نتایج مطالعات دانشگاه شریف درباره ویروس کرونا نشان میدهد که اگر مردم همکاری نکنند و ویروس کرونا کنترل نشود، احتمالا ۳.۵ میلیون ایرانی جان خود را از دست خواهند داد.
به گزارش روز سهشنبه ۲۷ اسفند خبرگزاری آسوشیتدپرس، دکتر افروز اسلامی که همزمان با امور پزشکی، به عنوان خبرنگار صداوسیما نیز فعالیت میکند با استناد به نتایج پژوهشی که توسط دانشگاه شریف انجام شده است، در تلویزیون ایران گفته است که سه سناریو برای کرونا در ایران میتوان در نظر گرفت.
بر اساس این گزارش، اگر مردم هماکنون شروع به همکاری کنند، انتظار میرود تا مهار ویروس کرونا، ۱۲۰ هزار نفر از مردم ایران مبتلا شوند و ۱۲ هزار نفر جان خود را از دست بدهند.
سناریوی دوم در تحقیقات دانشگاه شریف میگوید اگر مردم همکاری کمتری داشته باشند، احتمالا ۳۰۰ هزار نفر به ویروس مبتلا خواهند شد و ۱۱۰ هزار قربانی خواهد شد و در نهایتا، اگر مردم هیچکدام از قواعدی که برای مهار کرونا لازم است را رعایت نکنند، احتمالا سیستم بهداشت ایران که هم اکنون نیز خسته و فرسوده شده است، دچار فروپاشی شود و در نبود تجهیزات کافی چهار میلیون نفر به کرونا مبتلا شوند و ۳.۵ میلیون نفر جان خود را از دست بدهند.
خانم اسلامی توضیح نداده که این پژوهش بر اساس چه معیارهایی انجام شده است، اما انتشار آن در رسانههای ایران که به شدت توسط دولت کنترل میشود، میتواند برای مقامات جمهوری اسلامی که برای مدتها شدت بحران کرونا را تکذیب کرده بودند، چالشانگیز باشد.
گزارش آسوشیتدپرس میافزاید اظهارات خانم اسلامی در پی تجمع معترضان به بسته شدن درهای آرامگاه معصومه خواهر امام هشتم شیعیان و شکستن یکی از درهای این آرامگاه عنوان شده است.
شامگاه سهشنبه و ساعاتی پس از اعلام بسته شدن درهای آرامگاه معصومه و مسجد جمکران در قم برای مقابله با شیوع ویروس کرونا، گروهی از معترضان یکی از درهای این حرم را شکستند.
حمله معترضان به درهای آرامگاه معصومه در قم و امام هشتم شیعیان در مشهد در حالی است که علی خامنهای رهبر جمهوری اسلامی مردم را به تبعیت از دستورالعملهای قرارگاه مبارزه با کرونا در ایران، همچنین اجتناب از سفرهای غیرلازم فراخوانده است.
این گزارش میگوید هم اکنون ۹۰ درصد از ۱۸ هزار نفری که بر اساس آمارهای رسمی در خاورمیانه به ویروس کرونا مبتلا شدهاند، ایرانی هستند: «دولت برای مدتها شیوع کرونا را تکذیب کرد و اکنون که وضعیت بدتر شده است، در آستانه نوروز، در ورودی شهرهای بزرگ مردم را چک میکنند؛ در حالی که روز سهشنبه شمار قربانیان کرونا طی یک روز ۱۳ درصد افزایش یافت و به ۹۸۸ نفر رسید و شمار مبتلایان ۱۶ هزار نفر عنوان شده است».
خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارش خود به تدابیر برخی از کشورها اشاره کرده که بلافاصله وارد عمل شده و برای مهار کرونا اقدام کردهاند. اردن تجمع بیش از ۱۰ نفر را ممنوع کرده و نیروهای نظامی این کشور در بیرون از شهرهای عمده، ورود و خروج را متوقف کردهاند. اسرائیل نیز تدابیر سختگیرانهای در رابطه با کرونا اتخاذ کرده است.
این گزارش همچنین به مصر اشاره کرده که با ابتلای ۱۶۶ نفر و مرگ چهار شهروندش، استان توریستی بحرالاحمر را قرنطینه کرده و حتی شهر توریستی غَردَقه را تعطیل کرده و کلا فعالیتهای گردشگری، هتلها و غیره برای ۱۴ روز متوقف شده است.
همچنین دولت عمان دستور داده است هر کس از خارج وارد شود، باید برای ۱۴ روز در قرنطینه بماند.
به نوشته آسوشیتدپرس، گزارشهای زیادی از عدم تمکین مردم ایران به هشدارهای مقامات و حتی نیروهای امنیتی وجود دارد که نمونه آن اعتراضات به بسته شدن آرامگاه امام هشتم شیعیان و خواهر او در شهرهای مشهد و قم است؛ مکانهایی که ۲۴ ساعت شبانهروز و کل هفته برای زائران باز است و مردم طبق عادتهای مذهبی ضریحها را میبوسند.
استانهای خراسان رضوی و قم از جمله استانهایی هستند که بیشترین افراد جانباخته بر اثر کرونا را داشتهاند.
بررسیهای رادیو فردا نشان میدهد که ۲۳۰ نفر تاکنون در استان خراسان رضوی جان خود را از دست دادهاند.
منابع: آسوشیتدپرس، رادیو فردا/ ف.ق/ ک.ر