، یکی از اعضای ارشد گروه فلسطینی حماس، به شبکه تلویزیونی العالم گفت در سال ۲۰۰۶ که به تهران سفر کرده بود، کیفهایی حاوی ۲۲ میلیون دلار از قاسم سلیمانی، فرمانده وقت نیروی قدس سپاه، دریافت کرد.
الزهار در مصاحبهای که روز یکشنبه هفتم دیماه از شبکه تلویزیونی العالم پخش شد گفت اولین و آخرین دیدارش با قاسم سلیمانی در سال ۲۰۰۶ و پس از به عهده گرفتن سمت «وزارت خارجه فلسطین» بود.
او گفت پس از آغاز به کارش، به ایران سفر کرد تا با مقامهای جمهوری اسلامی دیدار و گفتوگو کند.
الزهار به تلویزیون العالم، شبکه برونمرزی جمهوری اسلامی، گفت: «دیدارم با محمود احمدینژاد مثبت بود. درخواستهایی از او داشتیم. احمدینژاد من را به قاسم سلیمانی ارجاع داد. در آن دیدار به سلیمانی گفتم که فلسطین در محاصره است و مشکل اصلی ما حقوق کارمندان و کمکهایی است که باید به مردم داده شود.»
این عضو ارشد حماس در ادامه گفت: «سریع تصمیمگیری شد. من روز بعد باید سفر میکردم. در فرودگاه ۲۲ میلیون دلار در چند کیف دیدم. توافق ما با سلیمانی بیش از این مقدار بود اما چون ۹ نفر بیشتر نبودیم نمیتوانستیم بیش از این مبلغ حمل کنیم. گنجایش هر کیف ۴۰ کیلوگرم بود.»
الزهار که به مناسبت نخستین سالگرد کشته شدن قاسم سلیمانی با العالم گفتوگو میکرد، سلیمانی را فردی «صادق و عملگرا که مسئولیتهای بزرگی داشت» توصیف کرده است.
محمود الزهار یکی از فرماندهان گروه حماس در مصاحبه با تلویزیون العالم با ذکر خاطرهای از درخواست مالی خود در دیدار با #قاسم_سلیمانی در سال ۲۰۰۶ گفت او فورا این درخواست را پاسخ داد و «وقتی در فرودگاه بودیم ۲۲ میلیون دلار در چمدانهای فرودگاه دیدم.» pic.twitter.com/xtB0TFpkAI
— ایران اینترنشنال (@IranIntl) December 28, 2020
محمود الزهار که از بنیانگذاران گروه حماس به شمار میرود، از سال ۲۰۰۶ به مدت یک سال وزیر خارجه کابینه اسماعیل هنیه در نوار غزه بود.
کمکهای مالی و تدارکاتی جمهوری اسلامی به گروههای مسلح در فلسطین پیشینهای طولانی دارد و انتقال چمدانی پول از ایران به نوار غزه بارها خبرساز شده است.
از جمله خبرگزاری چینی شینهوا خرداد ۹۸ گزارش داد که ایران در مراسمی که پیش از «روز قدس» در غزه برگزار شد، مبلغ ۶۵۱ هزار دلار بین خانوادههای فلسطینی غزه توزیع کرده است.
در سالهای اخیر گزارشهایی درباره کم شدن میزان این کمکها منتشر شده بود اما پارسال سامی ابو عیده، مسئول «کمیته شهدا» در غزه، خبر داد که این کمکها به روال قبل بازگشته و هر سه ماه یک بار در اختیار ۹ هزار خانواده در غزه و کرانه باختری قرار میگیرد.
به گفته ابو عیده، جمهوری اسلامی تنها در نوامبر ۲۰۱۸ مبلغ دو میلیون دلار در اختیار فلسطینیان گذاشت که به گفته او «در مقایسه با سالهای قبل مبلغ کوچکی محسوب میشد».
آمریکا، اسرائیل و شماری از کشورها حماس را گروهی تروریستی اعلام کردهاند. بریتانیا و استرالیا نیز شاخه نظامی حماس را در فهرست گروههای تروریستی خود قرار دادهاند. اتحادیه اروپا نیز حدود شش سال پیش نام این گروه را از فهرست سازمانهای تروریستی خارج کرد اما تحریمها علیه آن را لغو نکرد.
ایران اینترنشنال: