای اسلامی گفت: «فضا مقداری نسبت به گذشته فرق کرده است، امروز شور و نشاط نسبی را در کشور برای انتخابات میبینیم و میخواهیم این شور و نشاط به حداکثر برسد و انتخابات به بهترین شکل برگزار شود.»
وی گفت: «حتما انتخابات پرشور و حداکثری به نفع همه ما است، حتما آمریکاییها از حضور حداکثری مردم خوشحال نمیشوند و خوشحالی آنها در انتخابات حداقلی مردم است، به نفع مردم کشور ما نیز نخواهد بود.» روحانی همچنین اظهار داشت:« از ابتدا نگران بودم که شرایط به گونهای باشد که رقابت خوبی صورت نگیرد و وقتی رقابت نیست ممکن است انتخابات سالم و درست باشد، اما حضور مردم کم میشود و در رقابت حضور مردم بیشتر میشود.»
او توضیح داد «در گزارشی که وزارت کشور به من داده بود و در دولت مطرح کرد، گفتند که در ۷۰ حوزه انتخابات غیررقابتی است و این من را نگران کرد و همه تلاش من این بود که کاری کنیم که رقابت بیشتر شود و حتیالامکان افرادی که امکان تایید آنها طبق قانون وجود دارد، تایید شوند و به صحنه بیایند تا اینکه انتخابات پر شور شود. امروز از وزارت کشور در مورد ۷۰ حوزهای که گفته میشد رقابتی نیست، پرسیدم که طبق آخرین گزارش فقط ۴۴ حوزه رقابتی نیست. این برای من خیلی خوشحالکننده بود.»
وی در توصیهای عجیب خواست که مردم در هر حال حضور پیدا کنند و به نامزد رقیب رأی بدهند: «جاهایی که رقابتی نیست مردم حضور پیدا کنند حتی اگر ممکن است از حزب آنها کسی نباشد. اما همه ما ایرانی هستیم و از حزب رقیب میتواند کسی را انتخاب کند که اصلحتر و بهتر است و میتوانند برای کشور در مجلس مفید باشند!»
شایعه استعفای حسن روحانی که در محافل سیاسی مطرح شده نیز از مسائلی بود در کنفرانس خبری مطرح شد اما او گفت، «هیچوقت در ذهنم مسئله استعفا مطرح نبوده… این شایعه را قویا تکذیب میکنم؛ دولت پای مسئولیت و عهد خود تا ساعت آخر خواهد ماند.»
روحانی در پاسخ به پرسشی درباره بحران در روابط تهران و ریاض گفت، مشکل پیچیده غیرقابل حل با عربستان نداریم و هر زمانی که عربستان آماده باشد، مسائلی که میان دو کشور است، قابل گفتگوست. او افزود، «البته الان مهمترین مسئله در منطقه، برای عربستان سعودی مسئله یمن هست و بسیار مهم است که پایان کار چگونه باشد.»
برخی سخنان عجیب روحانی در نشست خبری و خندههای بیجای وی هنگام صحبت درباره کشتهشدگان پرواز ۷۵۲ و ۱۵۰۰ کشته آبانماه با انتقاد گستردهای روبرو شده است.
کیهان چاپ لندن: