اظهارات اخیر میرسلیم درباره عملکرد آیت الله صادق خلخالی حاکم شرع ماه های نخست پس از انقلاب را به موضوع داغ اظهار نظرها تبدیل کرده است.
در این زمینه مسیح مهاجری مدیرمسئول روزنامه جمهوری اسلامی در گفتگویی با شفقنا سخنان میرسلیم را خشنودکننده دشمنان انقلاب و نظام جمهوری اسلامی دانست و گفت: این کار آقای میرسلیم را نمیپسندم. من معتقدم مرحوم آیتالله خلخالی هم مثل همه اشتباهاتی داشت ولی خدمات زیادی هم کرد. آن چیزهائی که آقای میرسلیم به آیتالله خلخالی نسبت داد درست نبود و هیچ سندی هم برای اثبات آنها وجود ندارد.
مهاجری سپس با اشاره به اینکه «بعد از رئیسجمهور شدن بنیصدر و روش نادرستی که او داشت، آقای میرسلیم معاون سیاسی وزیر کشور بود و شهربانی کل کشور آن زمان زیرنظر ایشان بود» ، گفت: در شرایط اختلافی آن زمان و عملکرد نادرستی که بنیصدر داشت، انتظار این بود که جلوی تخلفات او گرفته شود و با او همراهی نشود، ولی آقای میرسلیم برخلاف این انتظار عمل کرد بطوری که در شورای مرکزی حزب جمهوری اسلامی به او اعتراض شد و او از دبیرکل حزب که آیتالله بهشتی بودند، اخطار گرفت.
او با این عقیده که «مطالب آقای میرسلیم فقط باعث خشنودی دشمنان شد، رسانههای معاند را تغذیه کرد و رژیم شاه را با آنهمه جنایت و وابستگی و خیانت که داشت، تبرئه کرد»، در پاسخ به چرایی بیان این مطالب از سوی یکی از منتخبان اصولگرای مجلس یازدهم گفت: نیتخوانی که بلد نیستم ولی در میان افرادی که از تهران در انتخابات مجلس یازدهم وارد مجلس شدهاند، آقای میرسلیم برای ریاست مجلس یازدهم مناسبتر است. شاید خود ایشان هم همینطور فکر میکند و این کارها مقدمهچینی برای همین موضوع باشد. البته کسانی که از تهران وارد مجلس شدهاند خودشان باید بدانند که فقط ۲۰ درصد مردم تهران در انتخابات دوم اسفند شرکت کردهاند و امثال آقای میرسلیم هم حدود ۱۰ درصد آراء کل مردم تهران یعنی واجدین شرایط رأی دادن به مجلس راه یافتهاند.
مسیح مهاجری در ادامه افزود: آقای میرسلیم باید به این نکته هم فکر کند که اگر در طول ۴۰ سال گذشته به مناصبی دست یافته و حالا نماینده مجلس شده، مرهون مبارزات امثال آیتالله خلخالی و خدمات او بعد از پیروزی انقلاب است. در هر انقلابی، طبعاً تندرویهائی هم هست ولی آیتالله خلخالی و امثال او در عین حال که اشتباهاتی هم داشتند، باعث شدند دشمنان داخلی انقلاب نتوانند شاه و دارودستهاش را برگردانند و همین زحمات موجب شد آقای میرسلیم در تمام ۴۱ سال گذشته در مناصب مهم دولتی باشد و حالا هم وارد مجلس شود.
روز گذشته نیز حجت الاسلام محمدحسنی رئیس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش در نامه سرگشاده ای به سید مصطفی میرسلیم اظهارات او درباره اقدامات خلخالی در سالهای نخست انقلاب را تطهیر رژیم منحوس پهلوی و عوامل خائن آن دانسته بود.
نظر توکلی درباره اعدام های صادق خلخالی
احمد توکلی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و نماینده سابق مجلس نیز در گفت و گویی با «عبدی مدیا» به موضوع اعدام های ابتدای انقلاب توسط صادق خلخالی پرداخت و گفت: خلخالی قواعد متعارف حقوقی برای صدور حکم را رعایت نمی کرد.
توکلی البته اشاره ای به اظهارات اخیر مصطفی میرسلیم نداشت، اما گفت: آقای خلخالی یک «قاضی القطاع» بود یعنی خیلی زود به نتیجه می رسید برای همین هم خیلی از اوقات قواعد متعارف را برای رسیدن به حکم نهایی رعایت نمی کردند. درباره عملکرد ایشان در صدور احکام خود من خاطره ای دارم؛ اوائل انقلاب برادر من افسر شهربانی رشت بود او به من زنگ زد و گفت یکی از افسران شهربانی رشت که در جریان سرکوب انقلابیون حضور داشت اما کسی را نکشته بود؛ بازداشت شده است.
توکلی در ادامه گفت: در جریان انتقال این افسر به لاهیجان آقای خلخالی تصمیم گرفته ایشان را اعدام کند. برادرم به گفت ایشان مستحق اعدام نیست چون برادرم هم به دلیل آنکه در یک تصادف؛ مصدوم یک پایش کمی کوتاه شده بود به این بهانه در سرکوب انقلابیون در سال 57 نقشی نداشت به همین دلیل انقلابیون با او کاری نداشته و به برادرم احترام می گذشتند.
احمد توکلی در ادامه افزود: برادرم به من گفت با توجه به اینکه می دانست آقای خلخالی اصرار به اعدام آن افسر شهربانی داشت و ممکن بود همان شب افسر اعدام کند از من خواست کاری انجام دهم؛ من با آقای ری شهری که آن زمان دادستان انقلاب در ارتش بود تماس گرفتم و وضعیت را توضیح دادم به آقای ری شهری گفتم اگر همین امشب آن افسر را از دسترس همراهان آقای خلخالی دور نکند این فرد را اعدام می کند؛ به دنبال خواسته من آقای ری شهری؛ این افسر از دسترس آنها خارج کرد. آن افسر به تحمل دو سال زندان محکوم و پس از عفو اکنون در گرگان زندگی شرافتمندانهخودش را انجام می دهد.
این نماینده سابق مجلس در ادامه یادآور شد: همانطور که می دانید امام (ره) به دنبال تکرار مشی آقای خلخالی در قضاوت ایشان را عزل نمود.
توکلی در پاسخ به این پرسش که آیا آقای خلخالی در اعدام افراد درباری در پشتبام مدرسه رفاه درست عمل کرد یا خیر، گفت: انقلاب که میشود کار از دست همه خارج میشود. تنها گروههای متشکل میتوانند کاری انجام دهند؛ در ابتدای انقلاب آقایان بهشتی و مطهری توانسته بودند با تشکیل یک گروه متشکل تا حدودی اطراف امام تشکیل دهند. این افراد اهل انتقامگیری نبودند. البته قبول دارم که برخی از سران رژیم پهلوی به سرعت محاکمه شدند این کار هم اجتنابناپذیر بود؛ اشکالی هم نداشت؛ البته ممکن است در آن بررسیها قواعد حقوقی رعایت نشده است. اما با مطالعه اسناد سفارت آمریکا به خوبی میتوانیم کارهای آنها را ببینیم.