همزمان با ادامه شیوع نگران کننده ویروس کرونا در ایران که با وجود فرستادن ۱۶ تن به کام مرگ حتی معاون وزیر بهداشت این کشور را نیز مبتلا کرده، مقامهای ارشد ایران همچنان از توطئه و هراسافکنی دشمن با ابزار کرونا در این کشور سخن میگویند.
حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، روز سهشنبه در نخستین جلسه ستاد ملی مبارزه با کرونا گفت:«نقشهها و توطئههای دشمنان ما هست که با هراسافکنی زیاد در جامعه کشور را به تعطیلی بکشانند.»
علی خامنهای، رهبر ایران نیز روز یکشنبه در پیامی برای تشکر از آن چه او «درخشش مطلوب ملت ایران در امتحان بزرگ انتخابات مجلس» توصیف کرده بود، اعلام کرد:« در دو روز آخر نیز به بهانه یک بیماری و ویروس، رسانههای آنها (دشمن) از کمترین فرصت برای منصرف کردن مردم از حضور در انتخابات چشمپوشی نکردند.»
پیشتر محمد سعیدی، نماینده رهبر ایران در شهر قم نیز روز شنبه گذشته گفته بود که دشمن میخواهد به بهانه کرونا و با استفاده از این روش هراسی را در دلها ایجاد کند و قم را شهری ناامن نشان دهد و انتقام همه شکستهای خود را از قم بگیرد. البته نماینده رهبر ایران در شهر رشت نیز مدعی شده که به تعبیر او «دشمن با کرونا مانور میدهد.»
اما آیا واقعا سطح شیوع کرونا در ایران یک هراس و بهانه است؟
طی هفت روزی که از اعلام رسمی ثبت اولین بیماری مبتلا به کرونا در ایران میگذرد، تعدادی از مقام های دولتی و رسمی ایران به این ویروس مبتلا شدهاند: از شهردار یکی از مناطق تهران گرفته تا یک مرجع تقلید شیعه، نمایندگان مجلس و آخرین آنها نیز که ایرج حریرچی، معاون وزارت بهداشت و مسئول مبارزه با کرونا.
گذشته از این طی دو ماهی که از شیوع ویروس کرونا در جهان میگذرد، به طور متوسط ۳.۳ درصد مبتلایان به آن جان خود را از دست دادهاند اما در ایران تاکنون ۱۶ نفر از ۹۵ مبتلا یعنی ۱۵.۷ درصد آنها فوت شدهاند.
این آمار نه تنها ایران را از نظر تعداد مرگ و میر ناشی از بیماری کووید-۱۹ در مقام دوم جهان پس از چین قرار داده بلکه این فرضیه را مطرح کرده که سطح بالای قربانیان ویروس کرونا در ایران میتواند ناشی از اعلام پایین تعداد مبتلایان باشد. چرا که بر پایه نرخ متوسط جهانی، ثبت ۱۶ تن فوتی بر اثر سرایت ویروس کرونا باید تقریبا حاصل وجود ۴۵۴ نفر بیمار باشد.
بر همین اساس مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا نیز حکومت ایران را متهم کرده تمام واقعیتها را در مورد شیوع ویروس کرونا اعلام نکرده و واقعیتهایی را در این خصوص کتمان میکند.
تاکنون ابتلاء ۳۸ مسافر بازگشته از ایران به کشورهای کویت، بحرین، عمان، عراق، امارات، افغانستان، لبنان و کانادا قطعی شده است. این رقم معادل ۴۰ درصد کل مبتلایان به ویروس کرونا در داخل ایران است که طی ۷ روز گذشته توسط وزارت بهداشت این کشور اعلام شده است.
در چنین شرایطی محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران، با انتشار توییتی از کشورهای منطقه خواسته تا برای مبارزه با ویروس کرونا که همچون تروریسم حد و مرزی نمیشناسد، همکاری کنند.
این در حالی است که فخرالدین کوجا، وزیر بهداشت ترکیه روز دوشنبه گفته بود که در در پی شیوع ویروس کرونا در ایران از این کشور خواسته بود که شهر قم نیز مانند شهر ووهان چین به عنوان مبدا تولید و سرایت ویروس، قرنطینه کنند ولی ایران این درخواست را رد کرده و آنها را ناچار کرده تا مرزهای خود با ایران را ببندند. اقدامی که سایر همسایگاه ایران ارمنستان، عراق، پاکستان، تاجیکستان نیز انجام دادند و در بعد منطقهای نیز اکثر کشورها یا پروازهای خود به ایران را متوقف کردند و یا همچون امارات و قطر آنها را به حداقل ممکن رساندند.
سازمان جهانی بهداشت نیز روز دوشنبه ایران را در کنار کره جنوبی و ایتالیا از جمله کشورهایی دانست که شیوع شتابان کرونا در آنها نگران کننده است.
با این وجود حسن روحانی، رئیس جمهوری در ادامه نشست روز سهشنبه ستاد ملی مبارزه با کرونا تاکید کرده از روز شنبه همه چیز باید به روال عادی خود بازگردد و نقشهها و توطئههای دشمنان موجب تعطیلی کشور نشود.