لوموند، روزنامۀ عصر پاریس، در شمارۀ امروز خود گزارشی دربارۀ وخامت اوضاع معیشتی مردم ایران منتشر کرده که با این حال، فقط سیمای طبقات بیش از پیش فرودست پایتخت را ترسیم می کند. سوءتغذیه و بی سرپناهی، به نوشتۀ لوموند، دو پی آمد بارز فقر و بیکاری هستند که در اثر فساد طبقات حاکم، تحریم های بین المللی و بالاخره نتایج اقتصادی ویروس کرونا سایۀ خود را در سراسر کشور پهن کرده اند.
لوموند از قول یک زن طبقۀ متوسط تهران می نویسد که اوضاع امروز ایران به چاهی می ماند که مردم این کشور در آن گرفتار شده اند. گزارشگر لوموند می نویسد که فقر باعث شده که گوشت و میوه های فصلی از سفرۀ حتی طبقۀ متوسط حذف شود زیرا قیمت مواد غذایی، کالا و خدمات نسبت به سال گذشته دست کم دو برابر افزایش یافته است.
لوموند به نقل از آخرین گزارش مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی ایران نوشته است که “در نتیجۀ ویروس کرونا بین دو نیم تا شش و نیم میلیون نفر کار خود را از دست داده اند و به این ترتیب نرخ بیکاری در ایران به حدود ٣٧ درصد افزایش یافته است.
گزارشگر لوموند می افزاید که در اثر تشدید فقر مردم حالا قسمتی از محل سکونت خود را هم اجاره می دهند. بسیاری از خانواده ها خانه و در نتیجه استقلال خود را از دست داده و از شدت فقر از نو به منازل والدین شان بازگشته اند. عده ای حتی کارشان به اجاره نشینی در زیر چادر در پشت بام منازل کشیده است.
گزارشگر لوموند می افزاید که بیش از پیش مردم برای سیر کردن شکم خود لباس ها و وسایل شخصی خود را می فروشند.
رادیو فرانسه: