در پی اعدام نوید افکاری بسیاری از انجمنها و محافل ورزشی از کمیته بینالمللی المپیک خواستار محرومیت ایران شده بودند. این کمیته چنین اقدامی را مجازات ورزشکاران ایران دانسته و با تعلیق یا محرومیت ایران مخالفت کرده است.
اعدام نوید افکاری نه تنها اعتراض شدید نهادهای حقوق بشری و سیاسی را برانگیخته بود، بلکه بسیاری از انجمنها و مجامع ورزشی نیز خواستار واکنش کمیته بینالمللی المپیک به اعدام این ورزشکار در ایران شده بودند.
حال بیانیه کمیته بینالمللی المپیک در لوزان سوئیس درباره درخواست یادشده منتشر شده است. بر این اساس، جمهوری اسلامی ایران بهرغم اعدام نوید افکاری، از حضور در رقابتهای ورزشی محروم نخواهد شد.
کمیته بینالمللی المپیک با صدور بیانیهای روز سهشنبه ۱۵ سپتامبر اعلام کرده بود که به علت در نظر گرفتن حق ورزشکاران ایران برای حضور در رقابتهای بینالمللی با درخواست محرومیت کمیته ملی المپیک ایران مخالف است.
در این بیانیه تصریح شده است که «چنین اقدامی عملا به معنای مجازات ورزشکاران یک کشور تنها به علت زیستن در یک نظام سیاسی و حقوقی معین است.»
در این بیانیه آمده است که کمیته المپیک ایران نیز از درخواست کمیته بینالمللی المپیک درباره یافتن راهحلی برای پرونده نوید افکاری پشتیبانی کرده است.
ورزش و سیاست
در بیانیه کمیته بینالمللی المپیک آمده است که این کمیته نه وظیفه دارد و نه توان آن را «که قوانین یا سیستم سیاسی یک کشور مستقل را تغییر دهد.»
در این بیانیه آمده است که چنین امری در شمار وظایف سازمانهای فراملی و بینالمللی سیاسی و حکومتها است.
جان کوتس، معاون کمیته بینالمللی المپیک، نیز روز سهشنبه در ارتباط با اعدام نوید افکاری با روزنامه استرالیایی “سیدنی مورنینگ هرالد” گفتوگویی کرده و در این مصاحبه رویکرد مشابهی نسبت به موضوع داشته است.