سخنگوی سپاه پاسداران روز یکشنبه ۹ آذر توئیت حسین سلامی، فرمانده این نیرو، را تکذیب کرد که گفته بود «انتقام و مجازات سخت» از کسانی که محسن فخریزاده، دانشمند هستهای، را کشتهاند «در دستور کار قرار گرفته است».
آقای سلامی روز هفتم آذر در صفحهای توئیتری که منتسب به اوست، نوشته بود که «دشمنان کوردل ملت ایران به ویژه طراحان، عاملان و حامیان این جنایت بدانند اینگونه جنایات در عزم و اراده ایرانیان برای ادامه این مسیر پر شکوه و اقتدارآفرین خللی ایجاد نخواهد کرد».
او افزوده بود: «انتقام و مجازات سخت از آنان در دستور کار قرار گرفته است».
توئیت فرمانده سپاه بیش از هشت هزار بار لایک شده و بیش از هزار بار بازتوئیت شده است.
حال، خبرگزاری تسنیم از قول رمضان شریف، سخنگوی سپاه پاسداران، نوشته که «اخبار منتسب به فرمانده کل سپاه در فضای مجازی پیرامون چگونگی انتقام از عوامل ترور فخریزاده» تکذیب میشود.
دشمنان کوردل ملت ایران به ویژه طراحان، عاملان و حامیان این جنایت بدانند اینگونه جنایات در عزم و اراده ایرانیان برای ادامه این مسیر پر شکوه و اقتدار آفرین خللی ایجاد نخواهد کرد و انتقام و مجازات سخت از آنان در دستور کار قرار گرفته است.
— حسین سلامی (@salamy_ir) November 27, 2020
محسن فخریزاده که «مرد مرموز و هستهای» جمهوری اسلامی لقب گرفته بود، روز هفتم آذر بهدنبال عملیاتی مرگبار در آبسرد دماوند کشته شد. برخی مقامات و رسانههای ایران بلافاصله انگشت اتهام را به سوی اسرائیل نشانه رفتند که در گذشته نیز بارها متهم به ترور دانشمندان هستهای جمهوری اسلامی شده بود.
مقامها و رسانههای جمهوری اسلامی روایتهای متناقضی درباره جزئیات این عملیات بیان کردهاند و در عین حال واکنشهای متضادی درباره نحو پاسخگویی به این اقدام نشان دادهاند.
در آخرین روایت از عملیات روز جمعه، خبرگزاری فارس نزدیک به سپاه پاسداران گزارش داده که تیراندازی به سمت خودروی محسن فخریزاده با استفاده از «سلاحهای خودکار» صورت گرفته و «هیچ عامل انسانی در محل ترور حضور نداشته است».
به گفته این خبرگزاری، کل عملیات یاد شده «سه دقیقه» طول کشیده است.
انتشار این گزارش در حالی است که وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی بیانیه داده و گفته که «سرنخهایی از عوامل ترور محسن فخری زاده بهدست آمده است».
این وزارتخانه امنیتی زیرنظر حسن روحانی در عین حال وعده داده است که اطلاعات تکمیلی «متعاقبا» اعلام خواهد شد.
علی باقری کنی، معاون بینالملل قوه قضائیه، نیز گفته که «علاوه بر ظرفیت داخلی، از تمام ظرفیتهای فراملی برای دادخواهی، پیگیری و تعقیب عاملان و آمران ترور شهید فخریزاده بهره خواهیم گرفت».
او کشته شدن محسن فخریزاده را «مجازات یک ملت» دانسته است.
از سوی دیگر، بهروز کمالوندی سخنگوی سازمان انرژی اتمی اظهارنظر جواد کریمی قدوسی، نماینده مجلس، درباره گفتوگوی مقامهای آژانس با محسن فخریزاده در گذشته را تکذیب کرده است.
آقای کمالوندی میگوید: «این موضوع اساساً صحت ندارد. فخریزاده هیچگونه ملاقات و گفتوگویی با مدیرکل سابق، بازرسین و یا مقامات آژانس بینالمللی انرژی اتمی نداشته است».
جواد کریمی قدوسی روز هشتم آذر با انتشار توئیتی به حسن روحانی تاخته و خطاب به او گفته بود که «در زمان ریاست شما بر قوه مجریه و با اصرار دشمن و تاکید شخص جنابعالی، دانشمند هستهای کشورمان دکتر محسن فخریزاده با یوکیا آمانو مدیرکل سابق آژانس بینالمللی انرژی اتمی ملاقات داده شد».
او به رئیسجمهوری ایران هشدار داده که «قطعا روزی باید در محکمه عدالت پاسخگو باشید که این چنین راحت سرمایههای کشور را در دسترس جاسوسان و قاتلان موساد قرار دادید».
این ادعا پیشتر نیز با تکذیب معاون ارتباطات و اطلاعرسانی دفتر رئیسجمهوری روبرو شده بود و علیرضا معزی در توئیتی نوشته است که «اصرار چند ساله بر دروغگویی، اصلا عادی نیست».
بر اساس گزارشهای خبرگزاری تسنیم، فارس، ایسنا و سایت رادیو فردا/ک.ر