تالاب بینالمللی انزلی یکی از موهبتهای الهی، منحصربهفرد و خاص استان سرسبز گیلان و یکی از زیستبومهای ارزشمند جهان و زیستگاه گونههای زیادی از آبزیان، پرندگان و گیاهان بوده که متاسفانه بهدلیل ورود انواع فاضلابها و معضلات گوناگون در وضعیت اسفناکی قرار گرفت.
تالابی که همه ساله پذیرای مسافران و گردشگران از نقاط مختلف و بهدلیل موقعیت جغرافیایی و برخورداری از شرایط آب و هوایی مناسب، زیستگاه بسیاری از جانوران و پناهگاه پرندگان مهاجر به شمار میرود و از نظر میزان رطوبت و آب با هیچ یک از تالابهای ایران قابل مقایسه نیست.
اما اصلیترین مسائلی که وضعیت تالاب بینالمللی انزلی را به این وضعیت بغرنج رسانده در واقع ورود فاضلابهای صنعتی، خانگی، بیمارستانی، سموم کشاورزی و پسماندها و گیاهان مهاجمی همچون آزولا و سنبل آبی است که علاوه بر آلودگی بستر آن، کاهش میزان آب، حیات تالاب را نیز بهشدت در وضعیت نگرانکننده قرار داد.
آنچه که مسلم است تالاب بینالمللی با این حجم از ظرفیتهای گردشگری امروز اصلاً حال و روز خوبی ندارد و نفسش به شماره افتاده و منتظر عزم جدی مسئولان برای احیای دوباره خود است و با توجه به اینکه معیشت جمعیت قابل توجهی از ساکنان حاشیه تالاب از نظر کشاورزی، صیادی و تامین مواد اولیه صنایع دستی نیز به حیات آن وابسته است لذا احیای این تالاب بسیار ضروری و نیازمند عزم ملی است.
تسنیم: